Tele 5 (HD) i Polonia 1

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Awatar użytkownika
TiM
VIP Expert
Posty: 3863
Rejestracja: 31 maja 2008, 23:06
x 11

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: TiM » 01 cze 2008, 12:54

Pierwszy jingiel reklamy był (a może jeszcze jest) na YouTube razem z kawałkiem programu Escape. Co dziwne wygląda jakbyś ściągnął z tego serwisu ten filmik i przyciął Bo to raczej nie możliwe żeby taka jakość była z kasety.
0 x
Evil
Junior
Posty: 1405
Rejestracja: 09 sie 2007, 14:46
x 1

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Evil » 01 cze 2008, 13:03

TiM pisze:Pierwszy jingiel reklamy był (a może jeszcze jest) na YouTube razem z kawałkiem programu Escape. Co dziwne wygląda jakbyś ściągnął z tego serwisu ten filmik i przyciął Bo to raczej nie możliwe żeby taka jakość była z kasety.
Jak nie wiesz, to się nie odzywaj. Za takie oszczerstwa mógłbyś ponieść karę :)
Nic nie było przycinane, ściągane. Mogę Ci wrzucić całe odcinki tego jak chcesz, ale jak będę miał czas.
A skąd Ty wiesz, jaka jakość może być z kasety, jak była spaprana? Znasz się na tym? Raczej nie. Spaprane, bo konwertowane. Więc się nie wypowiadaj z łaski swojej.
0 x
Awatar użytkownika
TiM
VIP Expert
Posty: 3863
Rejestracja: 31 maja 2008, 23:06
x 11

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: TiM » 01 cze 2008, 17:44

No to widocznie konwersja :P Myślałem że po prostu skopiowałeś. Bo o dziwo to podobny/identyczny fragment który kiedyś widziałem na YouTube. I nie denerwuj się tak :) Wrzuć trochę na luz.

A co do P1, KRRIT musiała oczywiście zamknąć odziały i wszystko powoli runeło :/
0 x
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 12391
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 13
x 148
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Poland » 01 cze 2008, 17:57

A zlikwidowała je oczywiście żeby chronić te publiczne.
0 x
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Awatar użytkownika
Majkell
VIP Expert
Posty: 589
Rejestracja: 26 maja 2006, 21:23
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Majkell » 02 cze 2008, 10:15

kisiel205 pisze:A zlikwidowała je oczywiście żeby chronić te publiczne.
Raczej dlatego, że jeden z chętnych na koncesję* dał w łapę...

* Chyba wiadomo, o kogo chodzi.
0 x
Awatar użytkownika
wwe19989
Użytkownik
Posty: 158
Rejestracja: 16 sty 2008, 15:04
Lokalizacja: Rudnik pow. Cieszyn
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: wwe19989 » 02 cze 2008, 11:02

o kogo chodzi ??
Jeśli o markiewicza to on nie wziął w łapę tylko dostał stanowisko za to.
0 x
Demokracja = Ustrój, w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy a profesor z uczelni jeden. System wielce nie sprawiedliwy.
Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności nieznane w żadnym innym ustroju! = mitologia dla mas.
Nie ma demokracji bez oficjalnych konfliktów – wyrzekanie się konfliktowości to grób demokratyzmu
-Stefan Kisielewski.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 15548
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 359
x 1939

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Karol » 02 cze 2008, 11:10

To nie było do końca tak. Solorz i Markiewicz byli dobrymi znajomymi, pozwoliło to na zgnojenie konkurencji Polsatu, w tym największego konkurenta - Polonii 1. Po usunięciu Markiewicza z funkcji szefa KRRiT przez Lecha Wałęsę, właśnie z powodów przyznania koncesji Polsatowi, ten dostał program w stacji Solorza, który mimo mizernej oglądalności jakimś cudem utrzymywał się na antenie przez epoki.
0 x
Miro
Obserwator
Posty: 436
Rejestracja: 28 maja 2007, 17:10
Lokalizacja: Chojnice
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Miro » 02 cze 2008, 16:55

A koncesji ogólnopolskiej nie mogły dostać 2 kanały? Tak jak w przypadku radia (RMF i Zet) ? Czy było już od samego początku ustalone,że koncesje dostanie tylko jeden kanał ?
0 x
Awatar użytkownika
wwe19989
Użytkownik
Posty: 158
Rejestracja: 16 sty 2008, 15:04
Lokalizacja: Rudnik pow. Cieszyn
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: wwe19989 » 02 cze 2008, 17:13

Karol pisze:To nie było do końca tak. Solorz i Markiewicz byli dobrymi znajomymi, pozwoliło to na zgnojenie konkurencji Polsatu, w tym największego konkurenta - Polonii 1. Po usunięciu Markiewicza z funkcji szefa KRRiT przez Lecha Wałęsę, właśnie z powodów przyznania koncesji Polsatowi, ten dostał program w stacji Solorza, który mimo mizernej oglądalności jakimś cudem utrzymywał się na antenie przez epoki.
cudem?? Choć głosowałem na PO w cuda nie wierze a utrzymał się pewnie z powodu tej zażyłości między panami i łączącą ich koncesją. A obecnie to on jest szefem chyba tv biznes.
0 x
Demokracja = Ustrój, w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy a profesor z uczelni jeden. System wielce nie sprawiedliwy.
Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności nieznane w żadnym innym ustroju! = mitologia dla mas.
Nie ma demokracji bez oficjalnych konfliktów – wyrzekanie się konfliktowości to grób demokratyzmu
-Stefan Kisielewski.
Awatar użytkownika
p1fan
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 11 kwie 2008, 9:16
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: p1fan » 03 cze 2008, 8:30

lucci napisał (126 strona) ze Tele 5 w ciągu roku znacząco straciło udział w rynku (o około połowę). Dziś na wirtualnemedia.pl można przeczytać ( http://www.wirtualnemedia.pl/article/23 ... l_TVP2.htm ) że Polonia 1 podwoiła swój udział w rynku ( z 0.06% - dni 19-25.05 na 0.1% - dni 26-01.06). Niewielka zmiana ale oby tak dalej.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Tomek
VIP Mod
Posty: 4948
Rejestracja: 24 maja 2006, 22:01
x 50
x 242
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Tomek » 03 cze 2008, 11:36

Hmm... może to dzięki "Gigi" o godzinie 19, który w tym miesiącu znowu zleciał na rano.

Co do T5 i 1P to może gdyby ta druga osiągnęła poziom oglądalności 0,2 i ją dłużej utrzymała nastąpiła zmiana w polityce Polcastu i Polonia 1 stałaby się pierwszą stacją tej grupy medialnej? Nie powiem, że ucieszyłoby mnie to, bo T5 od jakiegoś czasu stacza się (same powtórki), przez co nie ma co na niej oglądać. Za to zawsze bardziej odpowiadała mi ramówka 1P (pomijając sentyment do tej telewizji). Oczywiście mogłoby to także nie nastąpić, bo w końcu po co poprawiać stację, która mimo 9 godzin telezakupów ma oglądalność 0,2 ^^.
0 x
HENSHIN!
Kazik
Obserwator
Posty: 377
Rejestracja: 07 paź 2007, 18:09

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Kazik » 03 cze 2008, 12:35

Mnie ciekawi jedna rzecz jeżeli Tele 5 i Polonia 1 są jednego właściciela to dlaczego na P1 nie lecą seriale czy filmy z Tele 5 ?
0 x
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10
x 1

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Artu » 03 cze 2008, 12:49

A czy na TVN Meteo lecą programy z TVN Style?
0 x
Awatar użytkownika
PPM
VIP Expert
Posty: 1655
Rejestracja: 22 sie 2006, 18:05
Lokalizacja: Kraków
x 13
x 24

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: PPM » 03 cze 2008, 12:56

Artu pisze:A czy na TVN Meteo lecą programy z TVN Style?
Dałes dla porównania dwa rożne kanały tematyczne. P1 i Tele 5 to kanały gdzie lecą seriale i filmy! Wiec P1 mogła by puścic jakiś serial, np nawet Brygade Acapulco, który emitował kanał Tele 5


Al na TVN i TVN Siedem lecą te same programy. Zobacz teraz! Fabryka gry, na TVN od 12:05, na TVN Siedem od 12:35, własnie teraz leci jednoczesnie!

A pare lat temu, RTL 7 i NASZA TV, miały wspólne pasma.
0 x
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10
x 1

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Artu » 03 cze 2008, 13:18

No dobra, może trochę nieprecyzyjnie się wyraziłem. Lecz czy na TVP 1 lecą programy z TVP 2? :P
Nasza TV tylko retransmitowała RTL7.
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości