Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

Tematy dotyczące różnego rodzaju dostępu do płatnej telewizji, w tym ofert na kartę oraz IPTV.
Tereska-1201
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 20 gru 2008, 12:45

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tereska-1201 »

Był by to kabel cyfrowy ale najpierw wypróbuję i zastanowię się. Dziękuję za porady bo mam już orientację i życzę wszystkim WESOŁYCH SWIAT (wave)
nestor
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 24 gru 2008, 21:02

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: nestor »

Witam,
Kupiłem dzisiaj telewizje na karte, aktywowalem i wszystko jest ok ale nie odbiera mi jednego kanalu na ktorym mi zalezy nsport. konwerter mam przystosowany do odbioru telewizji cyfrowej i jest on full band. Jaka moze byc przyczyna ze nie mam tego programu?
Artix
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 28 gru 2008, 15:21

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Artix »

Posiadam telewizor LCD (Philips 32PFL7603D) w którym mam wejście na karte i mam do niego podłączony sygnał z kablówki, czy po włożeniu do niego karty będe odbierał telewizje??
hudy
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 29 gru 2008, 11:44
Kontakt:

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: hudy »

siemka,
aktualnie mam tv "n" ze zwyklym dekoderem, czy jesli chcialbym zmienic na telewizje na kartę to musialbym zmieniac ustawienia anteny?? czy wystarczyloby abym podlaczyl nowy dekoder ?? odp.

aaha i czy w telewizji na karte mozna miec podlaczone 2 telewizor (w roznych pokojach ??)??

pzdr:)
talxer
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 30 gru 2008, 1:27

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: talxer »

telewizja na karte a dzialanie za granica ...
witam Wszystkich, bardzo spodobal mi sie pomysl telewizji na karte i zamierzam sobie kupic taki pakiet startowy, niestety mieszkam w anglii i przeczytalem na stronie internetowej w ich regulaminie nastepujaca rzecz:
"Z telewizji na kartę możesz korzystać jedynie na terytorium Polski... "
czy rzeczywiscie telewizja na karte nie dziala za granica (w anglii) czy to moze tylko notka prawna a rzeczywistosc wyglada troche inaczej ;)
pozdrawiam
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: sqnek »

Dekoder będzie działał wszędzie tam, gdzie jest możliwy odbiór z Hotbirda.
szwejo
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 30 gru 2008, 17:06

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: szwejo »

jak zrobic aby ta karta działala na dekodeze polsatu samsungu
Awatar użytkownika
Krewetka
Obserwator
Posty: 266
Rejestracja: 20 sie 2008, 15:15

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Krewetka »

szwejo- Tego się nie da zrobić - Musisz mieć dekoder z wejściem na kartę SIM, tak jak w telefonie komórkowym.
talxer pisze:telewizja na karte a dzialanie za granica ...
witam Wszystkich, bardzo spodobal mi sie pomysl telewizji na karte i zamierzam sobie kupic taki pakiet startowy, niestety mieszkam w anglii i przeczytalem na stronie internetowej w ich regulaminie nastepujaca rzecz:
"Z telewizji na kartę możesz korzystać jedynie na terytorium Polski... "
czy rzeczywiscie telewizja na karte nie dziala za granica (w anglii) czy to moze tylko notka prawna a rzeczywistosc wyglada troche inaczej ;)
pozdrawiam
talxer - To jest tak, że doładowujesz kartę przez telefon, coś jak doładowanie stanu konta w komórce, a to można zrobić tylko w Polsce, z dwóch powodów:
- Zasięg tej usługi jest ogrniczony do Polski (Tak jak doład. telefonu)
- Musisz mieć Polski telefon (musi być kupiony na terenie Polski, polski numer itp.), bo inaczej nie zadzwonisz.
sqnek pisze:Dekoder będzie działał wszędzie tam, gdzie jest możliwy odbiór z Hotbirda.
sqnek - Ale nie w przypadku TNK.
talxer
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 30 gru 2008, 1:27

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: talxer »

Krewetka czyli jesli mam polski numer za granica (orange) z mozliwoscia doladowania go z mojego polskeigo konta w banku zachodnim, albo dokonania dowolnego przelewu po przez internet wowczas nie ma jakis przeszkod by taki zestaw na karte mogl u mnie dzialac - prawda ?
Awatar użytkownika
Krewetka
Obserwator
Posty: 266
Rejestracja: 20 sie 2008, 15:15

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Krewetka »

MOŻE działać ale głowy nie dam. Napisałeś, że mieszkasz w Anglii i masz polski telefon. A próbowałeś wysłac SMSa do jakiegoś konkursu dostępnego tylko na terenie Polski? Jeżeli udało ci się wysłać, to znaczy że na 99.9% będie działać TNK. No, chyba że masz rodzine w Polsce, i ktoś z twojej rodziny Doładowałby ci TNK, a ty im oddasz pieniądze (np. przez przelew).
zuzu
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 04 sty 2009, 14:56

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: zuzu »

Witam! Mam zestaw tnk ze standardowym dekoderem Technisat. Kartę aktywowałam dwa tygodnie temu. Niestety nie jest mi dane cieszyć się z odbioru ani jednego programu. Początkowo myślałam że to wina starej anteny lub konwertera. ( dekoder odbierał sygnał na poziomie 4.5 dB) zamontowałam nową, większą czaszę i nowy konwerter. Teraz sygnał mam już ok. 7.7 dB, ale nadal żaden program nie odbiera:(. Co prawda wyszukuje mi całą masę programów ale wszystkie one to czarny ekran, a w prawym dolnym rogu jest narysowany kluczyk (chyba oznacza to program kodowany) Telefonowałam do biura obsługi tnk, gdzie powiedziano mi że z kartą i dekoderem wszystko ok, więc tak na prawdę nic dalej nie wiem. Czy ktoś może mi pomóc? Gdy wchodzę w ustawienia anteny, to na samym dole pod miernikiem sygnału pojawia mi się napis, że "prawdopodobnie antena jest źle ustawiona (28.2E)", ale przecież gdyby była źle ustawiona nie miałaby takiego sygnału? proszę o pomoc. P.S. Dekoder z kartą podłączałam do anteny u znajomego i przy sygnale 6.9 odbierało bez zarzutu.
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: sqnek »

Tylko że TnK nadaje na Hotbirdzie - 13E, więc masz bardzo dobry sygnał, tylko, że z innej satelity. Skieruj antene napoprawną satelite i wszystko będzie w porządku.
dizel01
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 04 sty 2009, 19:32

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: dizel01 »

kolego masz zle ustawioną antene na 100%
januarek1
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 06 sty 2009, 23:18

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: januarek1 »

Witam,
Kupilem dzis TNK , i aktywowalem ja przez internet. Mieszkam w Szwecji i wiem ze antene mam skierowana poprawnie na hotbirda. Ale mam tylko kilka kanlaow typ polonia, tvp kultura..... Innych brak. Dlaczego? Nie wiem, moze trzeba dluzej czekac na pojawienie sie ich? czy powinny byc juz od razu po aktywacji? Mam tuner Big Sat i w dodatku cale menu po niemiecku :-( Instrukcje obslugi tez. Masakra. Ktos pomoze? :-)
januarek1
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 06 sty 2009, 23:18

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: januarek1 »

hmm, jezyk udalo mi sie zmienic, ale i tak nic nie ma poza tymi kanalami na ktorych nic fajnego nie ma.... Jaki transponder ustawic? czy w ogole cos ustawiac czy to samo sie zrobi?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pay TV”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość