TV Puls (HD)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Awatar użytkownika
Golbi
Obserwator
Posty: 310
Rejestracja: 24 maja 2006, 19:22

TV Puls (HD)

Post autor: Golbi » 31 paź 2007, 8:41

Te porgramy maja złe pory emisji zaden z tych programów nie powinien byc w pasmie 20-22.

13:00 Bianka, droga do szczescia
14:00 Wdowa w bieli
15:00 Magazyny i programy religijne
15:30 Wszyscy kochaja Raymonda
16:00 Hacjenda la Tormenta
17:00 Po prostu miłość
18:00 Puls Raport
18:30 Tylko Ty
19:00 Czy jestes madrzejszy....
20:00-22 Pasmo seriali
22:00 Puls Raport
22:30 Puls wieczoru (prow. Krzysztof Ziemiec)
23:00 Wszyscy kochaja Raymonda
23:30 Tylko Ty
00:00 Czy jestes madrzejszy....
0 x
Był, bedzie, jest Czeladzki CKS

www.cks1924.boo.pl i www.cks1924.pl
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 12465
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 13
x 150
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: Poland » 31 paź 2007, 8:48

No nie przesadzaj z tą ramówką chociaż z drugiej strony Puls Wieczoru może bardziej jako Puls Dnia mógłby wrócić i być o wymienionej przez ciebie godzinie.
0 x
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 15842
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 400
x 2211

TV Puls (HD)

Post autor: Karol » 31 paź 2007, 11:50

Jeszcze jedna twoja beznadziejna ramóweczka w tym temacie i masz bana.
0 x
ARTUR B.
x 232

TV Puls (HD)

Post autor: ARTUR B. » 31 paź 2007, 17:07

Karol pisze:[...]emitowane są teledyski. Teraz... Tatiana Okupnik - mało trafny wybór Pulsu.
Ale żeś się uwziął na Tatianę. Nie rozumiem czemu mało trafny wybór, przecież ma wielu fanów (m.in. mnie) co lubią jej muzykę.
0 x
Awatar użytkownika
piotrekB
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 21 sie 2007, 17:53

TV Puls (HD)

Post autor: piotrekB » 31 paź 2007, 17:40

Pitus pisze:pewnie ze chcialbym zeby te programy wygladaly perfekcyjnie, ale od samego poczatku wiedzialem ze tak nie bedzie, dlatego nie jestem tak rozczarowany jak inne osoby.
A ja liczyłem, że te programy będą wyglądały prefekcyjnie ponieważ udziałowcem został największy potentat, tygrys medialny na świecie, który często wygrywa walkę na lokalnych rynkach.

Te programy nie wyglądają perfekcyjnie, wyglądają tandetnie (np. ściana i sztuczne kwiati w "Czy jesteś mądrzejszy ..." taka scenografia była używana w latach 1995-1997)

Dobry wizerunek firmy buduje się OD POCZĄTKU. np. TVN zawsze kreował się na stację nowoczesną, pionierską, dyktującą innym trendy we współczesnej telewizji. Nowu Puls buduje swój wizerunek jako stacja przeciętna, z niewielkimi ambicjami.

Smutne, ale prawdziwe. Mimo wszysko im kibicuję i życzę powodzenia!
0 x
Awatar użytkownika
Pawel
Thinker
Posty: 5783
Rejestracja: 27 maja 2006, 14:50
Lokalizacja: Nysa
x 94
x 213

TV Puls (HD)

Post autor: Pawel » 31 paź 2007, 17:55

Widocznie amerykańce popatrzyli na obecny zasięg Pulsu i policzyli sobie że na początek nie mają szansy przyciągnąć wielu widzów więc na razie oszczędzają na czym się da. I to że Puls nie zmienił się na razie w FOX też raczej nie jest przypadkowe.
W każdym razie Star Trek i Puls Raport na pewno będę oglądał.
0 x
Będę pisał to co chcę.
PRECZ Z CENZURA!!!
Awatar użytkownika
Kryterium0
VIP Expert
Posty: 1160
Rejestracja: 21 lip 2006, 23:08
x 7
x 86

TV Puls (HD)

Post autor: Kryterium0 » 31 paź 2007, 19:53

Dzisiaj widziałem przekomiczną sytuację na Pulsie :). Mianowicie w "Tylko Ty" była zorganizowana dogrywka. Zadaniem par było odpowiedzieć na pytanie, jaką powierzchnię zajmuje Polska. Dla tych, którzy nie wiedzą jest to niecałe 313 tysięcy km. kwadratowych. A jak się dowiaduję z programu jest to wg. firmy Media Format produkującej program... 322 575 km. 2. Wydawało mi się, że tak nie jest, więc sprawdziłem w Internecie. Oczywiście pierwsza w Google wyskoczyła Wikipedia i tam rzeczywiście jest po tych 322 tysiącach, ale już na pozostałych stronach jest poprawnie. Jak dalej będę korzystać z Wikipedii jako źródła wiedzy to daleko zajdą :D
0 x
Awatar użytkownika
PPM
VIP Expert
Posty: 1661
Rejestracja: 22 sie 2006, 18:05
Lokalizacja: Kraków
x 13
x 24

TV Puls (HD)

Post autor: PPM » 31 paź 2007, 22:31

Zaraz to zobacze. Bo wlasnie ide oglądac powtorke programu Tylko Ty.
0 x
Awatar użytkownika
Majkell
VIP Expert
Posty: 589
Rejestracja: 26 maja 2006, 21:23
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: Majkell » 01 lis 2007, 1:26

Kryterium0, rozwieję Twoje wątpliwości:
- 322 575 km2 - całkowita powierzchnia terytorium Polski (wraz z powierzchnią morza terytorialnego)
- 311 889 km2 - powierzchnia obszaru lądowego Polski (bez powierzchni morskich wód wewnętrznych i obszaru morza terytorialnego)
- 312 685 km2 - powierzchnia terytorium administracyjnego Polski (ponieważ w skład niektórych jednostek administracyjnych wchodzi część obszaru morskich wód wewnętrznych, powierzchnia ta jest większa od powierzchni obszaru lądowego Polski)

Wniosek: producenci programu pytali o powierzchnię terytorium, nie powierzchnię administracyjną.

Ładnie Ci wychodzi najeżdżanie na Wikipedię, ale chyba niespecjalnie potrafisz z niej skorzystać... ;)

/OT
0 x
Awatar użytkownika
Kryterium0
VIP Expert
Posty: 1160
Rejestracja: 21 lip 2006, 23:08
x 7
x 86

TV Puls (HD)

Post autor: Kryterium0 » 01 lis 2007, 9:01

Majkell, kłócił się z Tobą nie będę. Polecam zobaczyć pierwszy lepszy podręcznik (nieważne do której klasy) i tam, jak byk jest, że Polska zajmuje 312 z hakiem. Może to wina systemu edukacji :)
Wniosek: producenci programu pytali o powierzchnię terytorium, nie powierzchnię administracyjną.
Tylko mogli takie coś zawrzeć w pytaniu, bo gdyby obie drużyny były blisko wystąpiłyby niedomówienia.
Ładnie Ci wychodzi najeżdżanie na Wikipedię, ale chyba niespecjalnie potrafisz z niej skorzystać...
Wikipedię każdy może edytować i już nie raz widziałem tam masę bzdur. Ale skoro jesteś tak w nią zapatrzony, to trwaj przy tym, a któregoś dnia się dowiesz, że "luty w 1980 roku miał 30 dni", albo kilka innych "ciekawych" informacji.

A odnośnie Pulsu i "Czy jesteś mądrzejszy od 5-klasisty ?" - zauważyliście, jaki pogłos panuje w tej hali !? Szczególnie jest to widoczne podczas tego, jak mówi prowadzący. Ale tak to już jest, że zamiast profesjonalnego studia ustawia się dekoracje w pustej hali na Służewcu i tam nagrywa się program bez żadnego wyciszenia otoczenia.
0 x
Awatar użytkownika
Alan
VIP Expert
Posty: 474
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:20
Lokalizacja: Westcoast

TV Puls (HD)

Post autor: Alan » 01 lis 2007, 9:41

Kiedyś w Szczecińskiej telewizji nagrywano jakiś teatr w pustym magazynie na terenie telewizji, bo było taniej niż w studio, ale tam powieszono jakieś szmaty celem wyeliminowania pogłosu. Paranoja. To może by napisać do TV Puls o tych szmatach :lol:
0 x
"Kiedy się chce otrzymać dobrą odpowiedź, trzeba zadać dobre pytanie"

Obrazek
Awatar użytkownika
Pawel
Thinker
Posty: 5783
Rejestracja: 27 maja 2006, 14:50
Lokalizacja: Nysa
x 94
x 213

TV Puls (HD)

Post autor: Pawel » 01 lis 2007, 10:50

Kryterium0 pisze:A odnośnie Pulsu i "Czy jesteś mądrzejszy od 5-klasisty ?" - zauważyliście, jaki pogłos panuje w tej hali !? Szczególnie jest to widoczne podczas tego, jak mówi prowadzący. Ale tak to już jest, że zamiast profesjonalnego studia ustawia się dekoracje w pustej hali na Służewcu i tam nagrywa się program bez żadnego wyciszenia otoczenia.
Dokładnie. Strasznie mnie to raziło wczoraj podczas oglądania tego programu. Totalna amatorka.
0 x
Będę pisał to co chcę.
PRECZ Z CENZURA!!!
Awatar użytkownika
PPM
VIP Expert
Posty: 1661
Rejestracja: 22 sie 2006, 18:05
Lokalizacja: Kraków
x 13
x 24

TV Puls (HD)

Post autor: PPM » 01 lis 2007, 11:30

W rozmowie telefonicznej przekazałem wszystkie wasze negatywne sugestie do stacji.
0 x
Awatar użytkownika
piotrekB
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 21 sie 2007, 17:53

TV Puls (HD)

Post autor: piotrekB » 01 lis 2007, 15:53

Pitus pisze:W rozmowie telefonicznej przekazałem wszystkie wasze negatywne sugestie do stacji.
A kim Ty jestes, ze przekazujesz Pulsowi takie informacje? Pracownikiem, czy tak mocno zżyty jesteś emocjonalnie?


Dlaczego PULS jest taki słaby? - czyli moje hipotezy:

1) Murdoch czeka, az TV PULS zwiększy zasięg wtedy przystąpi do "akcji".
2) Murdoch chce doprowadzic do upadku tej firmy i jakimis tam drogami mniej okreslonymi przejac wiekszosciowe udzialy.
3) Jest to jakas zagrywka, by narazie uspokoic konkurentów.
4) Po prostu Murdoch zyje w błogiej nieświadomości i mysli ze Polska to druga Bułgaria.

Zobaczcie sobie na ciekawą rzecz - oglądaliscie kiedys bTV?, albo wejdzcie na strone http://www.btv.bg/home/. Juz nawet strona tego bułgarskiego odpowiednika Pulsu jest znacznie lepsza, tak więc srodki na Puls sa jakby celowo ograniczane...
0 x
Awatar użytkownika
Pawel
Thinker
Posty: 5783
Rejestracja: 27 maja 2006, 14:50
Lokalizacja: Nysa
x 94
x 213

TV Puls (HD)

Post autor: Pawel » 01 lis 2007, 16:18

piotrekB pisze:Dlaczego PULS jest taki słaby? - czyli moje hipotezy:

1) Murdoch czeka, az TV PULS zwiększy zasięg wtedy przystąpi do "akcji".
I to jest moim zdaniem właściwa odpowiedź.
0 x
Będę pisał to co chcę.
PRECZ Z CENZURA!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 16 gości