Strona 11 z 14

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 20 paź 2010, 22:24
autor: Mocny FULL
Dzisiaj mi wyskoczyły kanały płatne po południu, nie wiem dlaczego?, wyłączałem dekoder z prądu ale nic nie pomogło, już się tak parę razy zdarzyło, z góry dzięki za pomoc.

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 24 lis 2010, 10:55
autor: adek21
Witam. Moje pytanie brzmi: skoro mam wbudowany dekoder w TV, to czy muszę mieć osobne "pudełko" na stoliku, czy wystarczy jakąś kartę wsunąć do TV? Z góry dziękuję za odpowiedzi i podpowiedzi.

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 24 lis 2010, 21:49
autor: Crump
Zależy jaki masz ten dekoder wbudowany w TV. Jeśli DVB-T to jest to dekoder cyfrowej naziemnej telewizji czyli potrafi odkodować Ci sygnał naziemny a nie satelitarny DVB-S. Podaj przynajmniej nazwe i model Telewizora bo bez tego nikt nie będzie wiedział co tam masz wbudowane

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 25 lis 2010, 7:42
autor: adek21
Witam, model TV to LE32B551, a dekoder to DVB-T/C, MPEG4 i wbudowany tuner DTV.

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 25 lis 2010, 9:14
autor: Crump
Czyli to jest zwykly dekoder cyfrowej telewizji naziemnej. Bez niego nie mogl bys odbierac powstajacej wlasnie naziemnej tv cyfrowej ale zadnej karty i anteny do niego sobie nie podepniesz, musisz miec dekoder satelitarny dvb-s/dvbs2

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 25 lis 2010, 9:47
autor: adek21
pozwól, że zapytam jeszcze raz, ale rozumiem, że muszę mieć dekoder na stoliku RTV, choćbym nie nie wiem jak bardzo nie chciał?
OK, już wszystko wiem od Matika ( pytałem też w innym wątku). "Pudełko" będzie i już.
Pozdrawiam i dziękuję.

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 25 lis 2010, 19:11
autor: Crump
Dokładnie tak, do odbioru satelitarnych kanałów potrzebujesz osobny dekoder;)

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 11 gru 2010, 8:22
autor: zabawa55
czesc .mam pytanie : w listopadzie zaplacilem abonament z gory na caly rok i wszystko dobrze bylo do wczoraj.Na niektorych kanalach (TVP 1, TVP 2 itp.) pojawila sie czerwona tabela na ktorej pisze ze aby aktywowac dany program nalezy postepowac wedlug instrukcji startera .co to jest ten starter i jak mam sie do niego dostac.

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 11 gru 2010, 8:40
autor: Crump
wyciagnij pare razy karte i wloz z powrotem, jesli nie pomoze to pozostaje usunac wszystkie kanaly, dac ustawienia fabryczne i zainstalowac od nowa kanaly. Jesli mialem ulozona jakas liste to oczywiscie ci pomiesza ale w wielu przypadkach dopiero taki sposob pomogl na odblokowanie kanalow ktore powinny dzialac zawsze

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 16 gru 2010, 20:36
autor: adamm0044
Witam mam pytanie czy majac dekoder na karte jest mozliwosc podlaczenia innej karty np.polsatu czy n-ki jesli tak to co trzeba zrobic za rady z gory dziekuje

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 16 gru 2010, 22:04
autor: Crump
polsat i Nka maja kart sparowane razem z dekoderem w zwiazku z tym nie wepchasz zadnej innej karty nawet do tego samego dekodera, Cyfra nie paruje kart ale ma inny system kodowania niz Conax ktory uzywa telewizja na karte, wiec jesli kupiles dekoder ktory obsluguhe system Conax to mozesz tylko wkladac tam karty TNK

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 16 gru 2010, 22:18
autor: Kpc21
[quote=""Crump""]polsat i Nka maja kart sparowane razem z dekoderem[/quote]
TNK HD jeszcze.

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 18 gru 2010, 17:32
autor: trzmiel
Krewetka pisze:Jeśli masz pytania dotyczące Telewizji na Kartę, napisz tutaj. Pomożemy. :)

PS. Polecam Adminom przyklejenie tematu ;)
jak aktywowac karte po doladowaniu przez internet nie moge (pisze ze limit sie wyczerpal) jestem w NIemczech i nie moge sie polaczyc z Warszawa .

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 18 gru 2010, 18:02
autor: Kpc21
Musisz poprosić o to kogoś w Polsce.

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 18 gru 2010, 20:43
autor: Crump
trzmiel pisze:jak aktywowac karte po doladowaniu przez internet nie moge.
To chcesz aktywowac karte czy doladowac?