TV Puls (HD)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Awatar użytkownika
Ice
VIP Expert
Posty: 2669
Rejestracja: 06 mar 2008, 21:35
x 8

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Ice »

Nie ujrzysz go ani na wiosnę ani na jesień. Tak samo ''Czy jesteś mądrzejszy od piątoklasisty''.
Awatar użytkownika
PPM
VIP Expert
Posty: 1751
Rejestracja: 22 sie 2006, 18:05
Lokalizacja: Kraków
x 25
x 43

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: PPM »

Nowy dzień tez znika z anteny Pulsu. Pojawi się za to program "muzyczny budzik" od poniedziałku do piątku o 6:00 , do którego nie ma opisu :)
Szymek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 03 sty 2009, 19:17

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Szymek »

Od jakiegoś czasu na stronie internetowej Pulsu można przeczytac o:


OFERTA NA WYNAJEM STUDIA na terenie WFDiFw Warszawie, ul. Chełmska 21
Informacje ogólne:

łączna powierzchnia obiektu: 579 m2
studio o powierzchni 440 m2 i wysokości 4,35 m
reżyserka video o powierzchni 25 m2
reżyserka dźwiękowa o powierzchni 10 m2
zaplecze socjalne 5-cio pokojowe o powierzchni 39 m2 z toaletami oraz prysznicem, przyjazna poczekalnia
Dane techniczne:

*4 tory kamerowe, w tym jedna kamera na ramieniu o regulowanej długości od 3 do 9 metrów
*studio dostosowane do pracy w standardzie HD, rejestracja w standardzie SD rekorderem cyfrowym IMX, na życzenie dostępny także analogowy
*sprzęt oświetleniowy
*sprzęt dźwiękowy
Ceny do negocjacji w zależnościod długości okresu wynajmu.

Kiedyś widziałem na tej stronie zdjęcia z tego studia, ale dziś nie mogłem ich znależc.A czy ktoś wie czy to studio było do czegoś w Pulsie wykorzystywane? Czy jest to jakieś inne studio?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
PPM
VIP Expert
Posty: 1751
Rejestracja: 22 sie 2006, 18:05
Lokalizacja: Kraków
x 25
x 43

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: PPM »

W tym studio były nagrywane programy takie jak: Niedzielnik, Puls Kultury --> Wszystkie słowa dozwolone, Nowy dzień, oraz jedno wydanie programu "Reporterzy"
Awatar użytkownika
Maciek23
VIP Expert
Posty: 1107
Rejestracja: 05 lip 2006, 13:07
x 1

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Maciek23 »

Nie rozumiem tylko co w tym wypadku oznacza dostosowanie do pracy w HD, skoro rejestracja odbywa się na magnetowidach SD? :P Chyba, że cała reszta - kamery, mikser wizji i okablowanie jest w standardzie HDSDI.
Awatar użytkownika
wojt.20
Obserwator
Posty: 252
Rejestracja: 11 wrz 2007, 21:29
Kontakt:

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: wojt.20 »

Ice pisze:Nie ujrzysz go ani na wiosnę ani na jesień. Tak samo ''Czy jesteś mądrzejszy od piątoklasisty''.
To sory co się dzieje z flagowym programem tej stacji - CJMOP? Nie będzie już nowych odcinków? Jeśli to prawda to już ledwo zipią ,a jak widac inwestora brak i raczej się nie zanosi by ktoś był chętny.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17964
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 633
x 3192

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Puls od momentu, gdy wycofał się z niego Rupert Murdoch, nie zlecał produkcji trzeciej edycji programu firmie Mastiff Media. Druga jest emitowana, ponieważ zdjęcia do niej rozpoczęły się jeszcze przed wycyckaniem franciszkanów przez Murdocha.
kruq
Użytkownik
Posty: 168
Rejestracja: 16 lip 2008, 23:11

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kruq »

Puls prawdopodobnie ma już nowego inwestora , którym jest niemiecka spółka ProSiebenSat.1 Media Ag, która posiada m.in stacje: Sat.1, Pro7, Kabel Eins, Puls4 w Austrii. Ciekawostka: wykupiona domena http://sat1.pl/ .
Odsyłam na stronkę Pitusia.
Awatar użytkownika
SNOL
VIP Expert
Posty: 3723
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:42
Lokalizacja: Wrocław
x 138
x 164
Kontakt:

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: SNOL »

Dałeś się nabrać, jak ja... :)
www.telewizjapuls.eu pisze:SPROSTOWANIE! Nasza wczorajsza informacja o nowym inwestorze w
TV PULS, to oczywiście żart primaaprilisowy. Pozdrawiamy. Zespół... (00:01)
Dobrze przemyślany żart primaaprilisowy. Szkoda tylko, że news został opublikowany dopiero o godz. 20.37. Gdyby pojawił się wcześniej, np. o 8.00 rano, koło południa mielibyśmy w Polsce burzę na ten temat, telefony w siedzibie Pulsu nagle by się rozdzwoniły, a blog Pitusa byłby zapewne cytowany przez serwisy medialne. Jestem tego pewien, tak to jest w tych czasach z pogonią za sensacją.
Gratuluję pomysłu. Pitus, masz nauczkę na przyszłość, bo nie wykorzystałeś w 100% wspaniałej okazji! :D
tylko prywatne opinie. Tutaj od 13 lat.
Awatar użytkownika
wojt.20
Obserwator
Posty: 252
Rejestracja: 11 wrz 2007, 21:29
Kontakt:

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: wojt.20 »

Dąbski: nowy inwestor w TV Puls możliwy już w I kwartale 2009
wiadomosc z dnia 6 stycznia tego roku
mozliwe, że dlatego wiele osób mogło uwierzyc :)
kruq pisze:Puls prawdopodobnie ma już nowego inwestora , którym jest niemiecka spółka ProSiebenSat.1 Media Ag, która posiada m.in stacje: Sat.1, Pro7, Kabel Eins, Puls4 w Austrii. Ciekawostka: wykupiona domena http://sat1.pl/ .
Odsyłam na stronkę Pitusia.
A propo jakoś cichutko, czyżby znowu czekał nas szok jak było z News Corp. w Pulsie? Oby :)
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17964
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 633
x 3192

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Inwestor miał być już chyba znany do końca marca. No cóż, jak widać, wszystko idzie (nie)zgodnie z planem :)
Awatar użytkownika
PPM
VIP Expert
Posty: 1751
Rejestracja: 22 sie 2006, 18:05
Lokalizacja: Kraków
x 25
x 43

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: PPM »

Jak narazie cisza.... Może cisza przed burzą... Tylko co ta burza przyniesie :D
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10
x 1

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Artu »

Miało być pięknie a wyjdzie jak zwykle :P
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2992
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 41
x 81

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

Pewnie bo wymyślicie, że znalezienie inwestora jeszcze w czasie kryzysu jest na wyciągnięcie ręki.
Fakt, faktem Puls ma trochę kulejący PR i jego dyrektorzy plotą trochę trzy po trzy co nie zmienia faktu, że go szukają.
Awatar użytkownika
Ice
VIP Expert
Posty: 2669
Rejestracja: 06 mar 2008, 21:35
x 8

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Ice »

I co nie zmienia faktu, że długo go nie znajdą.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości