Pochwal się swoim pulpitem

Czyli wszystko co z nimi związane, Hardware, Software, Gry, a także nowości na rynku IT - nowych technologii.
Awatar użytkownika
Alan
VIP Expert
Posty: 474
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:20
Lokalizacja: Westcoast

Pochwal się swoim pulpitem

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Alan »

Żaczywiście wyłączyłem. Piwko dla Ciebie i dla @gościa też :)
"Kiedy się chce otrzymać dobrą odpowiedź, trzeba zadać dobre pytanie"

Obrazek
gosc
VIP Expert
Posty: 2140
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Pochwal się swoim pulpitem

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: gosc »

Ech, nie wpadłbym na to że nie wiesz jak się ukrywa ikony :)
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 2
Kontakt:

Pochwal się swoim pulpitem

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: RaPi »

A to i ja zamieszczę swój odświeżony pulpit :)

Obrazek

A oto moje okno logowania do systemu ;)

Obrazek

To kiedy na to piwko sie ustawiamy? ;)
Awatar użytkownika
Alan
VIP Expert
Posty: 474
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:20
Lokalizacja: Westcoast

Pochwal się swoim pulpitem

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Alan »

A jak się wrzuca scren pulpitu.
Ja robie tak.Przycisk PrtSc (lub print screen) później otwieram dowolny program do grafiki i daję ctrl + V i gotowy, ale potem nie mogę go zapodać na serwer ImageShack
Zapodaje to do programu Open Office
"Kiedy się chce otrzymać dobrą odpowiedź, trzeba zadać dobre pytanie"

Obrazek
gosc
VIP Expert
Posty: 2140
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Pochwal się swoim pulpitem

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: gosc »

To drugie byłoby dobre jako ekran powitalny. To pierwsze to lekki bajzelek :)
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 2
Kontakt:

Pochwal się swoim pulpitem

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: RaPi »

Ten drugi obrazek mam właśnie ustawiony jako ekran powitalny :)
Bajzel na pulpicie to ja mam zawsze bo wszystko co pobieram z neta to zazwyczaj najpierw tutaj trafia w później jest gdzieś przenoszone.

@Alan rzut ekranu robisz tak jak opisałeś. Ja zrobionego screena wklejam do IrfanView i zapisuje do pliku i wszystko gra. Później wgrywam na fotosik.pl Jak to może u Ciebie nie działać?
gosc
VIP Expert
Posty: 2140
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Pochwal się swoim pulpitem

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: gosc »

Normalnie, pewnie zapisuje ze złym rozszerzeniem.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 14083
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 17
x 182
Kontakt:

Pochwal się swoim pulpitem

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

Ja na pulpicie mam jeden z Vistowych skinów z Windows Bildins.
Poland - Aktywnie najlepszy!
Awatar użytkownika
Alan
VIP Expert
Posty: 474
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:20
Lokalizacja: Westcoast

Pochwal się swoim pulpitem

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Alan »

Obrazek

Na razie podobny pulpit do pulpitu @goscia :)

Obrazek
"Kiedy się chce otrzymać dobrą odpowiedź, trzeba zadać dobre pytanie"

Obrazek
Mariolka81
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 17 wrz 2007, 12:15

Pochwal się swoim pulpitem

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Mariolka81 »

nie wiem jak umiescici na forum screana:(
gosc
VIP Expert
Posty: 2140
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Pochwal się swoim pulpitem

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: gosc »

Wchodzisz na www.fotosik.pl i tam wgrywasz plik z komputera. Następnie kopiujesz odnośnik "Miniaturka na forum, zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze".
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10
x 1

Pochwal się swoim pulpitem

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Artu »

Mój desktop - nic specjalnie ciekawego...
Obrazek
Evil
Junior
Posty: 1405
Rejestracja: 09 sie 2007, 14:46
x 1

Pochwal się swoim pulpitem

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Evil »

kamil559 pisze:jak puscic w internet pulpit
?
O jeej. Musisz mieć widoczny na ekranie pulpit, wtedy wciskasz "PRINT SCRN". Ten klawisz jest na prawo od "Backspace". [Backspace jest nad enterem]
Wchodzisz w Painta, robisz "Wklej", zapisujesz ten obrazek.
Następnie wchodzisz na http://tinypic.com/ , wybierasz "PRZEGLĄDAJ", wybierasz swój pulpit, OK.
Potem klikasz na zielony button "UPLOAD NOW", czekasz, i kopiujesz ostatni link który Ci wyskoczy.
Potem wchodzisz na forum, piszesz posta "To mój pulpit" i coś takiego: [img]TUTAJ%20DAJESZ%20ADRES%20OBRAZKA[/img]
Tam gdzie pisze "TUTAJ DAJESZ ADRES OBRAZKA" to tam dajesz ten link i koniec.
Awatar użytkownika
Krzysztof25
Użytkownik
Posty: 31
Rejestracja: 01 mar 2008, 18:15
Lokalizacja: Katowice

Pochwal się swoim pulpitem

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Krzysztof25 »

Obrazek
TVN to najlepszy kanał!
Awatar użytkownika
pop
Obserwator
Posty: 452
Rejestracja: 19 sty 2008, 17:17

Pochwal się swoim pulpitem

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: pop »

Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Komputery i nowe technologie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość