Strona 13 z 14

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 12 wrz 2011, 15:03
autor: guteq
Ale według informacji na tej stronie polsat jest w promocji do końca roku:


Chyba, że nie doczytałem drobnego druczku :-( Znając n-kę wywaliliby kanał z listy programów, a tu dalej mam go na liście.

No nic, mówi się trudno :-/

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 12 wrz 2011, 15:04
autor: Kamil
W takim razie mój błąd. Wydawało mi się, że pierwotnie do końca września.
Proponuję wyjęcie wtyczki z dekodera i zresetowanie go.
To powinno przywrócić uprawnienia.

Napisz jak poszło ;)

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 12 wrz 2011, 15:12
autor: guteq
Wyjąłem wtyczkę, odłączyłem antenę i hdmi i... dalej to samo: "brak audio / video lub oczekiwanie na aktualizację karty" :-(

Musi być jakieś wyjście, bo nie uśmiecha mi się dzwonić na ich infolinię (złoty ileśtam) ;-(

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 12 wrz 2011, 15:13
autor: Kamil
Czyli po zresetowaniu dekodera uprawnienia kanału nie przesłały się ponownie ?
Hm... Może musisz wyszukać kanały na nowo w menu dekodera?

Jeżeli to nie pomaga - trzeba dzwonić na infolinię.
Miałem kiedyś podobny problem. Załatwiłem wszystko od ręki.
Pyk i uprawnienia zostały wysłane.

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 12 wrz 2011, 15:15
autor: guteq
Ok, spróbuję i dam znać :-)
Dzięki :-)

Edit: Pozostaje infolinia :-(

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 19 wrz 2011, 12:56
autor: kambell
Witam serdecznie.
Od kilku lat jestem użytkownikiem Telewizji na Kartę. W domu posiadam 3 dekodery Technisat Digit S2-CD, jeden doładowywany na bieżąco i dwa tylko z kanałami bez opłat. Kilka dni temu jeden nieopłacany dekoder nagle przestał emitować niemal wszystkie kanały za darmo - TVN, TVP 1 i 2, TVN 7 i Religia TV, wyświetla się jedynie komunikat "brak sygnału". Kilkakrotnie próbowałem wyszukiwania programów i przywracania ustawień fabrycznych, ale bez skutku. Wszystkie dekodery są połączone z jedną anteną, na dwóch pozostałych odbiór jest bez zarzutu. Na strone TnK znalazłem tą informację:
"Dla kart aktywowanych po dniu 31 marca 2010r Kanały Bez opłat pozostają aktywne przez okres ważności doładowania oraz 12 miesięcy po jego wygaśnięciu, nie dłużej jednak niż do upływu okresu ważności oferty. Dla kart aktywowanych do dnia 31 marca 2010r Kanały Bez opłat pozostają aktywne przez okres ważności oferty."
Doładowałem więc konto za 20 zł, sprawdzam ważność doładowania i jest aktywne od wczoraj, a problem wciąż nie znika. Próbowałem dodzwonić się do Biura Obsługi Klienta, telefon zeżarł 12 zł, a i tak nie mogłem się dodzwonić.
Czy ktoś mógłby mi pomóc?
Pozdrawiam

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 19 wrz 2011, 13:29
autor: Kamil
Proponuję wyjęcia dekodera z wtyczki i zrobienie twardego resetu.
Jeżeli to nie zadziała musisz dzwonić na infolinię - nie ma rady.
Muszą wysłać ci nowe uprawnienia.

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 20 wrz 2011, 10:41
autor: kambell
A jak wygląda taki twardy reset, bo szczerze powiedziawszy nie mam zielonego pojęcia :)

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 20 wrz 2011, 14:03
autor: palalandi
Twardy reset to przyciski EPG + REC + (strzałka w górę), lub czasem strzałka w prawo. Powinno zadziałać :)

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 28 lis 2011, 17:39
autor: Alois10
Mam router. Przez 1 miesiąc działał bez zarzutu, a teraz nie odbiera ŻADNEGO PROGRAMU!!! Brak sygnału!! Pomoże ktoś?? Czekam na szybką odpowiedź!

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 28 lis 2011, 18:44
autor: Kamil
Jeżeli masz router to raczej sobie nie pooglądasz żadnych kanałów TV.

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 28 lis 2011, 19:00
autor: Dijon
@Alois10, za pewne chodziło Ci o dekoder.

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 01 gru 2011, 16:22
autor: Alois10
Tak, tak o dekoder DV3 jeżeli to potrzebne ^^"

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 19 sty 2012, 21:12
autor: Mulio
Witam wszystkich. Mam pytanie czy karta TNK HD jest sparowana z dekoderem?
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 28 sty 2012, 10:47
autor: latek
Tak TNK HD jest sparowana z dekoderem.