TV Puls (HD)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2821
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 12
x 24
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: Kamil » 01 wrz 2008, 16:16

Strona prezentuje się jak na taką stację naprawdę interesująco. Wszystko jest lekkie, program napisany w mniejszej kolumnie daje wrażenie dużego a nie rozciągniętego na siłę. Wreszcie doczekaliśmy się trochę Flasha. Nie podoba mi się chaos na stronie z opisami emitowanych programów ale mam nadzieję, że zmienią to w najbliższym czasie.

A logo ekranowe jest szkaradne, ucięli po prostu napis tv nie zostawiając nawet marginesów. Przypomina mi to trochę logo Tele5 za czasów eksperymentów z generatorem napisów i nowym znaczkiem- Pulsowe logo naprawdę przeszkadza w czasie oglądania. Age rating jest taki nijaki. Naprawdę interesująco logo (Całe z napisem TV) wyglądało by na dole ekranu to był by jakiś odróżnik od konkurencji. Zresztą oni nazywają się PULS czy TV PULS? Powinni się zdecydować. Żadna stacja która ma w swoim logotypie dwa człony nazwy na ekranie używa tylko jednego (wyjątkiem są tu niektóre kanały mające swoje lokalne wersje VIVA POLSKA, MTV POLSKA).
0 x
Evil
Junior
Posty: 1405
Rejestracja: 09 sie 2007, 14:46
x 1

TV Puls (HD)

Post autor: Evil » 01 wrz 2008, 16:35

cmabb pisze:Strona prezentuje się jak na taką stację naprawdę interesująco. Wszystko jest lekkie, program napisany w mniejszej kolumnie daje wrażenie dużego a nie rozciągniętego na siłę. Wreszcie doczekaliśmy się trochę Flasha.
.
Wreszcie? Przecież w poprzednim desingu strony też był flash ;)
0 x
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2821
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 12
x 24
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: Kamil » 01 wrz 2008, 16:37

Owszem alle w najbardziej prymitywnej formie, strasznie mi to dodawało dynamki, malutki prostokącik z możliwością oglądania propozycji programowych. No wooow zapomniałem zmieniały się obrazki :D Tutaj wszystko jest duże i wyraźne oraz wzbogacone o video (na razie 1 ale na pewno będzie tego więcej).
0 x
Evil
Junior
Posty: 1405
Rejestracja: 09 sie 2007, 14:46
x 1

TV Puls (HD)

Post autor: Evil » 01 wrz 2008, 16:43

No marnie, ale był. I chyba ten czerwony pasek pod logiem też był we flashu?
0 x
Ghost
Użytkownik
Posty: 74
Rejestracja: 22 sie 2007, 14:44

TV Puls (HD)

Post autor: Ghost » 01 wrz 2008, 17:03

Ciekawe czy Will i Grace będzie z dubingiem? Jeśli kupili to od Wizji Jeden to z pewnością tak:)
0 x
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2821
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 12
x 24
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: Kamil » 01 wrz 2008, 17:04

Albo mi się wydaje albo Wizja Jeden nie istnieje od wielu lat. Ale kto wie. Serial za pewne będzie z lektorem bo na promosach słychać go bardzo wyraźnie :D

He Simpsonowie mają własny oficjalny serwis internetowy w Pulsie :D Co ciekawe odcinki są tam podawane według kodu produkcyjnego a nie normalnego numerowania. A to błąd. Puls z wiadomych przyczyn musi pominąć niektóre odcinki (świąteczne itp). Bez sensu :D

I tu mnie zaskoczyli serwisami Czy Jesteś Mądrzejszy od 5 klasisty i Co masz do stracenia zajmuje się interia.pl - naprawdę fajnie wykonane, są pliki video, galeria a także poradniki np. o zdrowym stylu życia.
0 x
Awatar użytkownika
Tomek
VIP Mod
Posty: 5029
Rejestracja: 24 maja 2006, 22:01
x 56
x 227
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: Tomek » 01 wrz 2008, 18:36

Błąd na stronie a konkretnie w programie na dziś (poniedziałek).
18:35 Simpsonowie odc. 2 - Bart geniusz
To nie jest błąd - pewnie wyemitują od razu drugi. Z tego co pamiętam pierwszy odcinek Simpsonów jest świąteczny, wiec głupio byłoby go puszczać w lato :P.

Oprawa niezbyt ciekawa tj. spodziewałem się - zbyt chaotyczna. Może nie jest najgorsza, ale pasuję do tego loga na ekranie w sam raz (cokolwiek miałem na myśli ;).
0 x
HENSHIN!
Awatar użytkownika
AtoMan
VIP Expert
Posty: 3243
Rejestracja: 06 maja 2007, 21:39
x 29
x 253
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: AtoMan » 01 wrz 2008, 18:48

Może i tak.

Ciekawy dubbing, on-screen subs i generalnie porządne podejście, nie jakiś bylelektor z tyłka ;-)
0 x
dość
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 12500
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 13
x 152
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: Poland » 01 wrz 2008, 18:55

Właśnie ruszyła nowa strona TV Puls :) Muszę powiedzieć że trochę ładniej się prezentuje od poprzedniej strony TV Puls. Działów jest teraz tylko 4 : Seriale,Filmy,Programy i Reklama.


