Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

Tematy dotyczące różnego rodzaju dostępu do płatnej telewizji, w tym ofert na kartę oraz IPTV.
Awatar użytkownika
Krewetka
Obserwator
Posty: 266
Rejestracja: 20 sie 2008, 15:15

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

Post autor: Krewetka » 27 paź 2008, 21:45

Jeśli masz problem z Dekoderem Telewizji na Kartę, napisz tutaj. Pomożemy. :)

PS. Polecam Adminom przyklejenie tematu ;)
0 x
Awatar użytkownika
arczi13_90
Użytkownik
Posty: 203
Rejestracja: 16 lip 2007, 11:46

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

Post autor: arczi13_90 » 30 lis 2008, 9:56

Czy dekoder STRONG SRT 6860 od Cyfry+ może odbierać Telewizję na Kartę?
0 x
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

Post autor: Artu » 30 lis 2008, 10:53

Nie
0 x
Awatar użytkownika
Krewetka
Obserwator
Posty: 266
Rejestracja: 20 sie 2008, 15:15

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

Post autor: Krewetka » 30 lis 2008, 13:33

Musi mieć wejście na kartę SIM, tak jak w telefonie.
0 x
Awatar użytkownika
arczi13_90
Użytkownik
Posty: 203
Rejestracja: 16 lip 2007, 11:46

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

Post autor: arczi13_90 » 30 lis 2008, 20:10

Dziękuje bardzo za odpowiedź i pomoc :)
0 x
ventus
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 16 gru 2008, 18:37

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

Post autor: ventus » 16 gru 2008, 18:40

posiadam dekoder Opticum 7000 CX Plus. Telewizję na kartę mam od około tygodnia, działała bez zarzutu, ale od wczoraj nie mam TVP 1 i TVP 2 - pojawia się komunikat Kanał Zakodowany. Co mogę zrobić w tej sytuacji.
0 x
Awatar użytkownika
Alan
Mythical VIP
Posty: 474
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:20
Lokalizacja: Westcoast

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

Post autor: Alan » 17 gru 2008, 10:34

Jest soft na Pionieera BTC 1530 i 1430 Seca-Conax Odbierać można w pierwszym slocie Canał+, a w drugim (bankowym) Telewizję na kartę. Karta musi być zaaktywowana i jedna i druga.

Kod: Zaznacz cały

Link: http://dvb-board-pl.com/board.php?boardid=142 (trzeba założyć sobie konto)
0 x
"Kiedy się chce otrzymać dobrą odpowiedź, trzeba zadać dobre pytanie"

Obrazek
Miś Uszatek
Użytkownik
Posty: 175
Rejestracja: 03 mar 2008, 17:53

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

Post autor: Miś Uszatek » 17 gru 2008, 13:28

O Pionieerach jest też tutaj:
http://laki.dvhk.pl/index.php?id=63
Dobrym rozwiązaniem dla tnk jest też Ferguson FK-6900. Programuje się przez USB. Przez to samo USB można nagrywać programy w jakości takiej jaką oferuje nadawca.
0 x
sinlyth
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 24 gru 2008, 15:50

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

Post autor: sinlyth » 24 gru 2008, 15:54

Witam. Mam problem z instalacja. Otoz gdy doszedlem do kroku kiedy trzeba bylo aktywowac karte, to czekalem az sie aktywuje ale dosc dlugo schodzilo to pominalem ten krok. W instrukcji bylo napisane, ze przy nastepnym uruchomieniu dekodera wyswietli sie asystent z aktywacja karty sim, ale nic takiego sie nie pojawia, przez co nie moge odbierac kanalow z tego pakietu np. tvn, tvp1 itd. Czy mozliwe jest ze zdarzyla sie zaaktywowac mimo ze przerwalem i teraz sie nie wyswietla asystent (trzeba chyba odczekac 48 h od aktywacji?) czy problem tkwi gdzie indziej? Z gory dziekuje za odpowiedz.
0 x
Awatar użytkownika
dragontor
Użytkownik
Posty: 107
Rejestracja: 23 sie 2006, 17:39
Lokalizacja: Toruń
Kontakt:

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

Post autor: dragontor » 25 gru 2008, 19:13

sinlyth pisze:Witam. Mam problem z instalacja. Otoz gdy doszedlem do kroku kiedy trzeba bylo aktywowac karte, to czekalem az sie aktywuje ale dosc dlugo schodzilo to pominalem ten krok.
Tego kroku nie należy w żadnym wypadku pomijać - jest on podstawą do zarejestrowania karty w systemie uprawnień. Bez aktywacji nie jesteś upoważniony do odbioru kodowanych programów.
0 x
tele5.xt.pl - powrót wkrótce...
sinlyth
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 24 gru 2008, 15:50

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

Post autor: sinlyth » 26 gru 2008, 11:53

W instrukcji bylo napisane, ze mozna pominac, ale dziekuje za odpowiedz. Przy okazji mam kolejne pytanie, wrocilem do ustawien fabrycznych i uruchomilem ponownie asystenta. Jestem przy kroku aktywacji karty, ale trwa to strasznie dlugo. Ile czasu ta karta sie aktywuje? Obok jest napisane, ze nalezy skontaktowac sie z BOK w celu aktywacji, wiec pierw trzeba zadzwonic, a pozniej samemu aktywowac z dekodera czy mozna aktywowac bez dzwonienia do BOK?
0 x
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

Post autor: Artu » 27 gru 2008, 11:18

Trzeba zadzwonić
0 x
robert-k2
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 05 kwie 2009, 16:54

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

Post autor: robert-k2 » 05 kwie 2009, 16:56

Witam
Przepraszam z góry za infantylne pytanie , ale czy ktos mogłby mi doradzic zakup jakiegos taniego drkodera ktory bedzie współpracował z tnk ?np na allegro albo doradzic jak go szukac i na co zwracac uwag.e Pozdrawiam i czekam na odpowiedz ewentualnie czy jest jakas lista dekodero nkt hej
0 x
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

Post autor: Artu » 06 kwie 2009, 20:55

TNK obsługuje każdy dekoder który dekoduje conax.
0 x
sverige17
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 08 kwie 2009, 16:40

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

Post autor: sverige17 » 08 kwie 2009, 16:45

siema! Mam problem z telewizja na karte.Mianowicie po podlaczeniu wszystkich potrzebnych elementow pokazuje mi zebym sprawdzil antene.Moze potrzebna jest jakas specjalna antena? bo ja mam zwyczajny ''talerz'' sr.ok90 cm.Czy rzeba najpierw aktywowac karte?
Pozdrawiam i prosze o pomoc:)
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pay TV”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość