TV Puls (HD)
TV Puls (HD)
Pamiętaj że Simpsonów część ogląda o 18:30 a część o 23, więc oglądalność jest trochę wyższa;)
TV Puls (HD)
No racja, ale szkoda tylko że nie podano info. na temat oglądalności,, co masz do stracenia?'' i ,, niesamowitych historii''
TV Puls (HD)
Pierwszy błędem jest wstawienie Dance, Dance, Dance o 20.00 w czasie Barw Szczęścia, Na wspólnej i filmów na pozostałych stacjach. Widzowie telenowel w większości wybiorą polską produkcję . To już nie te czasy kiedy Esmerlada ratowała PrimeTime TVN.
Simpsonowie mają za konkurenta Pierwszą Miłość, Jaką to melodię, Sędzię Annę Marię i Detektywów i być może BrzydUlę.
Więc dla mnie nie dziwota, że jest jak jest.
Simpsonowie mają za konkurenta Pierwszą Miłość, Jaką to melodię, Sędzię Annę Marię i Detektywów i być może BrzydUlę.
TV Puls (HD)
NIe chcę już spekulować, ale podejżewam, że grafika WD również była projektowana pod PR. Wskazują na to "hasła" w czołówce programu (m.in. gospodarka i zdrowie), które były również w czołówce PR. No cóż... zobaczymy co zaprezentują w październiku. A czy ktoś widział może w WD materiały dawnych reporterów PR, bo mi się zdaje, że w ekipie reporterskiej nikogo z PR nie ma.to studio to rzeczywiście planowane studio nowego Puls Raportu...
TV Puls (HD)
Dodać jeszcze weekend.Ghost pisze:Pamiętaj że Simpsonów część ogląda o 18:30 a część o 23, więc oglądalność jest trochę wyższa;)
Dodaj jeszcze Plebanię... też potężny "rating thief", co by nie mówić. A potem szmatławce zwalają wyniki na karb dubbingu...cmabb pisze:Simpsonowie mają za konkurenta Pierwszą Miłość, Jaką to melodię, Sędzię Annę Marię i Detektywów i być może BrzydUlę.
dość
TV Puls (HD)
a nie zgodzą sie... dubbing jest do ... nazwijmy po imieniu... do dupy.
do shreka mu brakuje
mi nie pasi
errk napisał - "....A czy ktoś widział może w WD materiały dawnych reporterów PR, bo mi się zdaje, że w ekipie reporterskiej nikogo z PR nie ma...."
taaaa
ano nie ma

))))))))nie licząc wydawczyków
- po napisach końcowych sądząc
\
))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
EDIT Maciek23: Co to kurcze ma być? EPuls czy jak? Zaraz pokemonem będą pisać... Ostrzeżenie dla kolegi. Poza tym proszę nie pisać post pod postem.
do shreka mu brakuje

mi nie pasi
errk napisał - "....A czy ktoś widział może w WD materiały dawnych reporterów PR, bo mi się zdaje, że w ekipie reporterskiej nikogo z PR nie ma...."
taaaa

ano nie ma

EDIT Maciek23: Co to kurcze ma być? EPuls czy jak? Zaraz pokemonem będą pisać... Ostrzeżenie dla kolegi. Poza tym proszę nie pisać post pod postem.
TV Puls (HD)
Ja już się do dubingu Simpsonów przyzwyczaiłem:)
TV Puls (HD)
3 października, w piątek, o 20.00 w TV Puls zobaczymy film "Asterix i Obelix: Misja Kleopatra". To premiera w TV , czy leciał już na TVN, bo nie pamiętam ?
TV Puls (HD)
Co do dubbingu Simpsonów, to mi nie przeszkadza. Fajnie że pokażą Asterixa i Obelixa. Tylko żeby był dubbing!
TV Puls (HD)
Generalnie TV Puls przejęła sporo praw do filmów, które wcześniej emitowało TVP1, mowa tu np. o bardzo dobrej produkcji "Equilibrium", której premiera w niekodowanej telewizji odbyła się właśnie tam.
TV Puls (HD)
No i pokaże "Zatańcz ze mną" - hitową historię z Jennifer Lopez, Richardem Gere i Susan Sarandon.
TV Puls (HD)
TV Puls ma niższą oglądalność po przemianie!
Wg danych AGB Nielsen TV Puls w okresie od 01.09 - 07.09 miała oglądalność na poziomie 0,91% a w okresie od 25.08 - 31.08 1,06%!!!!
Te dane podaję jako ciekawostkę, bo jeden spadek oglądalności jeszcze o niczym nie świadczy (według mnie).
Wg danych AGB Nielsen TV Puls w okresie od 01.09 - 07.09 miała oglądalność na poziomie 0,91% a w okresie od 25.08 - 31.08 1,06%!!!!
Te dane podaję jako ciekawostkę, bo jeden spadek oglądalności jeszcze o niczym nie świadczy (według mnie).

TV Puls (HD)
Tak samo można napisać kiedy oglądalność TV Puls zwiększa się: ''jeden wzrost oglądalności jeszcze o niczym nie świadczy''...Te dane podaję jako ciekawostkę, bo jeden spadek oglądalności jeszcze o niczym nie świadczy (według mnie).
Co do wyników: nie tylko TV Puls dostała po twarzy, ale i inne, większe stacje komercyjne. Analizę tego, czy TV Puls ze swoją jesienną ramówką odniosła wystarczający sukces będziemy mogli ''na pewniaka'' przeprowadzić po sezonie jesiennym.

TV Puls (HD)
Prawda jest taka, że wahania oglądalności TV Puls oscylują w granicach błędu statystycznego, więc o tym czy stacja uzyska wynik 0,9% czy 1,0% w większym stopniu decyduje przypadek niż faktyczna liczba widzów.
Inaczej mówiąc: próba widzów objętych badaniem jest zbyt mała, by mogła być reprezentatywna dla różnic rzędu dziesiątych czy - tym bardziej - setnych procenta.
I tu przykład: robisz wśród kumpli z pracy badanie, gdzie jedzą śniadanie, i zadajesz to pytanie 20 osobom na 100 pracujących w firmie. Uzyskujesz wyniki: 60% dom, 30% praca, 10% bar. Dwa pierwsze z dużym prawdopodobieństwem mogą być reprezentatywne - na tyle, iż możemy powiedzieć, że ponad połowa spożywa pierwszy posiłek w domu, a blisko 1/3 - w pracy. Ostatni wynik - już niekoniecznie. Wyobraźmy sobie, iż osoby regularnie spożywających śniadanko w lokalu są w firmie tylko trzy (3%!), ale przypadkiem dwie z nich załapały się do Twojego badania. W ten sposób Twój błąd wynosi 7%. Teraz wyobraź sobie, że ktoś inny przeprowadzi to samo badanie na innych losowo wybranych 20 osobach z tej samej firmy. I nie trafi na nikogo z trójki jedzących śniadanie w barze (czyli wynik równy 0). Błąd wynosi 3%. Różnica między wynikami z dwóch badań - 7%. Nie znaczy to jednak, iż owo 7% zmieniło swoje preferencje. Po prostu wyniki 10%, 7% czy 3% w tym badaniu znajdują się poniżej granicy błędu statystycznego. Nie są reprezentatywne dla tej próby.
W przypadku znacznie większej grupy, dla jakiej bada się wyniki oglądalności (ogół widzów) i odpowiednio większej próby (grupy osób, z którymi przeprowadza się badanie), błąd ten będzie znacznie mniejszy, aczkolwiek oczywiście istnieje. O ile możemy stwierdzić, iż TV Puls ogląda około 1% widzów, nie ufałbym więc tym wszystkim wzrostom i spadkom o 0,1% czy 0,05%.
Inaczej mówiąc: próba widzów objętych badaniem jest zbyt mała, by mogła być reprezentatywna dla różnic rzędu dziesiątych czy - tym bardziej - setnych procenta.
I tu przykład: robisz wśród kumpli z pracy badanie, gdzie jedzą śniadanie, i zadajesz to pytanie 20 osobom na 100 pracujących w firmie. Uzyskujesz wyniki: 60% dom, 30% praca, 10% bar. Dwa pierwsze z dużym prawdopodobieństwem mogą być reprezentatywne - na tyle, iż możemy powiedzieć, że ponad połowa spożywa pierwszy posiłek w domu, a blisko 1/3 - w pracy. Ostatni wynik - już niekoniecznie. Wyobraźmy sobie, iż osoby regularnie spożywających śniadanko w lokalu są w firmie tylko trzy (3%!), ale przypadkiem dwie z nich załapały się do Twojego badania. W ten sposób Twój błąd wynosi 7%. Teraz wyobraź sobie, że ktoś inny przeprowadzi to samo badanie na innych losowo wybranych 20 osobach z tej samej firmy. I nie trafi na nikogo z trójki jedzących śniadanie w barze (czyli wynik równy 0). Błąd wynosi 3%. Różnica między wynikami z dwóch badań - 7%. Nie znaczy to jednak, iż owo 7% zmieniło swoje preferencje. Po prostu wyniki 10%, 7% czy 3% w tym badaniu znajdują się poniżej granicy błędu statystycznego. Nie są reprezentatywne dla tej próby.
W przypadku znacznie większej grupy, dla jakiej bada się wyniki oglądalności (ogół widzów) i odpowiednio większej próby (grupy osób, z którymi przeprowadza się badanie), błąd ten będzie znacznie mniejszy, aczkolwiek oczywiście istnieje. O ile możemy stwierdzić, iż TV Puls ogląda około 1% widzów, nie ufałbym więc tym wszystkim wzrostom i spadkom o 0,1% czy 0,05%.