A ty dziecko czytasz poprzednie posty ? Była już o tym mowa !
0 x
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Morus
Użytkownik
Posty: 80
Rejestracja: 19 lip 2006, 11:09
Lokalizacja: Toruń

TV Puls (HD)

Post autor: Morus » 01 wrz 2008, 19:30

Axel pisze:Cytat z tego forum:
Najnowszy news jest taki ,że dubbing będzie napewno ... a skąd to wiem .. A z tąd ,że moja mama była dzisiaj na dłuuuuuuugim castingu .. I oczywiście jadą po kosztach .. Wyjazd jest w Niedziele (tą co teraz bedzie) ,nagrywać będą w Rzymie przez 2 tygodnie (400 odcinków !!! http://www.thesimpsons.pl/simpsons/imag ... on_eek.gif ) ... Ale to nie wszystko .. Najgorsze przed wami .. Biorą 1 osobę do 3 postaci !!! Moja mama wygrała casting do 3 osób (Bart,Lisa,Marge) .. http://www.thesimpsons.pl/simpsons/imag ... on_eek.gifhttp://www.thesimpsons.pl/simpsons/imag ... on_eek.gifhttp://www.thesimpsons.pl/simpsons/imag ... on_eek.gif Niestety nie zgodziła sie ,bo stawka (jak za 6 godzin dziennie http://www.thesimpsons.pl/simpsons/imag ... on_eek.gif ) jest śmiesznie mała ...
ha ha ha
I ty w to wierzysz ? No ludzie... To chyba jakieś zdziczenie opanowało tych co uwierzyli w ten bełkot napisany przez 12-latka. :O
W tym bełkocie (stylistyka na poziomie Homera Simpsona) może być przynajmniej trochę prawdy. W napisach końcowych, kiedy przedstawiano osoby odpowiedzialne za realizację polskiej wersji było kilka włoskich nazwisk.
0 x
Awatar użytkownika
AtoMan
VIP Expert
Posty: 3243
Rejestracja: 06 maja 2007, 21:39
x 29
x 253
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: AtoMan » 01 wrz 2008, 19:42

http://img212.imageshack.us/img212/9177/simpsonsrk2.png

Ciekawe... "Dialoghi" xD

No cóż. W 400 odcinków nie wierzę, ale reszta, patrząc na to... ma sens.
0 x
dość
Awatar użytkownika
Krewetka
Obserwator
Posty: 266
Rejestracja: 20 sie 2008, 15:15

TV Puls (HD)

Post autor: Krewetka » 01 wrz 2008, 19:57

Widzieliscie napis "Za chwile" w trakcie jakiegos programu? Wedlug mnie jest nawet fajny.
0 x
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 41662
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38
x 2917
x 1238

TV Puls (HD)

Post autor: Trzeciak » 01 wrz 2008, 20:21

Wyraźnie mogą te forum czytać, skoro ta belka sie pojawiła. Dziś natomiast miała miejsce premiera nowej edycji teleturnieju "Czy jesteś mądrzejszy od 5-klasisty". Oproćz prowadzącej i scenografii (do której dodano belkę z przedmiotem z którego zawodnik odpowiada) zmieniły się także kwoty za odpowiedzi na pewne pytania (np. dzis pewna uczestniczka wyniosła ze studia 24 tys. złotych). Program jest bardziej dynamiczny, co właśnie widać po prowadzącej i publiczności (jest bardziej głośna, podczas gdy poprzedni gospodarz programu zazwyczaj ją uciszał). Zmiany realizacyjne oceniam na 4.
A w piątek w specjalnym wydaniu tego programu wystąpi... Jarosław Kret.
Dodatkowo pojawiła się nowa strona internetowa programu: 5klasista.interia.pl - to daję jak ciekawostki.
0 x
Pozdrawiam, Trzeciak
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2821
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 12
x 24
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: Kamil » 01 wrz 2008, 20:34

Bardzo podobali mi się Simpsonowie - być może nagrywają we Włoszech ale robią to z profesjonalnymi aktorami Dubbingowymi - na napisach końcowych udało mi się zobaczyć nazwisko Pawła Burczyka, znanego aktora. Patrząc na to ekonomicznie: zagraniczne produkcje we Włoszech są dubbingowane i pewnie studiów nagraniowych jest sporo więc opłacało się telewizji stworzyć tam dubbing - pewnie wyszło najtaniej.

Co do "Czy jesteś..." - bardzo podobał mi się pierwszy odcinek. Rogalska nadaje się do tej roli, fajna publiczność program zrobił się bardzo dynamiczny. Tylko ta KOSZMARNA scenografia. Mam nadzieję że za niedługo to zmienią.

Fajne też są Belki z napisem "za chwilę".
0 x
Ghost
Użytkownik
Posty: 74
Rejestracja: 22 sie 2007, 14:44

TV Puls (HD)

Post autor: Ghost » 01 wrz 2008, 22:25

Eleganckie te Wydarzenia Dnia, szkoda że takie krótkie : /
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości