SKY [dawna platforma Premiere]

Dział poświęcony nowościom i zmianom pośród zagranicznych kanałów TV, a także wszelkie zmiany w ich nadawaniu satelitarnym.
Awatar użytkownika
danielpes5
VIP Expert
Posty: 444
Rejestracja: 24 maja 2006, 19:38

SKY [dawna platforma Premiere]

Post autor: danielpes5 » 29 mar 2008, 15:38

jest w trakcie wymiany.Cały proces wymiany kart powinien skończyć sie najpóźniej na jesieni
cyfra.info.pl
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 03 lis 2008, 15:27
Lokalizacja: warszawa
Kontakt:

SKY [dawna platforma Premiere]

Post autor: cyfra.info.pl » 25 sty 2009, 14:55

I pozostanie tylko legalny abonament ;-)
danielpes5 pisze:jest w trakcie wymiany.Cały proces wymiany kart powinien skończyć sie najpóźniej na jesieni
Pepek94
Obserwator
Posty: 614
Rejestracja: 31 mar 2009, 18:06
Lokalizacja: powiat ostrowiecki
Kontakt:

SKY [dawna platforma Premiere]

Post autor: Pepek94 » 07 cze 2009, 14:06

Za miesiąc w miejscu Premiere zastąpi Sky Deutschland.
Wielki fan mediów publicznych, zwłaszcza TVP i PR.
DVB-T: Święty Krzyż (MUX 1/2/3)
Nie dla logotypów ekranowych w czasie bloków reklamowych.
#StopZawyżaniu
Anglojęzyczny blog o cyfrowej radiofonii (i nie tylko): https://eudigitradio.blogspot.com/
El Greco
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 25 sie 2009, 16:59
Lokalizacja: Monachium

SKY [dawna platforma Premiere]

Post autor: El Greco » 25 sie 2009, 17:08

Wlasnie zamieniono mi Premiere w Sky i.... wielkie dno jakosciowe! Wszyscy placza i wzdychaja na mysl o Premiere. Sky Film, to apogeum dna, nie tylko cienkie bitrate ale nawet formaty sa jakies z kosmosu. Ostatnio lecial ten musical(ABBA) z Meryl S. i byl tak zzomowany, ze tragedia! Place "tylko 20"€ za Sky Film+ Discovery, bo mialem taki Gutschein, ale nie bede tego przedluzal, pomijajac, ze pewnie nie otrzymalbym juz podobnej oferty ale za jakies 46€...
Zastanawiam sie na opcja Cyfry+, bo jedyna z polskich, ktore akceptuja niekastrowany receiver(mam Icord) ale jestem nastawiony sceptycznie jezeli chodzi o jakosc oferowanego programu za tak male pieniadze, bo na transponderze nie ma juz miejsca.
janusz080
Obserwator
Posty: 353
Rejestracja: 24 paź 2008, 17:53

SKY [dawna platforma Premiere]

Post autor: janusz080 » 25 sie 2009, 17:17

Wszędzie w Polsce tak masz :D
PS. Ile musiałbyś płacić, za caly sport w Sky DE?
El Greco
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 25 sie 2009, 16:59
Lokalizacja: Monachium

SKY [dawna platforma Premiere]

Post autor: El Greco » 26 sie 2009, 14:01

janusz080 pisze:Wszędzie w Polsce tak masz :D
PS. Ile musiałbyś płacić, za caly sport w Sky DE?
Ciagle o tym czytam na Hi-Fi forum ale do konca nie wiem. Tam zainteresowanie jest jedynie jakoscia HD, a tobie chodzilo chyba o jakakolwiek forme? Za wszystkie HD programy(7) musisz wylozyc jakies 46€.... Pociecha, to to, ze ponoc jakosc jest niezla, poza...najwazniejszym Cinema HD.
Czy nikt z was nie korzysta z z Technisat Digit, ktorym mozna zmierzyc wartosc sygnalu Cyfry+ HD ?? Zna ktos moze strone dokonujaca takie pomiary?
Dzieki.

Ps. Za mniej niz 20€ moge otrzymac wiekszosc kanalow HD Cyfry+ wraz z pakietem podstawowym, za te cene moge przebolec braki jakosci do czasu gdy konkurencja sie poprawi.
Czy tlumaczenia/napisy sa znosne?
El Greco
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 25 sie 2009, 16:59
Lokalizacja: Monachium

SKY [dawna platforma Premiere]

Post autor: El Greco » 26 sie 2009, 16:12

Wlasnie dostalem list od Sky(pierwszy raz) ktory potwierdza, ze dalej jestem na starych zasadach z Premiere do konca grudnia tego roku, a potem moge kozystac ze wspanialych pakietow SKY(juz nie moge sie doczekac kiedy do mnie przedzwonia, a ja im oznajmie gdzie raki zimuja podajac oferte Cyfry+.

Cena SKY wyglada nastepujaco:
SKY Welt (pakiet obowiazkowy 16,90€ +10€ za HD

jezeli do tego dodasz pakiet dodatkowy jak Film lub Sport albo Fußball Bundesliga, to zaplacisz za to 32,90€ +10€ za HD

Jezeli do SKY WElt dolozysz dwa dodatkowe pakiety jak np. Sport+ Fußball Bundesliga(albo inne np. Film), to zaplacisz 44,90€ za HD dorzucic musisz w tej opcji 5€

Tak, tak trzeba wydac od 50€ w zwyz za zachodnia granica by otrzymac skromny paket.
janusz080
Obserwator
Posty: 353
Rejestracja: 24 paź 2008, 17:53

SKY [dawna platforma Premiere]

Post autor: janusz080 » 26 sie 2009, 17:03

Trzeba przyznać, że napradę drogo. Prawie 200 zł za sport... Wolę ofertę CP, gdzie może wrestlingu nie ma, ale jest to, co mnie interesuje. Widzę, że bierzesz Cyfrę. Też dobra myśl. Szkoda płacić tym zdziercom ze Sky tyle kasy.
El Greco
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 25 sie 2009, 16:59
Lokalizacja: Monachium

SKY [dawna platforma Premiere]

Post autor: El Greco » 26 sie 2009, 17:17

Zdzierstwo, to malo!
Premiere wyrobilo sobie marke przez lata ocierajac sie 2-3 razy o bankructwo. Wlasnie otrzymali pol miliarda Euro pomocy od wierzycieli by zaraz potem zostac wykorzystanym przez wlasciciela SKY, ktory zlikwidowal Premiere i wcielil w swoje imperium. Typ nie ma zielonego pojecia jak funkcjonuje ten rynek i mocno niedocenia nieglupich jednak Niemcow, ktorzy nie tylko licza sie z pieniedzmi ale potrafia bronic swoich praw zachowujac zimna krew. Murdoch myslal, ze monopol na rynku niemieckim, to gwarancja sukcesu i juz niedlugo bedzie swiadkiem swojej poteznej pomylki.

W dalszym ciagu czekam na czyjes info odnosnie bitrate na kanalach HD cyfry+.

Ktore z kanalow HD warte sa uwagi?
Czy pominalem cos w swoim zestawieniu?
Ponoc Film Box, to slaby pakiet.
janusz080
Obserwator
Posty: 353
Rejestracja: 24 paź 2008, 17:53

SKY [dawna platforma Premiere]

Post autor: janusz080 » 26 sie 2009, 18:36

Chyba na satkurier.pl widziałem artykuł, w którym pisano, że mimo rebrandingu na Sky platforma dalej przynosi straty. Nie dziwi mnie to. W Niemczech jest naprawdę dobry rynek FTA.
Co do Filmbox - nic specjalnego. Lepiej wziąśc Multipakiet Canal+, jeśli chcesz mieć oprócz filmów sport.
Jakość C+ Film HD czy C+ Sport HD jest dobra jak na polskie HD.

CANAL+ FILM HD - 17.61 Mbps, ale nie mam zaufania do tej strony.
źródło: http://satcodx1.tele-satellite.com/0130/eng/
El Greco
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 25 sie 2009, 16:59
Lokalizacja: Monachium

SKY [dawna platforma Premiere]

Post autor: El Greco » 26 sie 2009, 22:36

Dziekuje Jani (to po grecku), 17 Mbps, to bylaby bajka!Mysle, ze to sygnal podczas wolniejszych i jasnych pasazy, z doswiadczenia wiem, ze niestety w ciemnych scenach spada ta wielkosc bardzo mocno , a wlasnie wtedy jest potrzebna. Bylbym zadowolony ze sredniej w granicach 12, a nawet mniej.
Oczywiscie, ze wezme multipaket, bo minimalna doplata, szkoda jednak, ze disney Channel nie ma w HD...
Czy polecalbys Eurosport HD jezeli wezme canal+ sport?
Dziwisz sie, ze Sky przynosi straty ? Oni stosuja rebranding ale w druga strone, to co nowe wyglada jak stare.
janusz080
Obserwator
Posty: 353
Rejestracja: 24 paź 2008, 17:53

SKY [dawna platforma Premiere]

Post autor: janusz080 » 27 sie 2009, 0:06

Obrazek
Oto wykres bitrate C+ Film HD, a poniżej C+ Sport HD"
Obrazek

Póki co tunera HD nie posiadam (będę miał pod koniec roku). Z tego co słyszałem, na ESP HD większość audycji jest nadawana w "prawdziwym" HD, a nie upscalu. Jeśli często oglądasz wersję SD, to warto wziąć ten kanał. W każdym razie szykuj na niego 5 zł. I tak lepiej niż ja musiałbym płacić w CP - aż 6 zł :/
Przy okazji rebrandingu wsiąkł ten kanał, na którym pokazywali fragmenty programów z oferty Premiere Star. Szkoda, lubiłem na niego popatrzeć. Mam jeszcze takie pytanko - czy wrestling WWE live jest udostępniany w Sky na zasadzie PPV? Chodzi mi głównie o gale typu Summerslam.
El Greco
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 25 sie 2009, 16:59
Lokalizacja: Monachium

SKY [dawna platforma Premiere]

Post autor: El Greco » 27 sie 2009, 22:36

ESP HD wezme rowniez(nawet za 6 zl! grins). Spytalem o wrestling ale nikt mi nie odpowiedzial(moze zbyt mocno ich ostatnio prowokowalem topiciem o cyfrze). Jestes pewny, ze na niemieckim SKY jest nadawany wrestling? Zainteresowanie tym "sportem" nie jest zbyt duze(wcale im sie nie dziwie...) i na wyszukiwarce Hi-Fi nie znalazlem zadnej wzmianki od czasu powstania SKY w Niemczech)
Zadam pytanie z innej beczki by wywnioskowac faktyczna jakosc na Canal+; ile miejsca na dysku zabiera ci z reguly przecietny film 90 min.???
marekkopala
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 12 kwie 2010, 11:17

SKY [dawna platforma Premiere]

Post autor: marekkopala » 12 kwie 2010, 14:14

W sobote rozbil sie polski samolot z Prezydentem. W poniedzialek rosjanie rzadowi twierdza ze nie z winy samolotu, tylko pilota. I robia z nas glupkow, pokazujac swoja wyzszosc nad podleglymi im kiedys panstwami. Jak to mozliwe zeby pilot doswiadczony nie wyprowadzil samolotu z nawrotu. Czyzby zostaly zablokowane stery? Samolot byl remontowany w Rosji ponad rok temu i teraz oni zwalaja wine na pilota a nie pracownikow remontujacych samolot. Abysmy unikneli zaleznosci od Rosji uruchomilem strone http://www.polacypobudka.pl ktora czytajac bedziecie wiedzieli jak patrzacego na Nasza Ojczyzne i polski Narod mozecie wybrac Prezydenta. Przeciez lepiej wybrac kandydata piszacego, ktorego bardzo szybko mozecie rozliczyc z pracy i dbalosci o Kraj i Narod, na bazie jego ksiazki. Wybranego kandydata wiszacego na plakatach mozecie tylko rozliczyc z wygladu. Przeczytanie tej ksiazki wraz z wlasnymi przemysleniami zajmie Wam okolo 3godz. Reszta Waszego,
El Greco
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 25 sie 2009, 16:59
Lokalizacja: Monachium

SKY [dawna platforma Premiere]

Post autor: El Greco » 12 kwie 2010, 18:45

Ale piszezsz bzdury czlowieku wykorzystujac portal o innej tamatyce, do tego otworz sobie osobny thread.
Ja wczoraj rozmawialem z majorem lotnictwa(Deblin), ktory doskonale znal swojego szealecacego tym samolotem i wiem z jego wczesniejszych opowiadan, ze nawet osoby cywilne nie darzyly go sympatia ale to tak wnawiasie, bo nikomu smierci sie nie zyczy. Kaczynski zwolnil ostatnio pilota, bo nie chcial ladowac w zlych warunkach, moze ten wiedzial o tym, moze weszli mu na ambicje, fakt, ze on nie ktos inny ponosi odpowiedzialnosc, bo dzeickiem nie byl. Jezeli byla mocna mgla, to nie wykluczone(najprawdopodopniej) przeliczyl sie ladujac na wyczuwke i zbyt nisko podchodzil, by skrocici pas, ktory i tak byl mocno krotki. Gdyby widzial jak nisko leci pewnie by zareagowal, a moze byl juz tak wolny, ze nie mogl go podciagnac, Tupolew, to nie Airbus.Na razie mowi sie o Kaczynskim w cieplej, pozytywnej nucie, poczekajmy jak wszyscy ochlona i okaze sie prawda, ze on posrednio "ma" na sumieniu zycie pasazerow. Dopiero co musieli w identycznej sytuacji doswiadczyc tego liczni w wypadku Casa i teraz te same bledy.To nie cynizm, lecz zalosne, bo wczoraj nawet myslalem, ze nie zdziwilbym sie jakbym samolot z trumna sie rozbil.
Dobre jest dbanie o historie, ale skoro tyle lat czekali nic by sie nie stalo gdyby impreza nie wypalila, ale chyba tak mocno im zalezalo, ze przycmilo rozsadek. Dlaczego krytykuje zmarlych?? Bo niektorzy zawinili.

Grek z Monachium

Ps. Ubolewam, ze teraz brat Jaroslaw mimo, ze do tej pory bez szans zbije na tym kapital i moze zstac prezydentem, bo niezyjacym juz nikt nie pomoze, ale dobry prezydent moze pomoc wielu zyjacym, albo zly zaszkodzic tym, ktorzy oczekuja lepszego jutra.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Telewizja za granicą”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości