TV Puls (HD)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16633
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

TV Puls (HD)

Post autor: Karol » 15 paź 2007, 13:04

On nie ma dostępu do Tele 5 i TV Puls, a jest ich największym znawcą.

EDIT:
Kolejną nowością ramówki Pulsu będzie program kulinarno-podróżniczy ”Smaki Azji” wyprodukowany przez Discovery Networks. Jego emisja będzie miała miejsce w piątki o 15.30.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 13384
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: Poland » 15 paź 2007, 14:18

Karol pisze:Kisielku, zrobiłbym Ci zapa dla świętego spokoju, ale teraz lecą telezakupy. Może wieczorem albo jutro.
.
OK. W takim razie będę czekał.
Do Pulsu dostęp mam (wprawdzie słaby ale mam) tylko muszę :
1. Załączyć Video
2. Odpowiednio ustawić TV
Poland - Aktywnie najlepszy!
kas
Użytkownik
Posty: 55
Rejestracja: 24 wrz 2007, 12:23

TV Puls (HD)

Post autor: kas » 15 paź 2007, 19:20

Czy wiecie może.Czy jest nowa ramówka ???
Awatar użytkownika
embi
Junior
Posty: 1006
Rejestracja: 07 paź 2007, 19:13
Lokalizacja: kuj.-pom.
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: embi » 15 paź 2007, 19:53

Proszę już po raz drugi o linka do zajawki programu "Puls Raport". Z góry dzięki
Polsat-Włącz Emocje!
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 13384
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: Poland » 15 paź 2007, 19:54

Podpisuje się pod tymi dwoma pytaniami (również pytam oto samo) :)
Poland - Aktywnie najlepszy!
kas
Użytkownik
Posty: 55
Rejestracja: 24 wrz 2007, 12:23

TV Puls (HD)

Post autor: kas » 15 paź 2007, 19:57

Licze ze może dzisiaj wieczorem w końcu kolo 22.30
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 13384
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: Poland » 15 paź 2007, 20:01

Karol a co z tą fotką dla mnie ??
Poland - Aktywnie najlepszy!
Awatar użytkownika
PPM
VIP Expert
Posty: 1711
Rejestracja: 22 sie 2006, 18:05
Lokalizacja: Kraków

TV Puls (HD)

Post autor: PPM » 15 paź 2007, 23:11

NO i niestety drodzy forumowicze, nadal czekamy na szczególy...
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16633
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

TV Puls (HD)

Post autor: Karol » 15 paź 2007, 23:14

kisiel205 pisze:Karol a co z tą fotką dla mnie ??
Niestety nie mam jej kiedy zrobić. Komputer z kartą TV mam w drugim pokoju, a nawet nie chce mi się go "odpalać".
kas
Użytkownik
Posty: 55
Rejestracja: 24 wrz 2007, 12:23

TV Puls (HD)

Post autor: kas » 16 paź 2007, 11:11

Ludzie kiedy będzie ta nowa ramówka???? Coś mi się wydaję ze 28 pażdziernik robi się mniej aktualny.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16633
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

TV Puls (HD)

Post autor: Karol » 16 paź 2007, 11:29

Z takimi pytaniami kieruj się do TV Puls. A to, że ramówka się opóźnia, wskazuje bardziej na to, że 28 październik robi się coraz bardziej aktualny, bo przecież bez ramówki nadawać nie będą. Opóźnienie wskazuje na prace nad nią.

EDIT: Coś się ruszyło, przychodzą pierwsze komunikaty prasowe TV Puls :)
forum-polsat
Użytkownik
Posty: 221
Rejestracja: 17 lut 2007, 19:50

TV Puls (HD)

Post autor: forum-polsat » 16 paź 2007, 12:56

Karol pisze:EDIT: Coś się ruszyło :)
Oj ruszyło, ruszyło. TVN domaga się odebrania TV Puls koncesji. Wniosek trafił dziś do prokuratora generalnego.
Awatar użytkownika
PPM
VIP Expert
Posty: 1711
Rejestracja: 22 sie 2006, 18:05
Lokalizacja: Kraków

TV Puls (HD)

Post autor: PPM » 16 paź 2007, 12:57

Beda problemy, TVN chce unieważnienia koncesji dla TV Puls:
Grupa TVN zwróciła się do Prokuratora Generalnego o unieważnienie styczniowej decyzji przewodniczącej KRRiT o zmianie koncesji Telewizji Puls z wyspecjalizowanej (o społeczno-religijnym charakterze) na uniwersalną. Według TVN, zmiana koncesji odbyła się z "rażącym naruszeniem prawa".

- Przy wydawaniu w/w decyzji nie zastosowano bowiem trybu koncesyjnego przewidzianego w ustawie o radiofonii i telewizji. W szczególności, nie opublikowano ogłoszenia o możliwości ubiegania się o nową koncesję na nadawanie programu o charakterze uniwersalnym - napisał TVN w komunikacie.

W efekcie TVN wnosi też o wykluczenie TV Puls z postępowań koncesyjnych w sprawie przydziału nadajników telewizji naziemnej we Wrocławiu, Nowym Sączu, Lesznie, Szczecinie i Katowicach- Bytkowie, które toczą się przed KRRiT. Jak podkreśla TVN, "zgodnie z ogłoszeniami KRRiT, w powyższych postępowaniach mogą brać udział jedynie nadawcy posiadający koncesje na nadawanie programu o charakterze uniwersalnym".

Grupa zwróciła się również do Prokuratora Generalnego o udział w postępowaniach koncesyjnych w sprawie przyznania nadajników, w celu "zapewnienia zgodności tych postępowań z prawem".
interia.pl
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16633
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

TV Puls (HD)

Post autor: Karol » 16 paź 2007, 13:02

Dziwne, że wniosek trafił po tylu miesiącach. To jest śmieszna zagrywka TVN, która powoli zaczyna się bać. Ale skasowanie koncesji nie będzie takie proste już. Bo mimo decyzji, Puls łatwo nie zrezygnuje z tego, co w sobie zmienił. Proste. Zresztą, wystarczy, że się odwoła od jakiejś niepasującej decyzji i KRRiT z TVNem na czele leżą.
Awatar użytkownika
Kryterium0
VIP Expert
Posty: 1180
Rejestracja: 21 lip 2006, 23:08

TV Puls (HD)

Post autor: Kryterium0 » 16 paź 2007, 13:05

TVN nie dość, że zaczyna się bać kokurencji, to jeszcze przecież musi się zemścić za to, że Puls kupił "Are you smarter than a 5-th grader?" - TVN też się interesowała tym formatem :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości