TV Puls (HD)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Awatar użytkownika
Maciek23
VIP Expert
Posty: 1107
Rejestracja: 05 lip 2006, 13:07
x 1

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Maciek23 »

Kacper: nie ma co do tego reguły, jeśli chodzi o polskie produkcje zewnętrzne zlecone, czy ten w samej stacji, cany mogą być podobne, a czasem nawet wymierne koszty "na zewnątrz" mogą być niższe. No i to 20000-30000 wg mnie to jest koszt programu typu "Menu na miare" czy "Kręcimy z gwiazdami". Bankomat kosztował zapewne o wiele więcej... ;) Za kwotę którą podałeś to można sobie co najwyżej wysłać operatora i zapłacić mu za benzynę.
Awatar użytkownika
Dominik
VIP Expert
Posty: 2656
Rejestracja: 25 sie 2010, 13:03
x 35
x 208

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Dominik »

Nie generalizujmy. Wiele zależy od liczebności ekipy, ale ważne jest tez, czy program jest studyjny, czy jest na żywo itp. Zwykle jest jednak tak, że programy robione przez zewnętrzne firmy są droższe ze względu na wiele czynników.
Wystarczy choćby spojrzeć, ile osób pracowało przy 'Menu na miarę' a ile przy 'Kręcimy z gwiazdami'. I w przypadku tego drugiego programu, na pewno kosztował on znacznie mniej niż 20 tys. za odcinek ;)
Dla przykładu, emitowany w TVP Regionalej program 'Młodzież kontra' (studyjny, na żywo) kosztuje, w co trudno uwierzyć, 12 tys. za odcinek, a gdyby był zlecony zewnętrznej firmie kosztowałby zapewne 5 razy więcej.
A za tysiąc złotych to w dzisiejszych czasach nawet filmu z wesela się nie dostanie :P
||WWEE||
Użytkownik
Posty: 99
Rejestracja: 25 sty 2013, 0:50

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: ||WWEE|| »

Chyba coś się stało ze stroną internetową TV Puls. Pokazuje się inny design strony, a w nim stare seriale, filmy, które kiedyś były emitowane.
Awatar użytkownika
AtoMan
VIP Expert
Posty: 3454
Rejestracja: 06 maja 2007, 21:39
x 36
x 351
Kontakt:

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: AtoMan »

Z pewnością taniej dałoby się zrobić kolejny program o gotowaniu żurku w studiu 3x3m, tylko po co :P
dość
Conan
VIP Expert
Posty: 898
Rejestracja: 30 lip 2008, 8:12

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Conan »

A propo programów o gotowaniu...

Od 7 marca o 6:45 TV Puls będzie emitowała 10-minutowy magazyn kulinarny "Każdemu w smak" w którym Misza Hairulin prezentuje pomysły na zdrowe i szybkie w przygotowaniu drobiowe potrawy.

O ile się nie mylę, to nowość. Chcieliście własnych polskich produkcji, więc macie :)
Awatar użytkownika
chris.sz
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 13 sty 2012, 9:51

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: chris.sz »

||WWEE|| pisze:Chyba coś się stało ze stroną internetową TV Puls. Pokazuje się inny design strony, a w nim stare seriale, filmy, które kiedyś były emitowane.
Chyba wpisałeś www.pulstv.pl zamiast www.tvpuls.pl
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 9159
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk
x 140
x 284

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Direct »

Dotychczas adres pulstv.pl po prostu przekierowywał na tvpuls.pl. Widocznie coś się pokićkało, skoro wczytuje się stara wersja strony z 2010 roku.
Pozdrawiam, Direct
Awatar użytkownika
Maciek23
VIP Expert
Posty: 1107
Rejestracja: 05 lip 2006, 13:07
x 1

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Maciek23 »

Dominik pisze:Nie generalizujmy. Wiele zależy od liczebności ekipy, ale ważne jest tez, czy program jest studyjny, czy jest na żywo itp. [...] Wystarczy choćby spojrzeć, ile osób pracowało przy 'Menu na miarę' a ile przy 'Kręcimy z gwiazdami'. I w przypadku tego drugiego programu, na pewno kosztował on znacznie mniej niż 20 tys. za odcinek ;)
Co do programu - studyjny, wyjazdowy, to jest różnica faktycznie - aleee... W przypadku TV Puls, który ma swoje studio też sprawa wygląda np. inaczej niż w przypadku stacji, która studio wynajmuje ;)

Co do np. KZG policz sobie reżysera, prowadzącą, dwóch operatorów na dzień-dwa, montażystę, dźwiękowca, postprodukcję audio itp itd. paliwo, kierowce, make-up... Wyjdzie na pewno nie mniej niż połowa tego co powiedziałem ;)
Awatar użytkownika
Kacper
Obserwator
Posty: 564
Rejestracja: 08 lut 2010, 16:05
Lokalizacja: Wołów
x 645
x 20
Kontakt:

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kacper »

Kamil pisze:Wyborny sarkazm Kacperku.
Nic sarkastycznego nie napisałem, Kamilku.
Karol pisze:Pan Jacek kiedyś napisał i tym się sugerujmy, ponieważ osobiście nie znam się na tym:
Godzina własnego programu to obecnie min. 20-30,000 zł +. Godzina kupionego (doskonałej jakości) - $600-1,000.
Po doliczeniu pensji może tak być, ale mam małe pytanie: To w takim razie skąd pieniądze mają TV internetowe i kablowe? Przecież w ponad 95% z nich są TYLKO własne produkcje, a te stacje przecież nie śmierdzą groszem.
Dominik pisze:Nie generalizujmy. Wiele zależy od liczebności ekipy, ale ważne jest tez, czy program jest studyjny, czy jest na żywo itp. Zwykle jest jednak tak, że programy robione przez zewnętrzne firmy są droższe ze względu na wiele czynników.
Wystarczy choćby spojrzeć, ile osób pracowało przy 'Menu na miarę' a ile przy 'Kręcimy z gwiazdami'. I w przypadku tego drugiego programu, na pewno kosztował on znacznie mniej niż 20 tys. za odcinek ;)
Dla przykładu, emitowany w TVP Regionalnej program 'Młodzież kontra' (studyjny, na żywo) kosztuje, w co trudno uwierzyć, 12 tys. za odcinek, a gdyby był zlecony zewnętrznej firmie kosztowałby zapewne 5 razy więcej.
Dokładnie. Nie uwierzę, że produkcje własne są droższe, bo w kablówkach zamiast "Informacji" byłoby "Sharknado".
||WWEE|| pisze:Chyba coś się stało ze stroną internetową TV Puls. Pokazuje się inny design strony, a w nim stare seriale, filmy, które kiedyś były emitowane.
Jeśli chodzi o pulstv.pl, to chyba coś zmieniają.
Polsat | Puls | Echo24 | TVRegionalna.pl | RMF | ZPR | zwolennik reaktywacji sieci Odra
RIP Google+ | Szukasz alternatywy dla G+? To zapraszam.
Błagam, zróbcie wreszcie porządki w TVP
Dz
Obserwator
Posty: 403
Rejestracja: 07 lut 2009, 3:09

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Dz »

To w takim razie skąd pieniądze mają TV internetowe i kablowe? Przecież w ponad 95% z nich są TYLKO własne produkcje, a te stacje przecież nie śmierdzą groszem.
Tam widz wymaga jednak "trochę" innej jakości...
Awatar użytkownika
Maciek23
VIP Expert
Posty: 1107
Rejestracja: 05 lip 2006, 13:07
x 1

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Maciek23 »

Kacper pisze:Dokładnie. Nie uwierzę, że produkcje własne są droższe, bo w kablówkach zamiast "Informacji" byłoby "Sharknado".
Ehh... Możesz nie wierzyć, skoro mówią Ci to osoby z branży, że wyprodukowanie własnego programu jest droższe niż kupno praw na odcinek chociażby zagranicznego serialu (może nie nowego, ale sprzed kilku lat) to przyjmij proszę, że tak jest. A jeśli nie widzisz różnicy jakościowej między programem na antenie TV Puls a lokalnej kablówki, no to już trudno...

Ciekawa sprawa, na starej stronie Pulsu można wynająć studio HD 440 m2 i to 200, kiedyś używane do Newsów. Rozumiem Panie Jacku, że tamto większe studio zostało sprzedane, a to mniejsze upgradowane do HD?
Johny Begood
Poster
Posty: 2070
Rejestracja: 11 lut 2012, 16:34

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Johny Begood »

Nie było mnie wtedy w TV Puls. Tam gdzie pracowałem było w sumie 8,000 m2 powierzchni filmowej i telewizyjnej :)
Teraz jest to:
http://hala-zdjeciowa.tvpuls.pl/studio-tv-200m2
CZERWONE I NIETRANSPARENTNE LOGO EKRANOWE JEST OK! :D
Awatar użytkownika
SNOL
VIP Expert
Posty: 3684
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:42
Lokalizacja: Wrocław
x 123
x 150
Kontakt:

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: SNOL »

Zdjęcia reżyserki na powyższej stronie zostały zrobione w dniu nagrania do filmu "Lęk wysokości", kiedy to Marcin Dorociński grał Tomasza Janickiego - prowadzącego "Info serwis" TVP Info. :)
tylko prywatne opinie. Tutaj od 13 lat.
Awatar użytkownika
Maciek23
VIP Expert
Posty: 1107
Rejestracja: 05 lip 2006, 13:07
x 1

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Maciek23 »

No tak, czyli wychodzi na to, że TV Puls miało wtedy jeszcze jedno studio gdzieś na terenie Chełmskiej.

SNOL, ale wyhaczyłeś, faktycznie ;)
Awatar użytkownika
PPM
VIP Expert
Posty: 1737
Rejestracja: 22 sie 2006, 18:05
Lokalizacja: Kraków
x 21
x 41

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: PPM »

Direct pisze:Dotychczas adres pulstv.pl po prostu przekierowywał na tvpuls.pl. Widocznie coś się pokićkało, skoro wczytuje się stara wersja strony z 2010 roku.
Nic się nie pokićkało ;) Było to zrobione celowo a i tak już wszystko wróciło do normy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości