Ta muzyka była w oryginalnym materiale, czy później podłożona przez autora filmu?TiM pisze:Mix wpadek w Puls Raporcie (Wydanie 31.12.2007)
> http://pl.youtube.com/watch?v=2YE0aHtwVDc

Ta muzyka była w oryginalnym materiale, czy później podłożona przez autora filmu?TiM pisze:Mix wpadek w Puls Raporcie (Wydanie 31.12.2007)
> http://pl.youtube.com/watch?v=2YE0aHtwVDc
Owszem, dosć ciekawie.Karol pisze:http://pl.youtube.com/watch?v=2i7jl6im7JE
Widzieliście zapowiedź jesiennych propozycji programowych TV Puls? Dość ciekawie zmontowana zajawka
Są conajmniej dwa elementy spójne między logiem a resztą animacji: trójwymiar i przede wszystkim - kolorystyka.Tomek pisze:Moim zdaniem nowy ident jest bardzo słaby, nie posiada żadnego elementu, które związałby go z nowym logiem stacji franciszkanów.
OK, ale czy z oprawą TVP 1 jest inaczej? Co mają te ich kwiatki do kanciastego logo (można by tam dać znaczek TVN i nie wyglądałoby to ani lepiej ani gorzej). A jakby w oprawę Polsatu wkleić logo, ot choćby, Tele 5? Do tych latających kresek też by pasowało.Tomek pisze:Doprawdy można by wstawić w niego logo Polsatu (po uprzednim umalowaniu go na czerwono), TVP Info (...), Tele 5 itd. i nikt by nie zauważył różnicy.
Bez przesady - ja akurat nie wyobrażam już sobie nic bardziej tandetnego niż obecna oprawa.Tomek pisze:Spodziewałem się czegoś lepszego po nowym image'u TV Puls - nawet obecna jest lepsza.
Bez przesady. Na razie widzieliśmy tylko ident, który jednak wcale nie jest brzydki. Ma w sobie dużo dynamiki, całkiem gustowne i atrakcyjne wizualnie animacje.Tomek pisze:Skłaniam się do opinii, że od 1 września telewizja News Corp. będzie miała najgorszą oprawę wśród polskich stacji.
Sorry, ale nowa oprawa TVP Info to dla mnie z jednej strony nadmierna, ascetyczna prostota, a z drugiej jakiś chaos, nagromadzenie zbyt różnej stylistyki (miejscami słabo do siebie pasującej). A jak mi jeszcze powiesz, co mają te wstrętne, nijak komponująca się z resztą jingla, kiczowate "falujące" linie widoczne w czołówkach programów do loga TVP Info - to będę wdzięczny.Tomek pisze:TVP Info (który ma podobną lepszą oprawę, o dziwo krytykowaną)
Co do logotypu TVP1 mogę się zgodzić, ale dalej idąc to w TVP2 mamy dwójkę, w oprawie Polsacie mamy słoneczka ^^', w TVN latają kropki itd. A TV Puls? Te kreski latające tu i ówdzie nie przypominają mi "belek" z logaNaprawdę mało która oprawa jest tak zrobiona, by pasowała wyłącznie do logo stacji, dla której powstała. Najczęściej animacja i sam logotyp są ze sobą związane dość luźno. Tak właśnie jest w nowej w oprawie Pulsu, ale (jak Ci, mam nadzieję, udowodniłem) - nie tylko w niej...
Nie mówiłem nigdzie, że obecna oprawa jest piękna. Też jest tandetna, ale był jakiś pomysł w tej tandetności: logo ładnie współgrało z resztą oprawy, co nie można powiedzieć o nowej, w której nowy znak wyskakuję z jakiś tam mało zauważalnych kresekBez przesady - ja akurat nie wyobrażam już sobie nic bardziej tandetnego niż obecna oprawa. smile Te "prezenty" (tak mi się kojarzą owe wieloboki tongue) to jakiś kicz w taniej, amerykańskiej (jak mniemam) stylistyce sprzed kilku sezonów.
Tylko co po dynamice, jeśli na końcu logo jest nadmiernie płaszczone i psuję to ogólnie efektBez przesady. Na razie widzieliśmy tylko ident, który jednak wcale nie jest brzydki. Ma w sobie dużo dynamiki, całkiem gustowne i atrakcyjne wizualnie animacje.
No ja to co? Przecież te linie to elementy logaSorry, ale nowa oprawa TVP Info to dla mnie z jednej strony nadmierna, ascetyczna prostota, a z drugiej jakiś chaos, nagromadzenie zbyt różnej stylistyki (miejscami słabo do siebie pasującej). A jak mi jeszcze powiesz, co mają te wstrętne, nijak komponująca się z resztą jingla, kiczowate "falujące" linie widoczne w czołówkach programów do loga TVP Info - to będę wdzięczny. tongue
Heh, wstawilibyśmy w oprawę TVP2 jedynkę i zamienilibyśmy miejscami w oprawach TVN i Polsatu słoneczka z kropkami, to wystarczyłoby tylko zmienić kolorystykę, żeby to pasowałoTomek pisze:Co do logotypu TVP1 mogę się zgodzić, ale dalej idąc to w TVP2 mamy dwójkę, w oprawie Polsacie mamy słoneczka ^^', w TVN latają kropki itd.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości