Awarie i wpadki w TVP

Forum poświęcone działalności Telewizji Polskiej.
Awatar użytkownika
SNOL
VIP Expert
Posty: 3563
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:42
Lokalizacja: Wrocław
x 84
x 75
Kontakt:

Awarie i wpadki w TVP

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: SNOL »

Portalowi WirtualneMedia.pl pomyliły się godziny.

A teraz świeżynka, dosłownie sprzed chwili:

Obrazek

Obrazek

Pasek widoczny tylko w TVP Warszawa, pojawił się dokładnie o 4.30.
tylko prywatne opinie. Tutaj od ponad 12 lat.
Awatar użytkownika
zesepo
VIP Expert
Posty: 2380
Rejestracja: 12 lut 2012, 13:42
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Awarie i wpadki w TVP

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: zesepo »

A co tam na tym pasku było napisane?
https://www.facebook.com/forummedia2
____________________________

14 lat forum.media2.pl 8)
8 lat na forum!
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 9064
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk
x 123
x 258

Awarie i wpadki w TVP

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Direct »

Gdy złożyć w całość tekst z obu zapów wychodzi:
Uwaga! W ciągu najbliższych 30 minut mogą nastąpić problemy w odbiorze programu. Przepraszamy.
Pozdrawiam, Direct
Awatar użytkownika
murao22
Użytkownik
Posty: 229
Rejestracja: 31 gru 2013, 23:22

Awarie i wpadki w TVP

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: murao22 »

Fani nocnych powtórek musieli być zawiedzeni, dopiero druga zmiana w sztafecie :). Ale jakieś problemy nastąpiły?
Obrazek
Awatar użytkownika
SNOL
VIP Expert
Posty: 3563
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:42
Lokalizacja: Wrocław
x 84
x 75
Kontakt:

Awarie i wpadki w TVP

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: SNOL »

Raczej nie. Choć pół godziny później pasek nadal wisiał na ekranie, więc to ogłoszenie typu "Będę za 5 minut" wiszące od 2 godzin na drzwiach warzywniaka. ;)
tylko prywatne opinie. Tutaj od ponad 12 lat.
Awatar użytkownika
Lord_info
VIP Expert
Posty: 3897
Rejestracja: 27 sie 2010, 16:56
x 9

Awarie i wpadki w TVP

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Lord_info »

Potężna awaria w Telewizji Polskiej. Audyt zewnętrzny sprawdzi systemy zasilające
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/po ... zasilajace
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
dlucjanski210686
Obserwator
Posty: 502
Rejestracja: 09 lut 2013, 15:06
Lokalizacja: Łódź

Awarie i wpadki w TVP

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: dlucjanski210686 »

Nie minęło trochę czasu, a tu - kolejny problem. Dzisiaj w Teleexpressie migał obraz podczas materiału o debacie. Za niedługo film wrzucę na stronie YouTube.
Obrazek

500 postów! :)
AdamKot34
Użytkownik
Posty: 95
Rejestracja: 23 paź 2013, 21:28

Awarie i wpadki w TVP

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: AdamKot34 »

TVP coś ostatnio zalicza wpadkę za wpadką, kolejno:
1) przerwanie konferencji PKW przez losowanie Lotto,
2) brak transmisji na żywo z ceremonii otwarcia Mundialu,
3) wypuszczenie aplikacji z meczami na żywo tylko dla abonentów T-Mobile.

Jaka telewizja, takie wpadki.
rhoda88
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 28 lip 2014, 9:09

Awarie i wpadki w TVP

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: rhoda88 »

Z tym Mundialem to akurat na całym świecie były problemy.
Kamilx
Obserwator
Posty: 387
Rejestracja: 14 maja 2012, 19:09
x 18
x 5
Kontakt:

Awarie i wpadki w TVP

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamilx »

Wpadka, ale na stronie tvp.pl. W programie dla prasy pojawił się bardzo, bardzo i jeszcze raz bardzo szczegółowy program dla TVP Warszawa na jutro: http://www.tvp.pl/prasa/9.09.2014.pdf . Ten program jest chyba przeznaczony dla tego, kto ustawia playliste programu.
tvradio.ugu.pl
mrc5
Obserwator
Posty: 489
Rejestracja: 26 mar 2008, 12:46
Lokalizacja: Warszawa
x 2
x 3

Awarie i wpadki w TVP

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mrc5 »

Już kiedyś coś takiego było w programie dla prasy, także dla TVP Warszawa, ale w pliku .txt
Interesujące są bloki reklam trwające kilka sekund - chyba program zostanie opóźniony.
Dz
Obserwator
Posty: 403
Rejestracja: 07 lut 2009, 3:09

Awarie i wpadki w TVP

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Dz »

Ciekawe, czy jakiś magazyn TV przedrukował to z rozpędu w takiej formie. :D
Awatar użytkownika
SNOL
VIP Expert
Posty: 3563
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:42
Lokalizacja: Wrocław
x 84
x 75
Kontakt:

Awarie i wpadki w TVP

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: SNOL »

Kamilx pisze:Ten program jest chyba przeznaczony dla tego, kto ustawia playliste programu.
Dokładnie tak - to wyciąg z systemu SZarP, w którym układana jest szczegółowa ramówka wszystkich kanałów TVP.
tylko prywatne opinie. Tutaj od ponad 12 lat.
Johnny
Obserwator
Posty: 408
Rejestracja: 05 lut 2010, 22:36

Awarie i wpadki w TVP

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Johnny »

TV komercyjne mogły by coś takiego udostępniać publicznie. Przy nagrywaniu filmu nie trzeba by się martwic na jak długo zapas zrobić i też się martwić czy płyty starczy. Można by programując timerem nie nagrywać reklam. Także widzowie by wiedzieli dokładnie kiedy się program zaczyna, kiedy przerwa na reklamy i kiedy koniec reklam.
To nie był by chyba problem aby taki plik udostępnić w internecie widzom?
Jak długi byłby nos TVNu gdyby TVN był pinokiem?
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 43975
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38
x 3035
x 1334

Awarie i wpadki w TVP

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Trzeciak »

Niekoniecznie. Pytanie czy reklamodawcy na coś takiego by się zgodzili?
Pozdrawiam, Trzeciak
ODPOWIEDZ

Wróć do „Telewizja Polska”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości