W lesie dziś nie zaśnie nikt
Akcja filmu rozpoczyna się dość niewinnie – grupa nastolatków uzależnionych od technologii trafia na… obóz offline. Wspólna wędrówka po lasach bez dostępu do smartfonów nie zakończy się jednak tak, jak zaplanowali to organizatorzy. Będą musieli zawalczyć o prawdziwe życie z czymś, czego nie widzieli nawet w najciemniejszych zakamarkach internetu. W obliczu czyhającego w lesie śmiertelnego niebezpieczeństwa odkryją, czym jest prawdziwa przyjaźń, miłość i poświęcenie. Czy wyjdą z tego cało, czy w krwistych kawałeczkach?
W obsadzie m.in Julia Wieniawa i Wiktoria Gąsiewska. W związku z koronawirusem, premiera filmu została przesunięta na nieznany w chwili obecnej termin.
W obsadzie m.in Julia Wieniawa i Wiktoria Gąsiewska. W związku z koronawirusem, premiera filmu została przesunięta na nieznany w chwili obecnej termin.
Chętnie obejrzę.
Ja bym nakręcił remake Wilczycy.
Nawet James Bond przegrał z koronawirusem.
Ja bym nakręcił remake Wilczycy.
Nawet James Bond przegrał z koronawirusem.
Uwielbiam alternatywną historię ,jestem kibicem Legii i najchętniej cofnąłbym czas 

Niezły plakat - w amerykańskim stylu 

No data na nim już nieaktualna

No data na nim już nieaktualna

Szczęśliwego Nowego Roku wam życzę.
#TVPZaMurem
----> #TępaPropaganda
#R8G
#TVPZaMurem

#R8G

Plakat niezły
Miałem wybrać się na to do kina, ale sobie trochę poczekam 

"W lesie dziś nie zaśnie nikt", reż. Bartosz M. Kowalski [RECENZJA].
https://www.antyradio.pl/Filmy-i-serial ... ja-1231484
https://www.antyradio.pl/Filmy-i-serial ... ja-1231484
Film już na Netflixie.
-
- Użytkownik
- x 3
- x 36
DOŚĆ
Zaskoczenie, że bez żadnej promocji i zapowiedzi. Z drugiej strony trochę szkoda, bo od tego jak film radziłby sobie w kinach zależałoby to, czy w przyszłości będzie się więcej tego typu filmów produkować.
Piękna sprawa, bo film jest jako produkcja Netflixa 
Ciekawi mnie czy zyskał dystrybucję międzynarodową czy tylko na teren PL.

Ciekawi mnie czy zyskał dystrybucję międzynarodową czy tylko na teren PL.
Gdyby weszło na cały świat to by pewnie podawali. W ostatnim czasie udało się to 'Ukrytej grze', ale głównie dzięki temu, że to polski film nakręcony po angielsku. Bariera językowa jest niestety kłopotem.
Film jak film.
Jak większość slasherów kino klasy B, a nawet C. Ale ogólnie bez większego bólu da się obejrzeć.
Muzyka momentami dobijała, bo główny motyw naprawdę niezbyt pasował do scen, w którym go użyto. Ale poza tym niezłe jak na PL efekty, montaż też okej... Aktorsko no w takich filmach cudów się nie można spodziewać, więc też okej...
Scenariusz mogli nieco lepiej napisać, bo większość megaprzewidywalna. Zaskoczony zostałem lekko tylko raz.
Jak większość slasherów kino klasy B, a nawet C. Ale ogólnie bez większego bólu da się obejrzeć.
Muzyka momentami dobijała, bo główny motyw naprawdę niezbyt pasował do scen, w którym go użyto. Ale poza tym niezłe jak na PL efekty, montaż też okej... Aktorsko no w takich filmach cudów się nie można spodziewać, więc też okej...
Scenariusz mogli nieco lepiej napisać, bo większość megaprzewidywalna. Zaskoczony zostałem lekko tylko raz.
Zaskoczenie jeśli chodzi o gatunek, bo chyba nikt nie wyobrażał sobie polskiego slashera 
Scenariusz żenujący, ale nie odbiega od swoich amerykańskich odpowiedników. Wykonanie całkiem nieźle, ujęcia kamery na wysokim poziomie, sporo efektów ponad przeciętny polski pułap - jednak w pewnych momentach twórcy poszli w przesadyzm. Więcej było śmiechu, niż strachu
Ocenię następująco. Jak na coś, co mam za darmo jako użytkownik Netflixa, to film oceniam 3,5/5. Naprawdę nie jest źle.
Pytanie do znawców i zachęta dla tych, którzy nie widzieli. Czy też wydaje Wam się, że piersi Gąsiewskiej nie należą do niej?

Scenariusz żenujący, ale nie odbiega od swoich amerykańskich odpowiedników. Wykonanie całkiem nieźle, ujęcia kamery na wysokim poziomie, sporo efektów ponad przeciętny polski pułap - jednak w pewnych momentach twórcy poszli w przesadyzm. Więcej było śmiechu, niż strachu
Ocenię następująco. Jak na coś, co mam za darmo jako użytkownik Netflixa, to film oceniam 3,5/5. Naprawdę nie jest źle.
Pytanie do znawców i zachęta dla tych, którzy nie widzieli. Czy też wydaje Wam się, że piersi Gąsiewskiej nie należą do niej?

Zaskakują mnie jednak oceny niektórych krytyków filmowych. Serio - dawać takiemu filmowi 7 lub 8 na 10? To chyba jednak lekka przesada.
PLATFORMA CANAL+:
Extra+ z CANAL+ (10) CANAL+VOD CANAL+4K Ultra HD HBO HBO GO Fox Play Nat Geo Play Paramount Play Mistrzowska Piłka Multiroom Standard Ultrabox+ 4K CANAL+ Telewizja przez internet / nc+GO 100h 84,99zł
PLAYER:Pakiet Start+ 6M 30zł
Extra+ z CANAL+ (10) CANAL+VOD CANAL+4K Ultra HD HBO HBO GO Fox Play Nat Geo Play Paramount Play Mistrzowska Piłka Multiroom Standard Ultrabox+ 4K CANAL+ Telewizja przez internet / nc+GO 100h 84,99zł
PLAYER:Pakiet Start+ 6M 30zł
Film wkrótce pojawi się na zagranicznych Netfliksach.