Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

Tematy dotyczące różnego rodzaju dostępu do płatnej telewizji, w tym ofert na kartę oraz IPTV.
gregor
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 29 mar 2009, 21:31

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: gregor »

Witam. Mam tuner DIGIT S2-CD do tego konwerter Monoblock GOLDEN INTERSTAR Platinium X. Czy takim zestawem można odbierać z Hot Birda i Astry bez przestawiania anteny ? W instrukcji tunera jest opis ale do anteny z pozycionerem. Pozdrawiam.
gregor
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 29 mar 2009, 21:31

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: gregor »

Sory ale już nie oczekuję podpowiedzi. Już wszystko wiem.
sverige17
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 08 kwie 2009, 16:40

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: sverige17 »

Siema! Mam problem z telewizja na karte.Mianowicie po podlaczeniu calego sprzetu wyswiatla mi napis zebym sprawdzil antene.Czy trzeba aktywowac najpierw karte? Moze to wina anteny mam ok 90 cm srednicy.
Prosze o pomoc:)
abradab75
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 25 maja 2009, 12:00

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: abradab75 »

Czy w tej tv na karte można oglądać ogladac niekodowane darmowe kanaly FTA - free to air a konkretniej to kanaly wloskie ?
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2967
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 21
x 66

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

Oczywiście, że można - z HotBirda 13E jest pełno włoskich kanałów :-)
kibic229
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 02 maja 2009, 19:20

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kibic229 »

Sorki że zmieniam temat, ale czy wiadomo już może jaki kanał zastąpi TVN Lingua ??? Ja najbardziej bym chciał Discovery TVN Historia lub TVP Historia, a już marzeniem był by kanał sportowy np. Eurosport lub Sportklub :)
spidi
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 05 lip 2009, 23:02

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: spidi »

Witam! Mam problem z tnk. Mieszkam w Irlandii. Zakupiłem dekoder firmy Opticum 450 przystosowany do tnk. Sygnał ustawiony jest na HotBird, karta jest aktywowana, jednak podstawowe kanały z pakietu są zakodowane. Odbieram tylko programy z satelity jak tele5, puls, viva itp. Dzwoniłem do biura obsługi i powiedzieli że karta jest aktywna, jednak od tygodnia kanały sie nie pojawiły. Prosze o pomoc
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2967
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 21
x 66

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

A jest opłacona? Jeżeli masz NSport i Discovery Channel a reszty kanałów nie, oznacza to, że nie masz opłaconych kanałów. A jeśli ich nie ma.... Spróbuj zresetować dekoder i na nowo wyszukać kanały :-) Też kiedyś tak miałem i pomogło :-)
spidi
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 05 lip 2009, 23:02

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: spidi »

Witam,kupilem nowa karte i jest oplacona na 3 miesiace,dekoder juz 2 razy resetowalem i nic to niedalo.Odbieram polskie kanaly i setki zagranicznych ale z pakietu na karte ani jednego:-}
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 14737
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 21
x 227
Kontakt:

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

Czy karta Telewizji na Kartę odpali na dekoderze z innej platformy (Mediasat z Cyfry +) ??
Poland - Aktywnie najlepszy!
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1376
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kpc21 »

Na Mediasacie od Cyfry raczej nie.

Dekoder musi obsługiwać system kodowania Conax. A Cyfra korzysta chyba z Mediaguard.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
Awatar użytkownika
Alan
VIP Expert
Posty: 474
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:20
Lokalizacja: Westcoast

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Alan »

kisiel205 pisze:Czy karta Telewizji na Kartę odpali na dekoderze z innej platformy (Mediasat z Cyfry +) ??
Odpali, tylko trzeba wgrac odpowiedni soft. Karta Telewizji na Kartę pracuje wtedy w slocie tzw. "bankowym" Dotyczy Pioneer 1430, 1530, 1630.
W jednym odbiorniku mogą wtedy razem pracować karty C+ i TNK.
"Kiedy się chce otrzymać dobrą odpowiedź, trzeba zadać dobre pytanie"

Obrazek
renata c
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 20 lip 2009, 15:14

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: renata c »

Dlaczego zakodowali kanał Discovery Channel w telewizji na kartę mimo,iż dołożyli go do listy dostępnych kanałów?
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: sqnek »

Ponieważ ten kanał jest dostępny dopiero po doładowaniu.
renata c
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 20 lip 2009, 15:14

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: renata c »

KARTĘ MAM DOŁADOWANĄ NA 3 MIESIĄCE A UŻYTKUJĘ JĄ 3 TYGODNIE A I TAK GO NIE ODBIERAM I NIE TYLKO JA BO ZNAJOMI RÓWNIEŻ.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pay TV”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości