Red Carpet TV (HD)(dawniej ETV)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Awatar użytkownika
brk
VIP Expert
Posty: 1824
Rejestracja: 02 wrz 2010, 15:01
Lokalizacja: Katowice
x 9
x 25

Edusat (HD)

Post autor: brk » 26 cze 2011, 17:41

Jeżeli posiadasz EDUSAT, to masz także EDUSAT BIS i EDUSAT BIS2. Wszystkie trzy nadają na jednym kanale.
0 x
9 lat minęło jak jeden dzień... ^-^
Awatar użytkownika
Sajgonka
Użytkownik
Posty: 34
Rejestracja: 07 kwie 2010, 19:07

Edusat (HD)

Post autor: Sajgonka » 26 cze 2011, 18:07

Acha ;) A w jakich porach nadaje edusat bis i edusta bis2???

EDIT
Przed chwilą dowiedziałem się, że Edusat nie daję już logiem edusat bis/2. Czyli nie zależy im już na tej koncesji??
0 x
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 12492
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 13
x 152
Kontakt:

Edusat (HD)

Post autor: Poland » 03 sie 2011, 20:14

Tymczasem uruchomili konto na Facebooku: http://www.facebook.com/pages/Edusat-Ch ... 35?sk=wall ciekawe czy zamierzają tutaj coś dawać i odpowiadać zwłaszcza że ich strona jest w opłakanym stanie.
0 x
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 15916
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 416
x 2265

Edusat (HD)

Post autor: Karol » 04 sie 2011, 0:10

I jakie to ma znaczenie? Profil w tym portalu nie oznacza specjalnej interakcji z widzem.
0 x
sziraczek17
Junior
Posty: 780
Rejestracja: 28 gru 2008, 19:07
Kontakt:

Edusat (HD)

Post autor: sziraczek17 » 04 sie 2011, 10:25

Niekoniecznie. Dowodem jest profil Polonii1, gdzie na pytania (rozsądne) odpowiada Pan Podhajski.
0 x
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 12492
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 13
x 152
Kontakt:

Edusat (HD)

Post autor: Poland » 04 sie 2011, 11:53

Podobnie jest także na profilach innych stacji m.in CSB TV, Tele 5, Polo tv, Eska tv a także ostatnio TV Disco czy większości stacji radiowych jak również profilu Tele Tygodnia.
0 x
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Awatar użytkownika
piciu
VIP Expert
Posty: 2709
Rejestracja: 12 wrz 2010, 19:34
x 2
x 14

Edusat (HD)

Post autor: piciu » 04 sie 2011, 12:36

Akurat "Tele Tydzień" bardzo udziela się na facebook'u. Szczególnie jeśli chodzi o dodawanie zdjęć :). Co do profilu Edusatu to... nie kończę.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 15916
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 416
x 2265

Edusat (HD)

Post autor: Karol » 04 sie 2011, 13:15

sziraczek17 pisze:Niekoniecznie. Dowodem jest profil Polonii1, gdzie na pytania (rozsądne) odpowiada Pan Podhajski.
Jedni się udzielają, drudzy nie. To prosta zabawa w PR.
0 x
sziraczek17
Junior
Posty: 780
Rejestracja: 28 gru 2008, 19:07
Kontakt:

Edusat (HD)

Post autor: sziraczek17 » 04 sie 2011, 20:20

Zobaczymy jak to będzie z Edusatem. Mnie akurat ten kanał w ogóle nie interesuje, ale jak będzie dobrze współgrał z widzami to bardzo dobrze.
0 x
Awatar użytkownika
Mocny FULL
Activist
Posty: 2631
Rejestracja: 27 lip 2010, 19:19
Lokalizacja: Essen [Deutschland]
x 5

Edusat (HD)

Post autor: Mocny FULL » 19 sie 2011, 23:22

Przedwczoraj tak przypadkowo trafiłem na ten kanał i patrze... a tu zagraniczny klip jakiejś piosenkarki leci :D niestety nie było belki z podpisem, jaki to klip.
Po tym klipie puszczono czołówkę tego magazynu, który nosi tytuł "Music Break".
0 x
Srały muchy, będzie wiosna. Będzie trawka lepiej rosła - wł.

INNA
jakub0947
Użytkownik
Posty: 58
Rejestracja: 27 wrz 2009, 13:49
Lokalizacja: Opole

Edusat (HD)

Post autor: jakub0947 » 23 sie 2011, 19:54

edusat.pl - nowy portal telewizji EduSat.
0 x
Awatar użytkownika
matik
VIP Mod
Posty: 7491
Rejestracja: 27 sie 2010, 18:41
Lokalizacja: Warszawa
x 42
x 112

Edusat (HD)

Post autor: matik » 24 sie 2011, 13:27

Na nowej stronie edusatu w dziale "Edusat Live" dostępny jest Edusat HD, znaczy się w logo tak jest, bo program leci w 4:3 z pasami po bokach :lol:
0 x
Awatar użytkownika
Majkell
VIP Expert
Posty: 589
Rejestracja: 26 maja 2006, 21:23
Kontakt:

Edusat (HD)

Post autor: Majkell » 24 sie 2011, 15:26

matik, programy wyprodukowane w 16:9 lecą w 16:9. Te, które Edusat ma w 4:3, lecą w pillarboksie.

Mnie ciekawi natomiast co innego: czy program nadawany w formie streamu oby na pewno jest tym samym, który Edusat emituje satelitarnie? Z ramówką na stronie to on się niezbyt zgadza. Czy ma ktoś możliwość porównania?
0 x
Awatar użytkownika
muuz
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 30 sty 2011, 1:00
Lokalizacja: Szamotuły

Edusat (HD)

Post autor: muuz » 25 sie 2011, 13:59

@matik
Właśnie chciałem to napisać - marnej jakości kanał SD 4:3 o nazwie Edusat HD. Takie to HD, jak "sieć 4G" w Play.

@Majkell
Właśnie sprawdziłem, stream ma jedynie kilkusekundowe opóźnienie w stosunku do kanału Edusat w neostradzie z telewizją w technologii kablowej.
0 x
Awatar użytkownika
Peter Parker
VIP Expert
Posty: 1200
Rejestracja: 21 wrz 2007, 22:38
Lokalizacja: Dolna Łužyca
x 1

Edusat (HD)

Post autor: Peter Parker » 25 sie 2011, 16:28

Edusat nadaje od dziś na satelicie w formacie 16:9. Jak na razie brak jest flagi WSS no i program jest w 4:3, przez co mamy pillarbox.
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości