TV Puls (HD)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Awatar użytkownika
Dominik
VIP Expert
Posty: 2657
Rejestracja: 25 sie 2010, 13:03
x 35
x 208

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Dominik »

A tak z innej beczki. Zwróciliście uwagę, że ostatnio loga Pulsu i Pulsu 2 często pojawiają się wśród patronów medialnych na plakatach filmowych? W ostatnim czasie widziałem z pięć plakatów. Tylko co komu po takim patronacie. ;)
Pawel

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Pawel »

Dalej Pulsy zaśmiecają ekran beznadziejnymi kolorowymi logosami (zamiast jak Polsat czy TVN szarymi) i beznadziejnymi wstawkami dźwiękowymi przy pojawianiu się loga po reklamach?
Lex

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Lex »

Trudno tobie podejść do telewizora i sprawdzić?
Pawel

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Pawel »

Pisałem już że obecnie nie korzystam z żadnego operatora tv (nawet naziemnej nie mam pociągniętej). Tak trudno się domyślić że skoro się o to pytam to nie mam możliwości sprawdzenia?
Lex

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Lex »

Tak dla przypomnienia. TV Puls i Puls 2 są dostępne drogą naziemną. Jak nie masz w ogóle telewizora, to w ogóle nie rozumiem po co ci ta informacja? :P
Pawel

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Pawel »

Czytać potrafisz?
Pawel pisze:(nawet naziemnej nie mam pociągniętej)
A do czego mi ta informacja to nie twoja sprawa. Zadaję pytanie i tyle. Jak masz możliwość sprawdzić i mi odpowiedzieć na zadane pytanie to będę wdzięczny, jak nie to daruj sobie tworzenie off-topu.
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 9159
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk
x 140
x 284

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Direct »

Nadal są kolorowe. Czerwone litery na TV Puls i czerwona kropa w Puls2. Dodatkowo na TV Puls logo wydaje dźwięk gdy wchodzi na ekran.
Pozdrawiam, Direct
Pawel

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Pawel »

Dziękuję za informacje. Mnie się to nigdy nie podobało, myślałem że może chociaż już z tych dźwięków zrezygnowali. Logo bez tych czerwonych liter na głównym Pulsie też było lepsze.
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 9159
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk
x 140
x 284

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Direct »

W wersji HD są jeszcze wielkie litery "HD" w TV Puls. Wysoka rozdzielczość staje się pomału standardem, powinno się z tego dopisku rezygnować, a jeśli już musi być, to można zrobić mniejszy, wszak HD to HD i elementy nie muszą być tak duże.
Pozdrawiam, Direct
Lex

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Lex »

Pawel pisze:Czytać potrafisz?
Pawel pisze:(nawet naziemnej nie mam pociągniętej)
A do czego mi ta informacja to nie twoja sprawa. Zadaję pytanie i tyle. Jak masz możliwość sprawdzić i mi odpowiedzieć na zadane pytanie to będę wdzięczny, jak nie to daruj sobie tworzenie off-topu.
Twoje niektóre posty są tak chamskie, prostackie i bezczelne, że czasami zdarza mi się je omijać. Wybacz ;)
Ostatnio zmieniony 22 lip 2017, 10:05 przez Direct, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Tego typu wymiany zdań polecam uskuteczniać przez PW, bo nijak mają się do tematu.
Pawel

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Pawel »

Direct pisze:W wersji HD są jeszcze wielkie litery "HD" w TV Puls. Wysoka rozdzielczość staje się pomału standardem, powinno się z tego dopisku rezygnować, a jeśli już musi być, to można zrobić mniejszy, wszak HD to HD i elementy nie muszą być tak duże.
Dokładnie. Takie AMC jak wystartowało to od razu bez dopiska HD bo i nie jest on potrzebny.
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 9159
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk
x 140
x 284

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Direct »

Zwłaszcza, że w nazwie kanału na dekoderach są literki HD, więc dublowanie tego dodatkowo na ekranie jest pozbawione sensu.
Pozdrawiam, Direct
Awatar użytkownika
PPM
VIP Expert
Posty: 1739
Rejestracja: 22 sie 2006, 18:05
Lokalizacja: Kraków
x 21
x 41

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: PPM »

Premiera serialu "Rewir" przesunięta na czwartek 2 sierpnia na godzinę 16:40 z powtórką dnia następnego o godzinie 8:00.
"Rewir" zastępuje serial "13 Posterunek 2".

Jest również krotki opis na stronie TV PULS:
Rewir jest produkcją telewizji AXN. Serial to nie lada gratka dla fanówkryminalnych zagadek i zabójczych tajemnic.
Awatar użytkownika
Dominik
VIP Expert
Posty: 2657
Rejestracja: 25 sie 2010, 13:03
x 35
x 208

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Dominik »

Liczą, że uda im się osiągnąć choć w minimalnym stopniu sukces 'Policjantek i policjantów'. Pewnie gdyby serial się oglądał, to sami zleciliby nakręcenie kolejnej serii, bo chyba AXN już zrezygnował z tego projektu.
Pawel

TV Puls (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Pawel »

I bardzo słusznie że AXN zrezygnował z tego czegoś. Słusznym by było aby i TV Puls nie szło w takie tematy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości