Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

Tematy dotyczące różnego rodzaju dostępu do płatnej telewizji, w tym ofert na kartę oraz IPTV.
emilkaa
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 21 gru 2009, 16:45

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: emilkaa »

no własnie nic moj braciszek sie bawił pilotem i nagle nie zrobiło czarno białe. ale sprawdzałam w pilocie nie ma zadnej opcji zmainy koloru ani nic w tym stylu
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2992
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 41
x 81

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

Ustawienia > Ustawienia video> Tryb: RGB i coś tam. Przestawić to proszę i powinno działać.
oczko991
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 23 gru 2009, 13:13

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: oczko991 »

witam mam problem z kanałami
discovery channel
religia.tv
n Sport
TVP Sport
TVN Warszawa
podczas gdy inne: viva, disney channel, tvn turbo śmigają az milo

telewizja na karte

w domu na dole mam telewizje N, oba zestawy sa podlaczone do jednej satelity tej wiekszej

1gdy na dole mam program wlaczony np. tvp1 to na gorze nie dziala discovery i reszty [ obraz sie zacina lub jest czarny]
2a gdy jest wlaczony jakis inny program np. discovery channel czy viva to na gorze discovery dziala

w opcji 1 mam jakosc 2,0dB
w opcji 2 mam jakosc 2,6dB
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1376
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kpc21 »

Pewnie sygnał z konwertera masz rozdzielony trójnikiem. Niektóre kanały są nadawane w polaryzacji poziomej H, inne w pionowej V. Konwerter musi przełączać się między tymi dwoma polaryzacjami (jest sterowany za pomocą różnych napięć na przewodzie antenowym). Kiedy np. na n będziesz oglądać kanał z polaryzacji H, a na TNK włączysz kanał z polaryzacji V, wtedy dekoder od TNK wyśle do konwertera sygnał, że ma zmienić polaryzację i kanał oglądany na n zniknie. Podobnie w drugą stronę.

Rozwiązanie, którego w tej chwili używasz jest niebezpieczne dla konwertera i dekoderów. Sygnału z konwertera satelitarnego NIE WOLNO rozdzielać za pomocą trójnika. Musisz zakupić konwerter typu TWIN (z dwoma wyjściami) i od niego poprowadzić przewody do dekoderów.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
oczko991
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 23 gru 2009, 13:13

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: oczko991 »

http://www.allegro.pl/item853289257_kon ... _hdtv.html
cos takiego?
dam rade sam to zamontowac ?
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1376
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kpc21 »

Tak, coś takiego. Z montażem nie ma żadnego problemu, o ile tylko jesteś w stanie dostać się bez problemu do anteny. No i od anteny musisz poprowadzić osobne kable do obu dekoderów, pamiętaj o tym.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
alexgee
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 28 gru 2009, 16:11

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: alexgee »

Mam pytanie drodzy koledzy.
Czy przy sygnale 4,8-4,9 db można aktywować kartę (tnk) ??
bo raz w internecie aktywowałem karte i dopiero po 3 dniach podłaczyłem dekoder do anteni i tv , wczoraj do nich przedzwoniłem i poprosiłem aby jeszcze raz wysłali tak zwana autoryzacje karty i czekam juz ponad 32 h i nic .
Asystent instalacji pisze "oczekiwanie na aktywcje karty". co mam zrobić ??
drugie pytanie
czy moze być sam dekoder podpiety do anteny sat i prądy i oczekiwać na aktywację karty (wyłaczyłem tv przy oczekiwaniu na aktywacje karty.)
trzecie pytanie
Czy jak juz zainstaluje kartę i programy na dekoderze, to mogę póżniej podłączyć dekoder do innego tv(oczywiście ze z sygnałem sat hotbirda) to dekoder zapamięta ustawienia wczesniejsze i bede mógł oglądać na nim moje kanały.
czwarte pytanie
gdyby mój sygnał anteny okazał się za słaby na aktywacje karty to co mam zrobić ?? (mogę ową karte aktywować u sąsiada a pozniej ją wziąć z powrotem do domu i u siebie ogladać)
bardzo ślicznie dziękuje za ewentualną pomoc
P.S
Przeczytałem całą tą dyskusję wcześniej
grand86
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 06 sty 2010, 10:08

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: grand86 »

Witam mam problem odnosnie telewizji na karte.Nie dawno kupilem sobie zestaw startowy TNK za 49 zl na 3 miesiace , i do tego tuner cyfrowy Big SAT BS-S 67CR, taki mi polecil gosc na stoisku z oferta TNK, wiec wziolem. Mam juz go miesiac ale od nie dawna gdy ogladam porogramy Tvn Turbo czy inne to niekiedy nie zawsze zawiesza sie obraz tak na 3 seskundy po czym znowu dziala. Ale ostanio juz 2 razy mi sie tak zadarzylo ze zawiesil sie i znikl wogole obraz probowalem przelaczyc na inny program ale na wszystkich nic nie bylo ,na tunerze zgasly cyferki i dioda dopiero po odlaczeniu zasialnia znowu zaczal chodzic . Prosze o pomoc czy to jest winna tunera czy inny moze byc powod bo jesli tunera to od razu ide do goscia i niech mi wymienia tylko najpierw chcialem sie popytac wsrod ludzi ktorzy sie na tym znaja.Dziekuje
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1376
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kpc21 »

Wina tunera. Polsat tak ma domyślnie.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
flora58
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 06 sty 2010, 17:17

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: flora58 »

Mam prośbę o pomoc techniczną. Kupiłam tv na kartę tvn i chciałabym zablokowac wszystkie kanały porno i anonse prostytutek. Jak to zrobic aby pozostały tylko normalne programy z pakietu? ardzo prosze o pomoc.
karkan3110
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 08 sty 2010, 8:30

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: karkan3110 »

Witam! Nie dawno kupiłam tnk. Posiadam tuner BigSat. Karta jest aktywowana. satelita jest ustawiona w porządku. Mam problem, ponieważ wszystkie kanały FTA mogę oglądać, a te kanały, które powinny być jak TVP1, TVP2, TVN czy TVN24 mam zablokowane. Pomóżcie. Bardzo proszę o pomoc, ponieważ w BOK-u nie potrafią udzielić informacji na żaden temat
dziobas83
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 13 sty 2010, 13:34

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: dziobas83 »

KREWETKA Wygadujesz straszne herezje!
Krewetka pisze:szwejo- Tego się nie da zrobić - Musisz mieć dekoder z wejściem na kartę SIM, tak jak w telefonie komórkowym.
Wejście które tylko wygląda jak sim maja dekodery technisat! Można karte umieścić w innym po prostu nie wyłamuje się karty! jedynym warunkiem jest obsługa systemu kodowania CONAX!
Krewetka pisze:
talxer pisze:telewizja na karte a dzialanie za granica ...
witam Wszystkich, bardzo spodobal mi sie pomysl telewizji na karte i zamierzam sobie kupic taki pakiet startowy, niestety mieszkam w anglii i przeczytalem na stronie internetowej w ich regulaminie nastepujaca rzecz:
"Z telewizji na kartę możesz korzystać jedynie na terytorium Polski... "
czy rzeczywiscie telewizja na karte nie dziala za granica (w anglii) czy to moze tylko notka prawna a rzeczywistosc wyglada troche inaczej ;)
pozdrawiam
talxer - To jest tak, że doładowujesz kartę przez telefon, coś jak doładowanie stanu konta w komórce, a to można zrobić tylko w Polsce, z dwóch powodów:
- Zasięg tej usługi jest ogrniczony do Polski (Tak jak doład. telefonu)
- Musisz mieć Polski telefon (musi być kupiony na terenie Polski, polski numer itp.), bo inaczej nie zadzwonisz.
Czy ty krewetka myślisz że a kartę wkłada do telefonu?? litości karte opłaca się przelewem z konta na konto!!
to z telefonem nie ma nic wspólnego!!
Krewetka pisze:
sqnek pisze:Dekoder będzie działał wszędzie tam, gdzie jest możliwy odbiór z Hotbirda.
sqnek - Ale nie w przypadku TNK.
Krewetka nie masz pojęcia o czym mówisz! squnek ma racje ograniczyć zasięg mozna tylko i wyłącznie wązką wiązką tgz SpotBeam jak mała to zrobić TVP
dziobas83
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 13 sty 2010, 13:34

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: dziobas83 »

karkan3110 pisze:Witam! Nie dawno kupiłam tnk. Posiadam tuner BigSat. Karta jest aktywowana. satelita jest ustawiona w porządku. Mam problem, ponieważ wszystkie kanały FTA mogę oglądać, a te kanały, które powinny być jak TVP1, TVP2, TVN czy TVN24 mam zablokowane. Pomóżcie. Bardzo proszę o pomoc, ponieważ w BOK-u nie potrafią udzielić informacji na żaden temat
3 opcje:
karta sie nie aktywowała- włącz TVN poczekaj kilka minut, wyjmij karte włóż ponownie
karta włożona niepoprawnie- Sprawdz w instrukcji
dekoder nieobsługuje poprawnie conaxa - mało prawdopodobne, ale sprawdz w instrukcji ewentualnie jak zrobic update softu
patryk5555555555
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 16 sty 2010, 22:04

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: patryk5555555555 »

Mam pytanie drodzy koledzy.
Czy przy sygnale 4,8-4,9 db można aktywować kartę (tnk) ??......................
odp.karte aktywawać mozesz przy minimalnym sygnale wazne jest to ze dekoder jest podłączony do anteny i pod prąd i karta jest włożona poprawnie. Ustawienia kanałów nie resetują się zazwyczaj,czasami resetują się z powodu inaczej ustawionej anteny itp. Czyli możesz podłączyć do każdego tv. Kanały w dekoderze tnk mozna oglądać bez żadnych zakłuceń przy jakości od 2.3db
patryk5555555555
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 16 sty 2010, 22:04

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: patryk5555555555 »

grand86 pisze:Witam mam problem odnosnie telewizji na karte.Nie dawno kupilem sobie zestaw startowy TNK za 49 zl na 3 miesiace , i do tego tuner cyfrowy Big SAT BS-S 67CR, taki mi polecil gosc na stoisku z oferta TNK, wiec wziolem. Mam juz go miesiac ale od nie dawna gdy ogladam porogramy Tvn Turbo czy inne to niekiedy nie zawsze zawiesza sie obraz tak na 3 seskundy po czym znowu dziala. Ale ostanio juz 2 razy mi sie tak zadarzylo ze zawiesil sie i znikl wogole obraz probowalem przelaczyc na inny program ale na wszystkich nic nie bylo ,na tunerze zgasly cyferki i dioda dopiero po odlaczeniu zasialnia znowu zaczal chodzic . Prosze o pomoc czy to jest winna tunera czy inny moze byc powod bo jesli tunera to od razu ide do goscia i niech mi wymienia tylko najpierw chcialem sie popytac wsrod ludzi ktorzy sie na tym znaja.Dziekuje
Wina oczywiście tunera. Wyszło teraz wiele tunerów z taką wadą sam mam jeden. Ale mól jest firmy technisat więc to zastanawiam się troche nad wczesniejszymi słowami bo big sat to inna firma, i czy w dwóch innych markach zdarzały sie te same wady
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pay TV”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość