Telegazeta

Forum poświęcone działalności Telewizji Polskiej.
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2917
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 15
x 31

Telegazeta

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

Donia 123 Telegazeta to nie Telezakupy. Telegazetą nazywamy system wysyłany wraz z sygnałem telewizyjnym do telewizora, dzięki któremu możesz czytać różne informacje: wiadomości, program tv. A Telezakupy nie mają nic wspólnego z tym tematem :D
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10
x 1

Telegazeta

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Artu »

Mała wpadka w teletegazecie TVP1 :D
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
telefan
Obserwator
Posty: 690
Rejestracja: 11 maja 2008, 18:36
x 4
x 14

Telegazeta

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: telefan »

Kiedyś widziałem coś takiego.To był program w TG w sobotę rano:

Kod: Zaznacz cały

         8:00 Wiadomości
         8:10 Pogoda
         8:10 Do przerwy 0:1
         8:40 Ziarno
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2917
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 15
x 31

Telegazeta

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

Czasami jest to błąd redakcji, a czasami dekodera Teletekstu który źle wczytał strony. Czasami warto odświeżyć stronkę i nie ma błędów!
Awatar użytkownika
SNOL
VIP Expert
Posty: 3582
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:42
Lokalizacja: Wrocław
x 92
x 89
Kontakt:

Telegazeta

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: SNOL »

Według mnie najlepszym rozwiązaniem jest strona 333 na Telegazecie TVN. Można tam sprawdzić aktualny i następny program emitowany na TVN. Gdyby na kanałach TVP była taka strona, na pewno częściej bym korzystał z Telegazety TVP.
tylko prywatne opinie. Tutaj od ponad 12 lat.
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2917
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 15
x 31

Telegazeta

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

Nie mam pojęcia czy oprogramowanie używane przez TVP może wprowadzić EPG. Kanały z grupy TVN korzystają z systemu firmy Elmier który umożliwia taką funkcję. Na zachodzie jest ona bardzo rozpowszechniona. Szkoda że nie ma jej w TVP i POLSACIE bo nie każdy ma EPG.
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10
x 1

Telegazeta

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Artu »

Przegięli już. Spośród czterech odnośników na dole strony głównej, trzy (!!!) prowadzą do stron reklamowych.
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10
x 1

Telegazeta

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Artu »

To ino debata taka :D
Obrazek
Paweł Ciupak
Obserwator
Posty: 312
Rejestracja: 02 gru 2007, 12:27
Kontakt:

Telegazeta

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Paweł Ciupak »

Swoją drogą, mam pytanie do mieszkańców Mazowieckiego – czy wam też telegazeta w TVP Warszawa nie działa, czy to tylko coś u mnie nie odbiera?
Obrazek
Awatar użytkownika
telefan
Obserwator
Posty: 690
Rejestracja: 11 maja 2008, 18:36
x 4
x 14

Telegazeta

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: telefan »

Teraz w TG1 i TG2 wzorem TVN, zamiast daty i nazwy jest reklama strony telegazety.
michal
VIP Expert
Posty: 2929
Rejestracja: 06 sie 2008, 14:55
x 5
x 18

Telegazeta

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: michal »

Kiedyś będąc w Bydgoszczy jakieś dwa lata temu chcąc zobaczyć telegazetę ówczesnej TVP3 Bydgoszcz zastałem telegazetę ówczesnej TVP3 Warszawa. Wiecie może czy to jakaś była awaria czy TVP Bydgoszcz nie ma własnej telegazety?
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10
x 1

Telegazeta

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Artu »

telefan pisze:Teraz w TG1 i TG2 wzorem TVN, zamiast daty i nazwy jest reklama strony telegazety.
Żal, dno i kilometr mułu, nie chce mi się o tym pisać.
michal pisze:Wiecie może czy to jakaś była awaria czy TVP Bydgoszcz nie ma własnej telegazety?
Kiedyś rzeczywiście nie miała, ale wydaje mi się że zmieniło się to razem ze startem TVP Info.
michal
VIP Expert
Posty: 2929
Rejestracja: 06 sie 2008, 14:55
x 5
x 18

Telegazeta

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: michal »

Wiecie może czy są jeszcze jakieś ośrodki regionalne TVP które nie posiadają własnej telegazety tak jak to było kiedyś w przypadku Bydgoszyczy?
Awatar użytkownika
telefan
Obserwator
Posty: 690
Rejestracja: 11 maja 2008, 18:36
x 4
x 14

Telegazeta

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: telefan »

michal pisze:Kiedyś będąc w Bydgoszczy jakieś dwa lata temu chcąc zobaczyć telegazetę ówczesnej TVP3 Bydgoszcz zastałem telegazetę ówczesnej TVP3 Warszawa. Wiecie może czy to jakaś była awaria czy TVP Bydgoszcz nie ma własnej telegazety?
Potwierdzam. Bydgoszcz nie miała swojej telegazety do kwietnia 2008 r. Wcześniej ośrodek nie miał teletekstu, nie wliczając w to strony w ,,Obiektywie''(strony w okolicach 430 w TVP1 na których pod koniec lat 90 emitowano newsy z ośrodków lokalnych). Gdzieś w drugiej połowie 2006 podłączono telegazetę TVP3 Warszawa i ona była emitowana przez prawie 2 lata.

Telegazeta wygląda tak:
http://www.youtube.com/watch?v=iCSpscYY ... annel_page

Obrazek
Pepek94
Obserwator
Posty: 646
Rejestracja: 31 mar 2009, 18:06
Lokalizacja: powiat ostrowiecki
x 6
Kontakt:

Telegazeta

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Pepek94 »

Do Telegazety TVP zostanie wprowadzony EPG na stronie 100 i będzie ograniczył emisję reklam do połowy.
Wielki fan mediów publicznych, zwłaszcza TVP i PR.
DVB-T: Święty Krzyż (MUX 1/2/3)
Nie dla logotypów ekranowych w czasie bloków reklamowych.
#StopZawyżaniu
Anglojęzyczny blog o cyfrowej radiofonii (i nie tylko): https://eudigitradio.blogspot.com/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Telewizja Polska”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości