jas06 pisze: ↑16 lut 2020, 22:00
Tym razem @!a1+1v2nagrania skopiował...
Najlepiej byłoby to zrobić przez PW, ale zrobię to publicznie, żeby pozostali mieli świadomość.
Nie mam nic przeciwko, jeśli ktoś postanowi wykorzystać mój pomysł, żeby zrobić własny projekt. Sam (jak idzie zauważyć) raczej nie tworzę własnych opraw, tylko bardziej wzoruję się na tych istniejących lub je odwzorowuję. Natomiast nie mogę i nie potrafię już przymknąć oka, gdy widzę, że ledwo dzień po wydaniu swojego dzieła (zrobionego od zera, przypomnę) pojawia się film, gdzie autor wykorzystując ten sam pomysł (czego się jeszcze nie czepiam) wykorzystuje mój film, nie pytając nawet o zgodę na jego użycie w swoim materiale. I przepraszam, może będę ostry, ale to było "leniwe" zagranie. Bo jak inaczej nazwać to, że identy są zwyczajnie "przekolorowane", a ich końcówki są perfidnymi wklejkami mojej animacji loga (tak, to idzie rozpoznać)? A sama końcówka to już zwyczajne kopiuj-wklej całej mojej roboty.
@!a1+1v2nagrania - to co zrobiłeś ciężko już nazwać inspiracją - to już podbiega pod kradzież cudzej roboty. Rozumiem, można mieć braki w montażu czy animacji, sam uważam że jeszcze niewiele umiem, ale nie zakrywajmy tych braków wklejaniem innego, nieswojego filmu. Nawet nie pokusiłeś się o jakąś zabawę kolorami. Gdybyś jeszcze zapytał, czy możesz tego użyć, to bym jeszcze jakoś łaskawiej na to spojrzał. A tak to nawet nie proszę, a
żądam, byś sprywatyzował, a najlepiej usunął ten film. Uprzedzam cię, że jeśli tego nie zrobisz lub sytuacja się powtórzy, to będę zmuszony umieszczać znaki wodne na cały ekran, a to wtedy odbije się na wszystkich, choć nie chcę tego robić.
Bo można tworzyć rekonstrukcje, własne oprawy itp. Ale niech to będzie nasza własna robota, a nie robota "podparta" kimś innym bez jego zgody.