Recenzje są delikatnie mówiąc, słabe. Wytyka się nielogiczność, zmarnowanie kultowych postaci i skupienie się na nowych postaciach, jak i mniejsze i większe absurdy.
Kogel-mogel
Kogel-mogel
Kogel-mogel
Wg Łepkowskiej tak. Przez chwile poczytałam co odpisuje ludziom, którzy merytorycznie wytykają błędy tego fatalnego, pozbawionego dobrego scenariusza filmu.
Najprościej zwalić winę, że każdy to hejter i mają z głowy. Najlepsze, że nawet dzisiaj w TVP Olsztyn był jakiś wywiad z facetem zajmującym się popkulturą (zapomniałam nazwiska) i tak wytykał nielogiczności i bezsens tego filmu, że aż prowadzący byli zaskoczeni. Moim zdaniem powinni odciąć nazwę Kogel Mogel. Bo nie jest to godna kontynuacja, a raczej taka która ma widza za.... średnio rozgarniętego półgłówka. Żarty nawet nie są proste, ale prostackie, pomieszanie wątków - co im się przypomniało to walnęli. Tak to wygląda, niestety.
Kogel-mogel
Katastrofy takiej jak w przypadku kontynuacji "Alternatyw 4" nie ma, ale i tak nad nad tym filmem trzeba by było popracować minimum 2 lata, aby nie odstawał tak bardzo poziomem od poprzednich 2 serii. Wyszła wręcz typowa, głupawa, polska komedyjka, nie przewyższająca zbytnio poziomem ostatnich "masówek".
Kogel-mogel
Bardzo chętnie obejrzałbym wypowiedź tamtego pana, może jeszcze się znajdziemilka89 pisze: ↑29 sty 2019, 0:03 Przez chwile poczytałam co odpisuje ludziom, którzy merytorycznie wytykają błędy tego fatalnego, pozbawionego dobrego scenariusza filmu.
Najprościej zwalić winę, że każdy to hejter i mają z głowy. Najlepsze, że nawet dzisiaj w TVP Olsztyn był jakiś wywiad z facetem zajmującym się popkulturą (zapomniałam nazwiska) i tak wytykał nielogiczności i bezsens tego filmu, że aż prowadzący byli zaskoczeni.

Wprawdzie głosów przychylnych nowej produkcji trochę się znajdzie. Mimo to, znaczna część publiczności przyznała już w wielu komentarzach w Internecie, że zupełnie to odbiega od pierwszych dwóch części produkcji

Kogel-mogel
Dzisiejsi twórcy nawet odwzorować swoich najlepszych dzieł nie potrafią a co dopiero mówić o napisaniu nowego. Łepkowską przyrównałbym do Terentiew - obie kiedyś miały nosa, ale już dawno straciły swój węch. Wiek robi swoje, już nie czują świata jak 20 lat temu. Chciałbym aby znalazł się twórca, który w końcu zrozumie co stare filmy mają najlepszego i umiejętnie przełoży to na dzisiejsze czasy. Ale bez Muchy, bez cycków, bez głupawek i disco polo. Zresztą to chyba oczywiste, że bez 

Kogel-mogel
https://www.facebook.com/TVP3Olsztyn/vi ... 840859485/ - wywiadTV Trauma pisze: ↑29 sty 2019, 11:35Bardzo chętnie obejrzałbym wypowiedź tamtego pana, może jeszcze się znajdziemilka89 pisze: ↑29 sty 2019, 0:03 Przez chwile poczytałam co odpisuje ludziom, którzy merytorycznie wytykają błędy tego fatalnego, pozbawionego dobrego scenariusza filmu.
Najprościej zwalić winę, że każdy to hejter i mają z głowy. Najlepsze, że nawet dzisiaj w TVP Olsztyn był jakiś wywiad z facetem zajmującym się popkulturą (zapomniałam nazwiska) i tak wytykał nielogiczności i bezsens tego filmu, że aż prowadzący byli zaskoczeni.![]()

Kogel-mogel
Film obejrzało już ponad 1 mln widzów - poinformowało TVP Info. I pomyśleć, że gdyby nie jakość produkcji to spokojnie "MiszMasz" biłby się z serią "Listy do M.".
Pozdrawiam, Trzeciak
>>MEDIA BEZ WYBORU<<
>>MEDIA BEZ WYBORU<<
Kogel-mogel
'Listy do M' też jakością nie grzeszyły, a kolejne części sprzedawały się dzięki wyrobionej marce. Tymczasem za tydzień do kin wchodzi 'Planeta Singli 3', więc 'Kogel Mogel' już wiele nie będzie zbierał.
Kogel-mogel
A tak o Koglu w swoim felietonie pisze dzisiaj filmowa Solska czyli P.Łaniewska
"- Smutno mi, ze nie mogę pisać entuzjastycznie. Pisze prawdę. Żal mi, że szanse nie zostały wykorzystane, a były ku temu możliwości. Ta sama, naprawdę znakomita scenarzystka, dobry scenariusz, który czytałam. Coś zostało zaprzepaszczone - zaczyna swój felieton we "W sieci" Katarzyna Łaniewska.Aktorka, która grała we wszystkich częściach "Kogla-mogla" skrytykowała twórców filmu za skrócenie produkcji. - Pozostały kikuty ze scen rozmów, z tego, co stanowiło więź rodzinną z córką i wnukiem. (...) To odarcie scen, także moich, które starałam się realizować najlepiej jak mogę. Myślę, że sceny innych aktorów też zostały obcięte, na czym stracił film - czytamy w notce Łaniewskiej zatytułowanej "Smutek i żal".
Słynna babcia Józia z "Plebanii", która w "Koglu-moglu" wciela się w Solską, matkę Kasi (Grażyna Błęcka-Kolska) idzie dalej w swojej negatywnej ocenie filmu, w którym zagrała.
- Sceny pobojowiska krasnali czy wojny na pomidory można było skrócić, nie mówiąc już o puencie = disco-tancbudzie. Zabrakło mi ślicznego śpiewu "Szukaj mnie" Edyty Geppert. (...) Tu "szukaj mnie" stało się "sukaj mnie". Czy to suka miała być, czy coś innego? Pewnie jestem złośliwa - Katarzyna Łaniewska sugeruje także, że 3. część "Kogla-mogla" nie stanie się kultowa. - W tej części chyba nie będzie czego wyjmować i powtarzać. Szkoda. Jest mi bardzo przykro, że to mówię. Ja jestem z epoki: "Oczy czarne" lub "Czy te oczy mogą kłamać", a "Oczy zielone" - niekoniecznie - napisała aktorka.
A koniec pochwaliła jednak Katarzynę Skrzynecką, która w "Kogel - Mogel 3" zagrała postać Marleny Wolańskiej, żony Piotrusia (Maciej Zakościelny)."
Przedrukował to dziś SE
https://www.se.pl/wiadomosci/gwiazdy/la ... -sRzq.html
"- Smutno mi, ze nie mogę pisać entuzjastycznie. Pisze prawdę. Żal mi, że szanse nie zostały wykorzystane, a były ku temu możliwości. Ta sama, naprawdę znakomita scenarzystka, dobry scenariusz, który czytałam. Coś zostało zaprzepaszczone - zaczyna swój felieton we "W sieci" Katarzyna Łaniewska.Aktorka, która grała we wszystkich częściach "Kogla-mogla" skrytykowała twórców filmu za skrócenie produkcji. - Pozostały kikuty ze scen rozmów, z tego, co stanowiło więź rodzinną z córką i wnukiem. (...) To odarcie scen, także moich, które starałam się realizować najlepiej jak mogę. Myślę, że sceny innych aktorów też zostały obcięte, na czym stracił film - czytamy w notce Łaniewskiej zatytułowanej "Smutek i żal".
Słynna babcia Józia z "Plebanii", która w "Koglu-moglu" wciela się w Solską, matkę Kasi (Grażyna Błęcka-Kolska) idzie dalej w swojej negatywnej ocenie filmu, w którym zagrała.
- Sceny pobojowiska krasnali czy wojny na pomidory można było skrócić, nie mówiąc już o puencie = disco-tancbudzie. Zabrakło mi ślicznego śpiewu "Szukaj mnie" Edyty Geppert. (...) Tu "szukaj mnie" stało się "sukaj mnie". Czy to suka miała być, czy coś innego? Pewnie jestem złośliwa - Katarzyna Łaniewska sugeruje także, że 3. część "Kogla-mogla" nie stanie się kultowa. - W tej części chyba nie będzie czego wyjmować i powtarzać. Szkoda. Jest mi bardzo przykro, że to mówię. Ja jestem z epoki: "Oczy czarne" lub "Czy te oczy mogą kłamać", a "Oczy zielone" - niekoniecznie - napisała aktorka.
A koniec pochwaliła jednak Katarzynę Skrzynecką, która w "Kogel - Mogel 3" zagrała postać Marleny Wolańskiej, żony Piotrusia (Maciej Zakościelny)."
Przedrukował to dziś SE
https://www.se.pl/wiadomosci/gwiazdy/la ... -sRzq.html
Kogel-mogel
Niestety pokrzywdzony został zarówno film jak i sam zespół Akcent (czyli Zenek). Film został sprowadzony do wygłupów a Zenek do roli wiejskiego śpiewaka wyciskającego ostatnie soki ze swojego jedynego i mocno oklepanego hitu "Przez Twe oczy zielone". Hańba ! Zarówno pierwsze części filmu jak i zespół Akcent są kultowe. Filmy sprzed lat mają świetne momenty a Zenek sprzed lat śpiewał świetne piosenki. Mnóstwo świetnych klimatycznych piosenek (żadne łubu-dubu). Szkoda, że wszystko zostało zaprzepaszczone.
-
- Thinker
- x 433
- x 526
- Kontakt:
Kogel-mogel
Wywiad z Katarzyną Łaniewską. Aktorka masakruje trzecią część filmu.
***** ***, ***** i jeszcze raz *****.
Kogel-mogel
Reżyser poinformował, że rozszerzona wersja filmu pojawi się na DVD lub w telewizji.
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/m ... rz-rezyser
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/m ... rz-rezyser
Kogel-mogel
Dzisiaj premiera „Miszmaszu” w Canal+. Zważywszy na reputacje jakimi cieszą się „polskie komedie”, nie jest z tym filmem najgorzej. Nawet opinie o skrzywdzeniu pierwowzoru wydają się przesadzone 

Kogel-mogel
Też jestem świeżo po sensie w CANAL+. Mnie ten film nie zachwycił i według mnie jest to kolejny przykład na to, że lepiej nie wracać do znanego tytułu po wielu latach.
PLATFORMA CANAL+:
Extra+ z CANAL+ (10) CANAL+VOD CANAL+4K Ultra HD HBO HBO GO Fox Play Nat Geo Play Paramount Play Mistrzowska Piłka Multiroom Standard Ultrabox+ 4K CANAL+ Telewizja przez internet / nc+GO 100h 84,99zł
PLAYER:Pakiet Start+ 6M 30zł
Extra+ z CANAL+ (10) CANAL+VOD CANAL+4K Ultra HD HBO HBO GO Fox Play Nat Geo Play Paramount Play Mistrzowska Piłka Multiroom Standard Ultrabox+ 4K CANAL+ Telewizja przez internet / nc+GO 100h 84,99zł
PLAYER:Pakiet Start+ 6M 30zł