TV Puls (HD)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Awatar użytkownika
Dominik
VIP Expert
Posty: 2634
Rejestracja: 25 sie 2010, 13:03
x 34
x 184

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Dominik »

piotrekzgr pisze:Gratuluję sukcesu Arrow! :) Powiem szczerze, byłem w szoku, jak ze znajomymi ze studiów zaczęliśmy rozmawiać o Arrow, okazało się, że wszyscy oglądaliśmy. Część osób w ogóle po Arrow zaczęło przeglądać ramówkę Pulsu i stwierdzili,że zaczną oglądać, bo świetny kanał :)
Bo hity ramówkowe mają przynieść długofalowy efekt - sprawić, by widz przypadkowy stał się stałym widzem stacji. Taką rolę spełnił niegdyś 'Big Brother', a przypadku Pulsu 'Goło i wesoło' czy niedawno 'Spartakus'. Dlatego właśnie warto zainwestować czasem w coś, co pozwoli nie tylko na dobrą oglądalność, ale także przyciągnie nowych widzów.
rotalplus
Obserwator
Posty: 535
Rejestracja: 18 maja 2012, 13:09
x 16

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: rotalplus »

Czy przedsztawiciele TV PULS, PULS2 zgadzają się z opinią p. Libickiego (prezes CP) ws. zagospodar. MUX-5, MUX-6:
Większość kanałów, które niedawno zostały uruchomienie [mowa o DVB-T] balansują na granicy, pewnie, możliwości inwestycyjnych inwestorów, więc wydaje mi się, że dla dobra rynku polskich mediów, lepiej by było, żeby ta nowa jakość to była jakość HD, której polscy widzowie oczekują - wyjaśniał Dominik Libicki.
Awatar użytkownika
Dominik
VIP Expert
Posty: 2634
Rejestracja: 25 sie 2010, 13:03
x 34
x 184

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Dominik »

Oczywiście, że dla CP to idealne rozwiązanie. HD zamiast nowych kanałów, które mogłyby uczynić ofertę DVB-T jeszcze bardziej konkurencyjną i spowodować tym samym kolejne straty klientów pakietów socjalnych. CP już walczy z naziemną telewizją ('wymień dekoder DVB-t na dekoder Polsatu'), bo widzi, że staje się ona dla niego realną konkurencją, a kolejne darmowe kanały tylko tę konkurencję wzmocnią.
media18
Użytkownik
Posty: 175
Rejestracja: 01 wrz 2013, 19:41

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: media18 »

Nawet polsatowskie powtórki emitowane w wersji HD, nadal będą tymi samymi powtórkami. Nie zaczarują rzeczywistości, tym bardziej, że większość "materiału powtórkowego" mają zapewne nagrane w wersji SD.
pazdziochowicz99
Obserwator
Posty: 309
Rejestracja: 20 sty 2014, 17:35

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: pazdziochowicz99 »

Polsat był ogólnie w tyle z jakością emitowanych wówczas programów i seriali. Lepiej było na kanałach TVP i TVN. Zauważyłem że wszystkie programy i seriale do czerwca 2007 r były nadawane w formacie 4:3 z tym że obraz był panoramiczny z czarnymi bokami na dole i na górze, od września 2007 akurat pojawiły się nowe seriale które były już nadawane też w HD.
michas1992
Użytkownik
Posty: 227
Rejestracja: 28 mar 2011, 14:11
x 1

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: michas1992 »

Od 17 marca zamiast emisji 3 odcinków "Złotopolskich" TV Puls będzie emitować "Nianię"- tak wynika z programu zamieszczonego na telemagazyn.pl
Awatar użytkownika
Dominik
VIP Expert
Posty: 2634
Rejestracja: 25 sie 2010, 13:03
x 34
x 184

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Dominik »

Jak widać widzowie jednak nie są w stanie wchłonąć po raz kolejny każdej powtórki ;) Z kolei również od 17.03 'Gliniarz i prokurator' spada na godzinę 11. Chyba podobny wniosek jak w pierwszym przypadku :P
Awatar użytkownika
Ediss
VIP Expert
Posty: 1185
Rejestracja: 12 gru 2009, 19:29
x 2
x 11

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Ediss »

W TV Puls nie będzie już emisji "Gęsiej Skórki"?
Obrazek
Pawel

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Pawel »

Gwiezdne Wrota ucięte do 4:3. Naprawdę nie szło załatwić wersji 16:9?
Awatar użytkownika
matik
VIP Mod
Posty: 7738
Rejestracja: 27 sie 2010, 18:41
Lokalizacja: Warszawa
x 46
x 127

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: matik »

michas1992 pisze:Od 17 marca zamiast emisji 3 odcinków "Złotopolskich" TV Puls będzie emitować "Nianię"- tak wynika z programu zamieszczonego na telemagazyn.pl
TVP Seriale równie szybko zrezygnowało z powtórek "Złotopolskich".
Kainróg
Obserwator
Posty: 577
Rejestracja: 22 lis 2009, 15:24
x 1
x 18

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kainróg »

Pewnie "Klan" i nieodżałowane przeze mnie "W labiryncie" którego niby nie da się emitować przez jakość (w wakacje serial emitowała TVP 1) tej telenoweli lepiej by sobie poradzili.
Jantar
Activist
Posty: 3813
Rejestracja: 13 lip 2011, 18:50
x 8
x 54
Kontakt:

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Jantar »

Ediss pisze:W TV Puls nie będzie już emisji "Gęsiej Skórki"?
Na fb podawali, że będzie tylko na Puls2.
Awatar użytkownika
PPM
VIP Expert
Posty: 1731
Rejestracja: 22 sie 2006, 18:05
Lokalizacja: Kraków
x 19
x 40

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: PPM »

michas1992 pisze:Od 17 marca zamiast emisji 3 odcinków "Złotopolskich" TV Puls będzie emitować "Nianię"- tak wynika z programu zamieszczonego na telemagazyn.pl
Dziś już była ostatnia emisja "Złotopolskich". Od 3 marca "Gliniarz i prokurator o 11:00 a Niania o 12:00.
Awatar użytkownika
AtoMan
VIP Expert
Posty: 3422
Rejestracja: 06 maja 2007, 21:39
x 36
x 344
Kontakt:

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: AtoMan »

Uuu, szkoda.
dość
Inuki
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 28 sty 2013, 13:55

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Inuki »

Pawel pisze:Gwiezdne Wrota ucięte do 4:3. Naprawdę nie szło załatwić wersji 16:9?
4:3 jeszcze przeboleję, ale tej cenzury już nie. Zupełnie jak na Universalu; TVN emitował serial jakoś około 15.00 - cenzury nie było, AXN praktycznie o każdej możliwej porze i to samo - cenzury brak, Puls za to cenzurę wprowadził. W życiu bym się tego nie spodziewał. Naprawdę nie dało się puścić pełnej wersji, albo dać serialu trochę później? Ja niestety odpuszczam, za bardzo lubię ten tytuł, żeby oglądać wersję okrojoną. Jak można było "Moonshine" wyciąć? :-( Szkoda, że ten świetny serial został tak nie fajnie potraktowany.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości