Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

Tematy dotyczące różnego rodzaju dostępu do płatnej telewizji, w tym ofert na kartę oraz IPTV.
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10
x 1

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Artu »

Skoro odbierasz TVP, to może twój tuner nie obsługuje Conax ?
Tereska-1201
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 20 gru 2008, 12:45

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tereska-1201 »

Krewetka pisze:Jeśli masz pytania dotyczące Telewizji na Kartę, napisz tutaj. Pomożemy. :)

PS. Polecam Adminom przyklejenie tematu ;)
Witam pięknie,

dziś kupiłam antene z dekoderem. Obsługuje conax ale przy wyborze satelity była astra. Hotbirda nie znalazłam. Na antenach sat. nie zam się kompletnie. Już wczoraj aktywowałam TV na kartę i mam nadzieję że jutro będę miała miłą niespodziankę i pojawi się TVN i inne programy. Co z tym Hotbirdem bo nie mam pojęcia dlaczego go nie znalazłam. Przy zakupie powiedziano mi że odbiera hotbirda.
Awatar użytkownika
Krewetka
Obserwator
Posty: 266
Rejestracja: 20 sie 2008, 15:15

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Krewetka »

Musisz "pokręcić" anteną, żeby sygnał na Hotbirdzie był dobry. Bo jak na razie, to masz antene ustawioną na Astre.
Tereska-1201
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 20 gru 2008, 12:45

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tereska-1201 »

Krewetka pisze:Musisz "pokręcić" anteną, żeby sygnał na Hotbirdzie był dobry. Bo jak na razie, to masz antene ustawioną na Astre.
Witam pięknie,
z wielu postów wynika że telewizja polska nadaje na hotbirdzie. Polonię, TV Trwam, TVP Info itd odbieram. TVN jest tylko bez obrazu. Może i te dotychczasowe ustawienie jest dobre? Dziękuję
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: sqnek »

Nie, antene masz ustawioną na Astrę, tylko tam nadaje Trwam, musisz przestawić na Hotbirda.
Tereska-1201
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 20 gru 2008, 12:45

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tereska-1201 »

sqnek pisze:Nie, antene masz ustawioną na Astrę, tylko tam nadaje Trwam, musisz przestawić na Hotbirda.
Dzięki, jutro spróbuję.
gucci72
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 10 sty 2009, 16:08

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: gucci72 »

Mam problem, ponieważ posiadam TNK od 07.01.09 i w ten sam dzień ją podłączyłem oraz aktywowałem (przez internet), a jeszcze do dziś nie została aktywowana karta, podkreślam że czasze mam ustawioną na Hotbird i z sygnałem jest wszystko OK, w czym może znajdować się problem, nie wiem również dlaczego nie mogę się dozwonić do biura obsługi klienta.
dizel01
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 04 sty 2009, 19:32

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: dizel01 »

niestety w tnk mają problemy jakies tam. musisz spokojnie czekac a dzwoniac na bok nic sie niedowiesz! oczywiscie jak sie dodzwonisz(graniczy z cudem} a tak pozaym to mi uprawnienia przyszły w ok 2min po aktywacji przez internet poczytaj sobie http://forum.satkurier.pl/viewforum.php?f=103 Właśnie jaki masz dekoder?????
gucci72
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 10 sty 2009, 16:08

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: gucci72 »

Ja mam dekoder TechniSat DIGIT S2 CD
Tereska-1201
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 20 gru 2008, 12:45

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tereska-1201 »

Nie wiem dlaczego stale mój decoder stale pyta o kod premiere. Mieszkam w Niemczech ale nigdy na tym ani innym decoderze premier nie odbieralam. Stale blokuje mi programy TVN i musze odczekac 10 minut. Z kartą nie otrzymalam codu. Co moge zrobić poza czekaniem. Mam decoder TechniSat Digit MF4 S.
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10
x 1

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Artu »

Najlepiej kup dekoder Technisat z TNK, bo ten który posiadasz może być jakąś specjalną wersją dla Premiere. Na Allegro można kupić taki poniżej 200 zł.
lato1986
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 12 lut 2009, 23:33

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: lato1986 »

Witam ma problem wyswietla mi sie napis ze mam źle podlaczona antene na chwile sie wlaczylo i zniknęło próbowalem krecic w tamtym miejscu i nic. Pomocy.
magdanett
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 06 mar 2009, 15:08

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: magdanett »

Witam. Mam problem z odbiorem kanałów w TNK. 11 lutego opłaciłam doładowanie na cały rok,do dziś niestety nie dane mi jest oglądanie kanałów kodowanych.To jeszcze nic-wczoraj zadzwoniłam ,któryś to z rzędu raz do BOK-u,gdzie miły pan oświadczył,że nastąpił problem techniczny i jeszcze dziś kanały będą udostępnione.Jak też powiedział-tak się stało. TVN turbo zaczął działać automatycznie zanim zakończyłam rozmowę:).Miły pan powiedział,że kanały będą działać do 6 czerwca,a potym okresie zostanie przeksięgowana kwota na nowy numer rachunku bankowego,gdyż ten,który posiadam nie zgadza się z numerem karty(co super zgadzało się przy jej aktywacji). Dałam się na spokój(bo przecież kanały już odbierają),podziękowałam i zakończyłam rozmowę.W godzinach wieczornych przestało działać-i nie tylko te objęte opłatą!! Nie nie... Nie działa nic poza TVN WARSZAWA ,VIVA , PULS. A gdzie jest reszta? Może ktoś mi pomóc?
Tobiasz306
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 07 mar 2009, 13:04

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tobiasz306 »

Witam. Czy ktoś ma również problemy z odbieraniem programów z astry ? z hodbirda wszystko ok., właczając astre raz jest, a na drugi dzien znowu nie ma, i tak w kółko. Prosze o jakies wskazówki, mysle ze to nie wina dekodera technisat.
afeila
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 13 mar 2009, 15:20

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: afeila »

Problem z aktywacją karty.
Kupiłam dekoder opticum4050cx z TNK. Od tygodnia nie mam odkodowanej karty. Na infolinii TNK mówia że sygnal do mnie idzie i że to pewnie wina dekodera, sprzedawca twierdzi, że dekoder ma najnowsz oprogramowanie i jest 100% dostosowany do TNK wszyscy umywaja ręce a ja nadal nie mam odkodowanej karty. Jak wiecie co może być przyczyną roszę pomóżcie. mam jeszczr pytanie jaka powinna wyć jakość sygnału satelity, żeby odkodować kartę, może to jest przyczyną. Już sama nie wiem. A ze strony TNK zero pomocy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pay TV”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości