Red Carpet TV (HD) (dawniej ETV)
- andrzejrusznica
- Użytkownik
Edusat (HD)
W Edusacie wkurza mnie to że nie nadają 24h od ok 1:00 do 7:00 jest plansza- Zapraszamy na program o 8:00 A po 7:00 zapętlony jingiel Zapraszamy na program o 8:00 z Chopinowską muzyką. A po 8:00 startują codziennie z reklamówką Edusat to telewizja która uczy...
Edusat (HD)
Dziwne, kiedyś nadawali całą dobę... Ostatnio coś tam oglądałem i było dużo później niż 1:00 w nocy.
- andrzejrusznica
- Użytkownik
- Mocny FULL
- Activist
- x 7
Edusat (HD)
Właśnie chciałem o tym napisać, od razu lepiej to wygląda 

Srały muchy, będzie wiosna. Będzie trawka lepiej rosła - wł.
INNA
INNA
- Mocny FULL
- Activist
- x 7
Edusat (HD)
Wątpię, żeby coś mieli w 16:9
Muszą jeszcze dłuuuugo popracować nad jakością tych programów, co dopiero 16:9...
Muszą jeszcze dłuuuugo popracować nad jakością tych programów, co dopiero 16:9...
Srały muchy, będzie wiosna. Będzie trawka lepiej rosła - wł.
INNA
INNA
Edusat (HD)
A ich kamery mają w ogóle takie możliwości nagrywania? ;>
Edusat (HD)
Pamiętam ze zdjęć, że pracowali na DVCAMach, nie wiem czy kamery też w tym systemie czy tylko magnetowidy. Część DVCAMów, a właściwie większość, ma możliwość zmiany w kamerze na tryb 16:9. Podkreślam słowo zmiany i tryb - bo w większości starszych modeli DVCAMów obiektyw nie jest panoramiczny, a po przełączeniu 4:3 do 16:9 przetwornik rozciąga obraz ucinając górę i dół. Jakość jest oczywiście lepsza niż po obcięciu dopiero po nagraniu, ale 16:9 to to jest tylko z nazwy.
- andrzejrusznica
- Użytkownik
Edusat (HD)
Ich kamery to są DSR-250P, niestety nie wiem jak to jest z resztą sprzętu, i przede wszystkim jakie oni mają oprogramowanie emisyjne.
Edusat (HD)
Sam używałem przed długi czas dokładnie ten model tej kamerki, i jest tak jak mówiłem. Czyli 16:9 tworzone przez przetwornik, elektronicznie 

Edusat (HD)
To długa i zawiła historia..... Co konkretnie chcesz wiedzieć ?.andrzejrusznica pisze:Ooo ! Ciesze się że odwiedziłeś forum. Może napiszesz co nieco o historii EduSat-u oraz o... nowym właścicielu, bo nie bardzo rozumiem.
- andrzejrusznica
- Użytkownik
- Mocny FULL
- Activist
- x 7
- andrzejrusznica
- Użytkownik
Edusat (HD)
Mam pytanie !
O co chodzi z tymi kanałami Edusat Bis i Edusat bis2, bo o ile wiem one nie nadają w żadnej platformie cyfrowej czy kablówce. Posiadam tylko kanał Edusat.
O co chodzi z tymi kanałami Edusat Bis i Edusat bis2, bo o ile wiem one nie nadają w żadnej platformie cyfrowej czy kablówce. Posiadam tylko kanał Edusat.