TV Puls (HD)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
lukasz933
Użytkownik
Posty: 44
Rejestracja: 27 sty 2010, 19:51

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: lukasz933 »

Kolejny tydzień z rzędu TV Puls traci udziały w rynku. W grupie 4+ jak i 16-49 stacja z tygodnia na tydzień stopniowo zmniejsza udział procentowy w rynku. Chyba część propozycji z wiosennej ramówki nie okazała się być hitami, tak jak to ma miejsce w młodszej stacji Pulsie 2, który osiąga coraz to lepsze wyniki.
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 44726
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38
x 3324
x 1471

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Trzeciak »

A jakby porównać te wyniki rok do roku - to może spojrzenie na sytuację byłoby inne, bo rok do roku chyba bardziej się liczy, niż porównanie sytuacji tydzień do tygodnia.
Pozdrawiam, Trzeciak
Johny Begood
Poster
Posty: 2070
Rejestracja: 11 lut 2012, 16:34

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Johny Begood »

Brawo @Trzeciak :)
Na wyniki oglądalności trzeba patrzeć z dłuższej perspektywy niż tylko tydzień do tygodnia. I takie porównanie wskazuje, że Puls Tv jest jedna z najszybciej rosnących stacji w Polsce.
CZERWONE I NIETRANSPARENTNE LOGO EKRANOWE JEST OK! :D
pavl6
Junior
Posty: 1109
Rejestracja: 06 cze 2009, 20:32
x 1

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: pavl6 »

Już chyba dość niedawno pan Jacek wyjaśniał, że w zimie po prostu pozostali nadawcy serwowali powtórki, a na wiosnę, kiedy wystartowały premier różnych programów, seriali, np. "X Factor", to jasne, że widzowie będą chętniej oglądać innych nadawców niż małą TV Puls :).
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 9159
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk
x 140
x 284

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Direct »

W ramach informacji nieistotnych mogę napisać, że Puls odkupił tłumaczenie "Nash Bridges" od Telewizji Polskiej. Lektorem jest Andrzej Matul.

Jeszcze wracając do świątecznej oprawy, to w zapowiedziach Wielkanocnych pojawia się w rogu ekranu animacja jajka z wychylającym się zza niego zajączkiem, której używano także w poprzednim roku bądź wcześniej.
Pozdrawiam, Direct
Awatar użytkownika
Dominik
VIP Expert
Posty: 2654
Rejestracja: 25 sie 2010, 13:03
x 34
x 207

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Dominik »

Oglądalność oglądalnością, ale warto wspomnieć, co dla stacji ważniejsze, że rosną przychody z reklam - w lutym o ponad 40% większe niż rok temu.
Johny Begood
Poster
Posty: 2070
Rejestracja: 11 lut 2012, 16:34

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Johny Begood »

I w zasadzie tylko o to w tym biznesie chodzi :D Tylko o to. Misję macie w TVP. Teoretycznie.
CZERWONE I NIETRANSPARENTNE LOGO EKRANOWE JEST OK! :D
pablo21
Obserwator
Posty: 666
Rejestracja: 12 lut 2012, 19:29
x 1

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: pablo21 »

Panie Jacku czy kupiliście tylko pierwszy sezon "Spartakusa" czy też będzie można liczyć na emisję kolejnych sezonów? :-)
Johny Begood
Poster
Posty: 2070
Rejestracja: 11 lut 2012, 16:34

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Johny Begood »

Pierwszy sezon i prequel. Razem 19 odcinków. Tyle jest obecnie dostępne na free TV.
CZERWONE I NIETRANSPARENTNE LOGO EKRANOWE JEST OK! :D
pavl6
Junior
Posty: 1109
Rejestracja: 06 cze 2009, 20:32
x 1

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: pavl6 »

Zawsze można zakodować ;).
pablo21
Obserwator
Posty: 666
Rejestracja: 12 lut 2012, 19:29
x 1

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: pablo21 »

Acha! "Spartakus: Piach i Krew" 13 odc. i 6 odc. niby drugiego sezonu "Spartakus" Bogowie Areny" (opowiada o tym co się działo zanim pojawił się Spartakus). Dobrze rozumiem? :-) Już leci teraz na HBO sezon "Spartakus: Wojna Potępionych".
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 44726
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38
x 3324
x 1471

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Trzeciak »

Direct pisze:Jeszcze wracając do świątecznej oprawy, to w zapowiedziach Wielkanocnych pojawia się w rogu ekranu animacja jajka z wychylającym się zza niego zajączkiem, której używano także w poprzednim roku bądź wcześniej.
Tylko w poprzednim roku. Dwa lata temu była zupełnie inna (zielono-biała) grafika.
Pozdrawiam, Trzeciak
Jantar
VIP Expert
Posty: 3821
Rejestracja: 13 lip 2011, 18:50
x 8
x 54
Kontakt:

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Jantar »

Direct pisze:W ramach informacji nieistotnych mogę napisać, że Puls odkupił tłumaczenie "Nash Bridges" od Telewizji Polskiej. Lektorem jest Andrzej Matul.
Trochę żałuję, że nie kupili tłumaczenia od Universalu, bo mam kilka odc do złożenia, no ale trudno, trzeba będzie sobie jakoś poradzić...

Dziś zerknęłam na powtórkę 1-ego odcinka... No i znów wpadłam... Uwielbiam połączenie humoru z wątkami sensacyjnymi i kryminalnymi - to zawsze była doskonała mieszanka w serialach...
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 9159
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk
x 140
x 284

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Direct »

Pancernych to na pewno będą wszystkie odcinki, tak jak zapowiedziano tutaj? Bo wg programu na teleman.pl i cennika TV Puls na kwiecień wynika, że od 6 kwietnia w to pasmo wchodzi "Stawka większa niż życie". 23 marca zostały wyemitowane 7. i 8. odcinek Pancernych, tydzień później są święta, a jeszcze tydzień później jest już Kloss. No chyba, że po Klossie znowu wrócą pancerni z pozostałymi odcinkami, ale to by było trochę bez sensu chyba.
Pozdrawiam, Direct
Johny Begood
Poster
Posty: 2070
Rejestracja: 11 lut 2012, 16:34

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Johny Begood »

Zawierucha (albo Wichura) z licencją. Kloss wchodzi po Kosie.
CZERWONE I NIETRANSPARENTNE LOGO EKRANOWE JEST OK! :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: SNOL i 3 gości