TV Puls (HD)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Awatar użytkownika
Golbi
Obserwator
Posty: 310
Rejestracja: 24 maja 2006, 19:22

TV Puls (HD)

Post autor: Golbi » 31 paź 2007, 8:41

Te porgramy maja złe pory emisji zaden z tych programów nie powinien byc w pasmie 20-22.

13:00 Bianka, droga do szczescia
14:00 Wdowa w bieli
15:00 Magazyny i programy religijne
15:30 Wszyscy kochaja Raymonda
16:00 Hacjenda la Tormenta
17:00 Po prostu miłość
18:00 Puls Raport
18:30 Tylko Ty
19:00 Czy jestes madrzejszy....
20:00-22 Pasmo seriali
22:00 Puls Raport
22:30 Puls wieczoru (prow. Krzysztof Ziemiec)
23:00 Wszyscy kochaja Raymonda
23:30 Tylko Ty
00:00 Czy jestes madrzejszy....
Był, bedzie, jest Czeladzki CKS

www.cks1924.boo.pl i www.cks1924.pl
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 12612
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: Poland » 31 paź 2007, 8:48

No nie przesadzaj z tą ramówką chociaż z drugiej strony Puls Wieczoru może bardziej jako Puls Dnia mógłby wrócić i być o wymienionej przez ciebie godzinie.
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16176
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

TV Puls (HD)

Post autor: Karol » 31 paź 2007, 11:50

Jeszcze jedna twoja beznadziejna ramóweczka w tym temacie i masz bana.
ARTUR B.

TV Puls (HD)

Post autor: ARTUR B. » 31 paź 2007, 17:07

Karol pisze:[...]emitowane są teledyski. Teraz... Tatiana Okupnik - mało trafny wybór Pulsu.
Ale żeś się uwziął na Tatianę. Nie rozumiem czemu mało trafny wybór, przecież ma wielu fanów (m.in. mnie) co lubią jej muzykę.
Awatar użytkownika
piotrekB
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 21 sie 2007, 17:53

TV Puls (HD)

Post autor: piotrekB » 31 paź 2007, 17:40

Pitus pisze:pewnie ze chcialbym zeby te programy wygladaly perfekcyjnie, ale od samego poczatku wiedzialem ze tak nie bedzie, dlatego nie jestem tak rozczarowany jak inne osoby.
A ja liczyłem, że te programy będą wyglądały prefekcyjnie ponieważ udziałowcem został największy potentat, tygrys medialny na świecie, który często wygrywa walkę na lokalnych rynkach.

Te programy nie wyglądają perfekcyjnie, wyglądają tandetnie (np. ściana i sztuczne kwiati w "Czy jesteś mądrzejszy ..." taka scenografia była używana w latach 1995-1997)

Dobry wizerunek firmy buduje się OD POCZĄTKU. np. TVN zawsze kreował się na stację nowoczesną, pionierską, dyktującą innym trendy we współczesnej telewizji. Nowu Puls buduje swój wizerunek jako stacja przeciętna, z niewielkimi ambicjami.

Smutne, ale prawdziwe. Mimo wszysko im kibicuję i życzę powodzenia!
Pawel

TV Puls (HD)

Post autor: Pawel » 31 paź 2007, 17:55

Widocznie amerykańce popatrzyli na obecny zasięg Pulsu i policzyli sobie że na początek nie mają szansy przyciągnąć wielu widzów więc na razie oszczędzają na czym się da. I to że Puls nie zmienił się na razie w FOX też raczej nie jest przypadkowe.
W każdym razie Star Trek i Puls Raport na pewno będę oglądał.
Awatar użytkownika
Kryterium0
VIP Expert
Posty: 1164
Rejestracja: 21 lip 2006, 23:08

TV Puls (HD)

Post autor: Kryterium0 » 31 paź 2007, 19:53

Dzisiaj widziałem przekomiczną sytuację na Pulsie :). Mianowicie w "Tylko Ty" była zorganizowana dogrywka. Zadaniem par było odpowiedzieć na pytanie, jaką powierzchnię zajmuje Polska. Dla tych, którzy nie wiedzą jest to niecałe 313 tysięcy km. kwadratowych. A jak się dowiaduję z programu jest to wg. firmy Media Format produkującej program... 322 575 km. 2. Wydawało mi się, że tak nie jest, więc sprawdziłem w Internecie. Oczywiście pierwsza w Google wyskoczyła Wikipedia i tam rzeczywiście jest po tych 322 tysiącach, ale już na pozostałych stronach jest poprawnie. Jak dalej będę korzystać z Wikipedii jako źródła wiedzy to daleko zajdą :D
Awatar użytkownika
PPM
VIP Expert
Posty: 1669
Rejestracja: 22 sie 2006, 18:05
Lokalizacja: Kraków

TV Puls (HD)

Post autor: PPM » 31 paź 2007, 22:31

Zaraz to zobacze. Bo wlasnie ide oglądac powtorke programu Tylko Ty.
Awatar użytkownika
Majkell
VIP Expert
Posty: 589
Rejestracja: 26 maja 2006, 21:23
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: Majkell » 01 lis 2007, 1:26

Kryterium0, rozwieję Twoje wątpliwości:
- 322 575 km2 - całkowita powierzchnia terytorium Polski (wraz z powierzchnią morza terytorialnego)
- 311 889 km2 - powierzchnia obszaru lądowego Polski (bez powierzchni morskich wód wewnętrznych i obszaru morza terytorialnego)
- 312 685 km2 - powierzchnia terytorium administracyjnego Polski (ponieważ w skład niektórych jednostek administracyjnych wchodzi część obszaru morskich wód wewnętrznych, powierzchnia ta jest większa od powierzchni obszaru lądowego Polski)

Wniosek: producenci programu pytali o powierzchnię terytorium, nie powierzchnię administracyjną.

Ładnie Ci wychodzi najeżdżanie na Wikipedię, ale chyba niespecjalnie potrafisz z niej skorzystać... ;)

/OT
Awatar użytkownika
Kryterium0
VIP Expert
Posty: 1164
Rejestracja: 21 lip 2006, 23:08

TV Puls (HD)

Post autor: Kryterium0 » 01 lis 2007, 9:01

Majkell, kłócił się z Tobą nie będę. Polecam zobaczyć pierwszy lepszy podręcznik (nieważne do której klasy) i tam, jak byk jest, że Polska zajmuje 312 z hakiem. Może to wina systemu edukacji :)
Wniosek: producenci programu pytali o powierzchnię terytorium, nie powierzchnię administracyjną.
Tylko mogli takie coś zawrzeć w pytaniu, bo gdyby obie drużyny były blisko wystąpiłyby niedomówienia.
Ładnie Ci wychodzi najeżdżanie na Wikipedię, ale chyba niespecjalnie potrafisz z niej skorzystać...
Wikipedię każdy może edytować i już nie raz widziałem tam masę bzdur. Ale skoro jesteś tak w nią zapatrzony, to trwaj przy tym, a któregoś dnia się dowiesz, że "luty w 1980 roku miał 30 dni", albo kilka innych "ciekawych" informacji.

A odnośnie Pulsu i "Czy jesteś mądrzejszy od 5-klasisty ?" - zauważyliście, jaki pogłos panuje w tej hali !? Szczególnie jest to widoczne podczas tego, jak mówi prowadzący. Ale tak to już jest, że zamiast profesjonalnego studia ustawia się dekoracje w pustej hali na Służewcu i tam nagrywa się program bez żadnego wyciszenia otoczenia.
Awatar użytkownika
Alan
VIP Expert
Posty: 474
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:20
Lokalizacja: Westcoast

TV Puls (HD)

Post autor: Alan » 01 lis 2007, 9:41

Kiedyś w Szczecińskiej telewizji nagrywano jakiś teatr w pustym magazynie na terenie telewizji, bo było taniej niż w studio, ale tam powieszono jakieś szmaty celem wyeliminowania pogłosu. Paranoja. To może by napisać do TV Puls o tych szmatach :lol:
"Kiedy się chce otrzymać dobrą odpowiedź, trzeba zadać dobre pytanie"

Obrazek
Pawel

TV Puls (HD)

Post autor: Pawel » 01 lis 2007, 10:50

Kryterium0 pisze:A odnośnie Pulsu i "Czy jesteś mądrzejszy od 5-klasisty ?" - zauważyliście, jaki pogłos panuje w tej hali !? Szczególnie jest to widoczne podczas tego, jak mówi prowadzący. Ale tak to już jest, że zamiast profesjonalnego studia ustawia się dekoracje w pustej hali na Służewcu i tam nagrywa się program bez żadnego wyciszenia otoczenia.
Dokładnie. Strasznie mnie to raziło wczoraj podczas oglądania tego programu. Totalna amatorka.
Awatar użytkownika
PPM
VIP Expert
Posty: 1669
Rejestracja: 22 sie 2006, 18:05
Lokalizacja: Kraków

TV Puls (HD)

Post autor: PPM » 01 lis 2007, 11:30

W rozmowie telefonicznej przekazałem wszystkie wasze negatywne sugestie do stacji.
Awatar użytkownika
piotrekB
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 21 sie 2007, 17:53

TV Puls (HD)

Post autor: piotrekB » 01 lis 2007, 15:53

Pitus pisze:W rozmowie telefonicznej przekazałem wszystkie wasze negatywne sugestie do stacji.
A kim Ty jestes, ze przekazujesz Pulsowi takie informacje? Pracownikiem, czy tak mocno zżyty jesteś emocjonalnie?


Dlaczego PULS jest taki słaby? - czyli moje hipotezy:

1) Murdoch czeka, az TV PULS zwiększy zasięg wtedy przystąpi do "akcji".
2) Murdoch chce doprowadzic do upadku tej firmy i jakimis tam drogami mniej okreslonymi przejac wiekszosciowe udzialy.
3) Jest to jakas zagrywka, by narazie uspokoic konkurentów.
4) Po prostu Murdoch zyje w błogiej nieświadomości i mysli ze Polska to druga Bułgaria.

Zobaczcie sobie na ciekawą rzecz - oglądaliscie kiedys bTV?, albo wejdzcie na strone http://www.btv.bg/home/. Juz nawet strona tego bułgarskiego odpowiednika Pulsu jest znacznie lepsza, tak więc srodki na Puls sa jakby celowo ograniczane...
Pawel

TV Puls (HD)

Post autor: Pawel » 01 lis 2007, 16:18

piotrekB pisze:Dlaczego PULS jest taki słaby? - czyli moje hipotezy:

1) Murdoch czeka, az TV PULS zwiększy zasięg wtedy przystąpi do "akcji".
I to jest moim zdaniem właściwa odpowiedź.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości