Strona 5 z 14

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 21 lip 2009, 9:15
autor: sqnek
Nie krzycz...
Wyszukaj ponownie kanały, bo może na liście masz Discovery z poprzedniej częstotliwości.

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 06 lis 2009, 14:19
autor: karol25
Witam kto mi pomoze kupiłem dzis ta telewizje wszystko podłaczyłem ale nie mam zadnego sygnału czy najpierw musze aktywowac karte?

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 06 lis 2009, 16:26
autor: sqnek
Uprawnienia nie mają nic do sygnału...

Jeśli nie masz kanałów FTA to popraw ustawienie anteny dopiero gdy będziesz miał kanały niekodowane (np. TVN Warszawa, TVP Polonia czy Viva) aktywuj karte na stronie telewizjanakarte.pl

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 15 lis 2009, 7:48
autor: eSeMGie
Kupilem zestaw TnK - mam juz jeden z TV "n", zakupiona jest tez setelita [sredniej wlk] monter podlączal mi wszystko takze satelita jest ustawiona O.K.

Mam dwa sloty w konwenterze [1 poszedl do dekodera TV "n"] a do drugiego podlaczylem kabelek z "TnK" dekodera.

Podlaczylem wszystko, aktywowalem karte przez internet, wlaczam TV i dekoder [deko. do kontaktu] a na ekranie pojawia mi sie niebieskie tlo z napisem "Telewizja na karte" i znika i tak w kolko! Na dekoderze swieci sie czerwona dioda nastpenie zielona i znika

Co mam zrobic ? W instrukcji ani w FAQ na stronie nie ma o tym zadnej mowy!

P.S. Probowalem restartowac ale nic to nie dalo.

[Dekoder z zestawu TnK]

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 23 lis 2009, 21:20
autor: lucas115
Od pól roku korzystam z TVNK i ostatnio pojawił się pewien problem. Zanika mi obraz TVP1 i TVP2, trzeszczy, skrzypi, skacze .... Dodam, że do jednego konwertera przy talerzu Polsatu mam przypięte 3 dekodery TVNK i jeden Polsatu. Na Polsacie jest wszysttko idealnie, tylko na tej platformir szwankują mi te dwa kanały.Wie może ktoś w czym może tkwić przyczyna tego problemu?

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 23 lis 2009, 22:44
autor: sqnek
Popraw ustawienie anteny - te kanały nadają na częstotliwości, z której Polsat nie korzysta, dlatego tak nie ma żadnych problemów z odbiorem.

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 30 lis 2009, 20:45
autor: glincia1988
Witam!
Mam duży problem. Kupiłam tv na kartę z dekoderem, przy Asystencie instalacji jest napisane Sprawdź antene i nic nie wykrywa... wszystko jest kupione nowe... co mma zrobić pomóżcie:(

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 30 lis 2009, 23:30
autor: Kpc21
A "sprawdziłaś antenę", jak kazali?

Musi być ona ustawiona na satelitę Hot Bird (13 st. E).

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 08 gru 2009, 19:28
autor: budziktbg
Witam! Mam taki o to problem: Wczoraj zakupiłem dekoder DIGIT S2-CD, czasze, konwerter,... poprostu wszystko co mi powiedzieli w sklepie. Zacytuje pana ze sklepu: "Ma pan tu wszystko potrzebne do ogladanie i wogóle, jeśli coś nie będzie działać to proszę się zadzwonić" ale dodzwonić się nie mogę. Ale za bardzo odbiegłem od tematu, a mianowicie. Znalazłem na internecie program do wykrywania satelit i ustawiania anteny. Wszystko poszło OK, podłączyłem antene, ustawiłem w kierunku HotBirda 13E... już myślałem, że wszystko OK a tu w "Asystencie Instalacji" najpierw wybrałem "Tradycyjny" ekran a później wyskoczyło coś takiego: "Aktualne satelity: HotBird 13E i była tylko jedna czerwona kreska... a koło niej coś takiego "-.- dB" i napis SPRAWDŹ ANTENE! Poruszałem anteną i nic nic się ten wskaźnik nie rusza. A jestem pewien że jest wycelowane dokładnie w HotBird 13E . Proszę o pomoc!!!

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 08 gru 2009, 20:07
autor: Kamil
Proszę sprawdź jeszcze kable i inne anteny, a może nie masz wcale wycelowanej anteny w 13E.

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 08 gru 2009, 21:58
autor: budziktbg
dziękuje za pomoc już wszystko działa

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 21 gru 2009, 16:43
autor: adrian568
witam,
kupiłem telewizje na kartę jakiś tydzień temu, mam ustawiona antene na HotBird 13E , odbieram nie kodowane programy, karte aktywowałem dzwoniąc na podany numer ale niestety nadal pisze że programy są zakodowane (te które powinienem mieć : np.Tvn style, Discovery, Tvn Turbo itp).
Czy ktoś może wie dlaczego?? proszę o pomoc

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 21 gru 2009, 16:47
autor: emilkaa
zrobił mi sie czarno-biały obraz da sie to jakos zmienic?

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 21 gru 2009, 17:01
autor: adrian568
ok już naprawiłem problem .. Dziękuje za pomoc z waszej strony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

: 21 gru 2009, 17:03
autor: adrian568
emilkaa pisze:zrobił mi sie czarno-biały obraz da sie to jakos zmienic?
a co zrobiłaś że masz czarno biały obraz?? może kable nie łaczą?