Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

Tematy dotyczące różnego rodzaju dostępu do płatnej telewizji, w tym ofert na kartę oraz IPTV.
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10
x 1

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Artu »

Nie pisz tego samego dwa razy. W dekoderze powinieneś mieć miernik sygnału. Włącz go, ustaw antenę a potem aktywuj kartę. I upewnij się że masz antene nastawioną na Hotbird.
gavi
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 09 maja 2009, 0:45

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: gavi »

hej ja mam cyfre i działa bez zarzutu mam pyt.co trzeba kupic zebym mogła nagrywac z telewizji a potem mogła wrzucic to na kompa:)
przemek99
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 06 sie 2009, 19:51

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: przemek99 »

Ja mam taki problem że jak wkładam kabel od anteny satelitarnej to dekoder się wyłącza. Gdy go włączę wyświtla się napis "Telewizja na Kartę: i po chwili znów sie wyłącza.
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2964
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 18
x 59

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

Takich czynności nie przeprowadzamy, przy włączonym dekoderze. Należy wyłączyć go z sieci elektrycznej, a następnie włożyć wtyczkę z anteny.
przemek99
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 06 sie 2009, 19:51

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: przemek99 »

zrobiłem tak jak napisałeś ale to nie wiele pomogło, bo ten dekoder nie może się wogóle znaleźćtej anteny, nie ma wcale zasięgu, a jak ruszam talerzem, to nic się nie dzieje z miernikiem zasięgu.
P.S. ja już mam to aktywowane bo korzystam z tego od zimy tylko teraz dekoder był w naprawie bo całkiem padł zasilacz w nim
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2964
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 18
x 59

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

1. Jesteś pewien, że antena jest prawidłowo ustawiona? Być może wcale nie masz ustawionego Hot Bird 13 E.
2. Sprawdź w menu czy masz zaznaczoną antenę główną jako Hot Bird 13E.
3. Jeżeli nic nie działa z pkt. 1 i2 zrób tak. Myślę, że masz dekoder Technisata sprzedawany z zestawami z kartą TNK. Przytrzymaj w trakcie kiedy świeci się zielona lampka, dwa przyciski na dekoderze (kanał do przodu i do tyłu) spowoduje to zresetowanie dekodera.

Jakby nie pomogło to pisz, postaramy się coś innego wymyślić.
maks-64
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 11 sie 2009, 22:15

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: maks-64 »

Przestały działać niektóre kanały 1, TVN
Czy ktoś wie, co jest grane?
Awatar użytkownika
lukas_k
Użytkownik
Posty: 128
Rejestracja: 05 wrz 2007, 18:38
Lokalizacja: Okolice Radomia
Kontakt:

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: lukas_k »

Próbowałeś ponowienia uprawnień? Wyszukaj może jeszcze raz kanały, przywróć ustawienia fabryczne, a jak nie pomoże to spróbuj pobawić się z anteną.
nc+ - Extra+ + 8x C+ + Kino Świat ; Mediabox
Cyfrowy Polsat - Premium Max HD + Multiroom ; Evobox
Awatar użytkownika
eSeMGie
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 14 lis 2009, 20:15

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: eSeMGie »

Kupilem dzisiaj zestaw TnK - mam juz jeden z TV "n", zakupiona jest tez setelita [sredniej wlk] monter podlączal mi wszystko takze satelita jest ustawiona O.K.

Mam dwa sloty w konwenterze [1 poszedl do dekodera TV "n"] a do drugiego podlaczylem kabelek z "TnK" dekodera.

Podlaczylem wszystko, aktywowalem karte przez internet, wlaczam TV i dekoder [deko. do kontaktu] a na ekranie pojawia mi sie niebieskie tlo z napisem "Telewizja na karte" i znika i tak w kolko! Na dekoderze swieci sie czerwona dioda nastpenie zielona i znika :/

Co mam zrobic ? W instrukcji ani w FAQ na stronie nie ma o tym zadnej mowy!

P.S. Probowalem restartowac ale nic to nie dalo.

[Dekoder z zestawu TnK]
mody11
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 08 gru 2009, 16:44

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mody11 »

Witam!
Kupiłem zestaw TnK z tunerem OPTICUM 4060CX. Po podlaczeniu tunera do tv (bez kabla sat) Tuner uruchamia sie bez problemu tzn. ze moge wejsc do menu sprawdzic siłe sygnału, czy karta jest aktywowana itp. Po podlaczeniu kabla z satelity tuner jak gdyby sie blokuje. Zapala sie czerwona dioda i na wyswietlaczy jest napis ON (duze litery) po czym gasnie czerwona dioda i na wyswietlaczu widnieje napis on (male litery) przez okolo 5 sek po czym na ekranie jest zauwazalne migniecie (jakies zaklocenie przez ok pol sekundy) i znow tuner probuje od nowa czyli czerwona dioda i napisz ON. Po kilku probach sam sie wylacza.
Dodam ze dzis sam ciagnalem nowy kabel i sam montowalem koncówki. Niewiem czy jakiegos zwarcia gdzies niema. Jest juz ciemno na dworze wiec sprawdze jutro.
A moze to co innego? koles na infolinii powiedzial mi ze oni pomagaja tylko przy tunerach technisatu. Powiedzial tez ze to wina dekodera....?
grand86
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 06 sty 2010, 10:08

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: grand86 »

Witam mam problem odnosnie telewizji na karte.Nie dawno kupilem sobie zestaw startowy TNK za 49 zl na 3 miesiace , i do tego tuner cyfrowy Big SAT BS-S 67CR, taki mi polecil gosc na stoisku z oferta TNK, wiec wziolem. Mam juz go miesiac ale od nie dawna gdy ogladam porogramy Tvn Turbo czy inne to niekiedy nie zawsze zawiesza sie obraz tak na 3 seskundy po czym znowu dziala. Ale ostanio juz 2 razy mi sie tak zadarzylo ze zawiesil sie i znikl wogole obraz probowalem przelaczyc na inny program ale na wszystkich nic nie bylo ,na tunerze zgasly cyferki i dioda dopiero po odlaczeniu zasialnia znowu zaczal chodzic . Prosze o pomoc czy to jest winna tunera czy inny moze byc powod bo jesli tunera to od razu ide do goscia i niech mi wymienia tylko najpierw chcialem sie popytac wsrod ludzi ktorzy sie na tym znaja.Dziekuje
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1376
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kpc21 »

Już to pisałem, nie wiem czemu się nie wysłało.

Tak, jest to wina tunera. I tak masz dobrze. Polsat ma to w standardzie i tam tunera nie idzie zmienić (parowanie z kartami).
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
grand86
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 06 sty 2010, 10:08

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: grand86 »

ale ja nie mam polsatu tylko telewizje na karte
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1376
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kpc21 »

Wiem. W TNK tak samo jest to wina tunera, ale ty masz lepiej, bo możesz go wymienić na inny.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
grand86
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 06 sty 2010, 10:08

Dekodery Telewizji na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: grand86 »

Dziekuje za pomoc, jutro jade to go wymienie .Dziekuje i pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pay TV”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości