Dekodery Videostrady TP/Orange - Pytania i problemy

Tematy dotyczące różnego rodzaju dostępu do płatnej telewizji, w tym ofert na kartę oraz IPTV.
Awatar użytkownika
Krewetka
Obserwator
Posty: 266
Rejestracja: 20 sie 2008, 15:15

Dekodery Videostrady TP/Orange - Pytania i problemy

Post autor: Krewetka » 27 paź 2008, 21:43

Jeśli masz problem z dekoderami Videostrady, napisz tutaj. Pomożemy. :)

PS. Polecam Adminom przyklejenie tematu ;)
0 x
mblood
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 27 sty 2009, 20:30

Dekodery Videostrady TP/Orange - Pytania i problemy

Post autor: mblood » 27 sty 2009, 20:39

Witam. Mam problem z dekoderem neostrady. Chyba. wszystko zrobiłem jak trzeba było i gdy uruchomiłem dekoder na telew pojawił się obraz jednak przewija się od góry do dołu i odwrotnie. Widzę tam jakieś menu jezykowe ale nic nie działa. Gdy używam pilota miga tylko jedna dioda i nic się nie dzieje. Resetowałem dekoder i sprawdzałem wszystko i nic. Nie wiem czy to trzeba zaczekać na aktywację czy coś. Jednak aktywacja chyba nie ma nic do działania dekodera i pilota. Antene ustawiałem jak się dało i nic. Obraz dalej się rusza. Nie wiem co dalej. Proszę o pomoc jeśli ktoś się orientuje o co chodzi w moim przypadku... Z góry dziękuję.
0 x
Awatar użytkownika
jurek77
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 05 lis 2008, 14:23

Dekodery Videostrady TP/Orange - Pytania i problemy

Post autor: jurek77 » 02 mar 2009, 22:02

Moje kompetencje techniczne pozwalają tylko na taką pomoc ;)
http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/obs ... inf_techn/
0 x
majkel1234
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 04 mar 2009, 21:50

Dekodery Videostrady TP/Orange - Pytania i problemy

Post autor: majkel1234 » 04 mar 2009, 22:00

Witajcie ja mam podobny problem do kolegi . Po podłaczeniu dekodera z liveboxem na dekoderze wyswietla sie jedynie godzina oraz podczas wciskania guzikow na pilocie swieci się dioda. telewizor wogole na to nie reaguje nie wiem co z tym zrobic. Wydaje mi się zę wszystko zrobilem zgodnie z instrukcja lecz nawet nie mogę dostać się do menu głownego w dekoderze. Poporstu zero reackji
0 x
Awatar użytkownika
perkoz31
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 04 lis 2008, 12:50

Dekodery Videostrady TP/Orange - Pytania i problemy

Post autor: perkoz31 » 10 mar 2009, 11:57

A ja mam takie pytanie, kumpel ma podpisaną umowę na neostradę i chciałby sobie zmienić na opcję neo + tv, nie wiecie na jakiej zasadzie to działa? trzeba poczekać aż skończy się umowa na świadczenie usługi neo czy mozna to zrobić w dowolnej chwili, poza tym może trzeba coś ekstra płacić itp.?
0 x
pysio8
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 16 maja 2009, 15:59

Dekodery Videostrady TP/Orange - Pytania i problemy

Post autor: pysio8 » 16 maja 2009, 16:02

Wiatm. mam problem moj dekoder juz dwa razy odmowil posłuszeństwa czy jest sens znowu oddawac go do reklamacji a oni dadza mi inny z ktorym stanie sie to samo??? czy wie ktos co i z jakiego powodu sie psuje??? Prosze o odpowiedz czy mial ktos taki problem dzieki pozdrawiam.
0 x
piotrek41587458
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 23 maja 2009, 14:29
Kontakt:

Dekodery Videostrady TP/Orange - Pytania i problemy

Post autor: piotrek41587458 » 23 maja 2009, 14:47

witam jak moge dodac jakies inne kanały z innego TP na dekoder TP
0 x
tazo
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 05 cze 2009, 22:25

Dekodery Videostrady TP/Orange - Pytania i problemy

Post autor: tazo » 05 cze 2009, 22:33

Jestem szczensliwym posiadaczem tego cudu techniki... mam z nim proble bo po zalaczeniu go na telewizorze pojawia sie jednolity fioletowy obras i niewiem co z nim nie tak, kiedys czasem cos takiego mu sie robilo ale pozniej problem znikal. TV podlaczone jest za pomoca hdmi.
0 x
pies13
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 11 lis 2009, 9:09

Dekodery Videostrady TP/Orange - Pytania i problemy

Post autor: pies13 » 11 lis 2009, 9:12

Mam pytanie co zrobić gdy dekoder się dł\ugo ład\uje

EDIT ICE: takich ''kwiatków'' w tak krótkim poście w życiu nie widziałem!
0 x
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1366
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Dekodery Videostrady TP/Orange - Pytania i problemy

Post autor: Kpc21 » 11 lis 2009, 16:18

Po pierwsze - sprawdzić w słowniku ortograficznym pisownię słów długo i ładuje ("-uje" się nie kreskuje).

Po drugie - albo go nie wyłączać i płacić więcej za prąd, albo za każdym razem czekać aż się załaduje i płacić mniej za prąd.
0 x
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
kuki2601
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 11 maja 2010, 21:49

Dekodery Videostrady TP/Orange - Pytania i problemy

Post autor: kuki2601 » 11 maja 2010, 21:55

Witam mam pytanie co do dekodera gdy podłucze mój dekoder po hdmi o załączę dekoder pojawia się logo Orange i po chwili gaśnie i jest czarny obraz co to może być lecz gdy podłącze pod euro złącze jest wszystko oki
0 x
gogi1gogi
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 24 lis 2010, 11:03

Dekodery Videostrady TP/Orange - Pytania i problemy

Post autor: gogi1gogi » 24 lis 2010, 11:07

czy wie ktos czy Telewizja z TP SA dzialala by w niemczech jezeli zostala by podlaczona do Internetu sieci niemieckiej ???
0 x
gogi1gogi
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 24 lis 2010, 11:03

Dekodery Videostrady TP/Orange - Pytania i problemy

Post autor: gogi1gogi » 24 lis 2010, 11:14

Krewetka pisze:Jeśli masz problem z dekoderami Videostrady, napisz tutaj. Pomożemy. :)

PS. Polecam Adminom przyklejenie tematu ;)
czy wie ktos czy Telewizja z TP SA dzialala by w niemczech jezeli zostala by podlaczona do Internetu sieci niemieckiej ???
0 x
Crump
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 kwie 2010, 21:37

Dekodery Videostrady TP/Orange - Pytania i problemy

Post autor: Crump » 24 lis 2010, 22:01

Nie wydaje mi sie zeby to moglo zadzialac bo nawet w liveboxie musisz ustawic tv przez adsl bo samo podlaczenie do liveboxa nic nie daje ale nie probowalem wiec sa to tylko moje przypuszczenia. Mysle ze wielki problem by nie byl gdybys podszedl do kogos z innym netem niz tepsa i podpial dekoder do niego. Te dekodery i tak najpierw sprawdzaja podlaczenie do internetu a pozniej czy jest dpbrze ustawiona antena wiec smialo mozna zabrac go do kogos bez zadnej anteny i tylko wlaczyc sam internet. Wedlug mnie w 99% wyswietli ze dekoder nie jest podlaczony do internetui
0 x
gogi1gogi
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 24 lis 2010, 11:03

Dekodery Videostrady TP/Orange - Pytania i problemy

Post autor: gogi1gogi » 25 lis 2010, 11:00

ja posiadam DSL o szybkosci 6 MB i DSL EASYBOX 802 a z tego co wiem powinna bydz szybkosc do odbioru TV z TP Sa 1 MB, gdy bym podlaczyl livebox tp do obcej sieci Internetu niz Netia to by zadzialalo ? Aktualnie nie posiadam TV z TP i nie mam jak sprawdzic czy by dzialalo. Moze ktos juz z was prubowal. Dzienki za odp :)

ponizej zdjecie DSL Easybox 802

http://dsl.vodafone.de/hilfe/files/vfks ... eraete.gif

Info o DSL Easybox 802

http://steppis.de/dsl/dsl_vodafone_ul_i_o.jpg
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pay TV”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości