Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

Tematy dotyczące różnego rodzaju dostępu do płatnej telewizji, w tym ofert na kartę oraz IPTV.
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 3003
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 55
x 104

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

Proszę zrobić następująca rzecz.
Podejrzewam, że to dekoder podstawowy z oferty TNK - Technisat.

Proszę wyjąć kartę z odbiornika. W menu ustawienia zresetować go do poziomu ustawień fabrycznych. Wyłączyć dekoder.
Odłączyć wtyczkę. Wsadzić kartę, podłączyć sprzęt i sprawdzić czy działa.
makan
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 05 lut 2010, 23:46

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: makan »

Witam ponownie. Sposób podany powężej nie zadziałał. Nadal są tylko kanały FTA bez polskich.
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 3003
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 55
x 104

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

Proszę spróbować włożyć kartę do innego dekodera czytającego Conaxy.
Kiedy działa - coś jest nie tak w dekoderze.
Kiedy nie działa - karta jest niesprawna.
makan
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 05 lut 2010, 23:46

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: makan »

dzięki, będę szukac dalej
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 3003
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 55
x 104

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

Mam jeszcze jedno pytanie.
Korzystasz zarówno z Astry jak i HotBirda?
Jeśli tak to proszę w ustawieniach anteny w menu zamienić kolejnością Astrę i Hotbirda.
makan
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 05 lut 2010, 23:46

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: makan »

Korzystam tylko z Hotbirda
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 3003
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 55
x 104

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

Musisz sprawdzić kartę na innym urządzeniu.
Innej rady nie ma.
jarosnieg
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 21 sty 2010, 19:52

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: jarosnieg »

Siemano . Mam telewizje na karte i nie dzialają mi kanały nsport tvp spotr , a powinny działać ? Wyszukałem od nowa kanały i też nic ! Co teraz zrobić ?
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 3003
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 55
x 104

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

Wyszukać je ręcznie poprzez wpisanie do dekodera odpowiedniej częstotliwości.
jarosnieg
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 21 sty 2010, 19:52

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: jarosnieg »

A mógłbyś podać te częstotliwosci ?
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 3003
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 55
x 104

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

TVN Warszawa, Discovery Channel,Religia TV, nSport, TVP Sport,
11 508 MHz V
Hot Bird 13 E
jarosnieg
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 21 sty 2010, 19:52

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: jarosnieg »

Dzięki za pomoc . Działa wszystko !
filo1
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 13 lut 2010, 11:33

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: filo1 »

witam,
mam problem z tnk a konkretnie moja antena czy tam dekoder (ferguson 6600) nie łapie żadnego radia, przy czym programy telewizyjne są wszystkie. nie znam się specjalnie na tym i niewiem czy to wina ustawień dekodera czy anteny (przy tv jest 95%, 89% a przy kanałach radiowych brak sygnału).
proszę o jakąś podpowiedź.
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 3003
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 55
x 104

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

Być może odbiornik interpretuje kanały radiowe jako stacje TV.
filo1
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 13 lut 2010, 11:33

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: filo1 »

a jeśli tak , to co mam z tym zrobić? szukać w ustawieniach, wgrywać ?
obecną antenę zainstalowałem sam, także niewiem czy mam próbować dalej czy dzwonić do osoby, która mi to profesjonalnie zainstaluje.
pozdrawiam i z góry dzięki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pay TV”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości