TVP HD miał flagę pod logo. Była ona ładna zgrabna, proporcjami była nieco mniejsza od tych z TVP1 czy TVP2.
Nie tylko wtedy. Można to zauważyć, kiedy prezenter łączy się ze studiem ''Rozmowy Jedynki''. Warto dodać, że w miejscu nazwy lokalizacji nic nie pisze. Za dobrze to nie wygląda.3q33 pisze:Przy okazji zauważyłem, że gdy studio oprawy TVP1 łączy się z prowadzącymi "Kawę czy Herbatę", którzy są w miejscu, gdzie nazajutrz ma być stąd wydanie, to do takich łączeń używają obecnej oprawy graficznej "Wiadomości" używanej podczas łączeń z reporterami.
Od paru tygodni już tak jest. Trochę zabawne w ich strony.3q33 pisze:Przy okazji zauważyłem, że gdy studio oprawy TVP1 łączy się z prowadzącymi "Kawę czy Herbatę", którzy są w miejscu, gdzie nazajutrz ma być stąd wydanie, to do takich łączeń używają obecnej oprawy graficznej "Wiadomości" używanej podczas łączeń z reporterami.
Można ją zobaczyć:1. Pozycja wyjściowa: pochylony biały prostokąt wypełniony w całości starym telewizorem przedstawiającym dawną planszę Telewizji Łódź na czarnym tle, otoczony białymi licznikami czasu. Liczniki czasu poruszają się po ekranie przez cały czas trwania planszy.
2. Prostokąt oddala się, dołączają się do niego 4 takie same (z góry, dołu, lewa, prawa jednocześnie), tworząc niepełną siatkę prostopadłościanu. Telewizor także się oddala. Okazuje się, że obok tego telewizora znajduje się mnóstwo innych starych telewizorów, różnych marek.
3. Prostokąty składają się w kostkę bez jednej ściany (z perspektywy widza, który na pierwszym planie widzi krawędź prostopadłościanu, otwór w kostce jest z prawej strony).
4. Otwór kostki zostaje zasłonięty kolejną ścianą wchodzącą od góry. Widać, że na zewnętrznych stronach ścian prostopadłościanu znajdują się nowe telewizory oraz monitory komputerowe. Przedstawiają one jadący tramwaj Cityrunner.
5. Obraz na telewizorach zmienia się w jedno z łódzkich skrzyżowań, a następnie Pałac Poznańskiego.
6. Pozostałe telewizory odsuwają się na boki. Zostaje jeden, w kształcie prostokąta, takiego jak na początku (prawdopodobnie w rzeczywistości jest to monitor komputerowy). Taki sam obraz, jak na monitorze, ale zamazany, pojawia się w tle.
7. Nad monitorem od lewej strony wchodzi niebieski napis "Telewizja" pisany czcionką Verdana. Nad dolną krawędzią ekranu monitora wchodzi z prawej strony taki sam, tylko większy napis "Łódź".
8. Obraz na monitorze zmienia się w widok kamery umieszczonej na szybko poruszającym się pojeździe jadącym ulicą Piotrkowską (pokazane są 3 odcinki tej ulicy).
A bzdura, bo widziałem, że na TVP2 powrócono do systemu 2+1 (dwie propozycje TVP2, jedna TVP1), a oprawa graficzna tych zapowiedzi jest jednolita z oprawą "Jeszcze dziś w Jedynce" na TVP1, z tym, że oczywiście oprawa "Dziś wieczorem w Dwójce" jest pomarańczowa. Czyli wrócili do tego co było w okresie wrzesień 2008 - luty 2009.SNOL pisze:TVP2 używa oprawy do zapowiedzi jednolitej z oprawą kanału (jak jingiel reklamy), czyli z pomarańczowym tłem i bardzo ładnymi animacjami trzech propozycji na wieczór.
SNOL, to nie było tydzień temu, tylko 3 dni temu (30 czerwca), mam przez to rozumieć, że tego dnia była emitowana jeszcze zapowiedź z "pomarańczową Dwójką", a ta oprawa "Dziś wieczorem w Dwójce" o której mówisz była od marca 2007 do września 2008 i od lutego do końca czerwca 2009.SNOL pisze:A bzdura, ponieważ na własne oczy podreperowane okularami marki Fielmann widziałem tydzień temu zapowiedź jednolitą z jinglem reklamy, o którym pisałem powyżej. Na 100%. Też się zdziwiłem, ale - nie ukrywam - ucieszyłem z powrotu tej oprawy.
Rozumiem, że wprowadzono tą zmianę na dniach, ale to nie oznacza, że mój post z 30 czerwca jest bzdurą, jak to ująłeś. To jest prawda.3q33 pisze:A bzdura, bo widziałem, że na TVP2 powrócono...SNOL pisze:TVP2 używa oprawy (...) z pomarańczowym tłem
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości