Tele 5 (HD) i Polonia 1

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Spooky
VIP Expert
Posty: 892
Rejestracja: 03 paź 2007, 15:34
Lokalizacja: Szczecin
x 1

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Spooky » 06 sie 2008, 16:33

U mnie też wszystko wporządku a ja odbieram z kablówki z kablówka z HotBird 13E
0 x
Wawiak1993
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 01 mar 2008, 20:40
Lokalizacja: Wawka
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Wawiak1993 » 06 sie 2008, 23:16

Dziś na Polonii 1 pokazywany był film "Ostatnim razem w Paryżu" i tak samo jak w kwietniu 2007 pokazana była czołówka Polonii 1 z 1994 roku. Ciekawe tylko, czy realizatorzy specjalnie pokazują tą czołówkę, czy też może ciągle zapominają wyłączyć filmu w odpowiednim momencie. Zapy ode mnie:

Obrazek

Obrazek


Obrazek


Obrazek


Obrazek


Obrazek


Obrazek


Obrazek


Link do filmiku z wpadki:
http://pl.youtube.com/watch?v=fLzaj2-U5mA
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 14978
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 261
x 1309

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Karol » 06 sie 2008, 23:54

cmabb93 pisze:Nie sądzę bo jeżeli mam jakiś błąd wyświetla się na ekranie komunikat. Dźwięk zniknął na amen. A w jaki sposób odbierasz T5?
Jeden pies. Chyba wszystkie kablówki pobierają sygnał Tele 5 z transpondera na HB, więc gdyby tam były problemy, to kanał zniknąłby u wszystkich. Wątpię natomiast, by ktoś korzystał z dosyłów na Atlantic Birdzie, który służy jedynie Cyfrze+.
0 x
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Axel » 07 sie 2008, 0:14

Co do tej czołówki z kamerą to także to dziś widziałem i też nagrałem bo bylem niemalże pewien, że znowu ją puszczą po tym filmie tak jak w kwietniu 2007 roku kiedy przypadkiem to nagrałem tak więc i teraz tego oczekiwałem i nagrałem cały film, od początku do końca wraz z tym jinglem:) może ci ludzie, którzy operują Polonią 1 przy emisji czytają nasze posty w tym temacie i specjalnie puścili tą czołówkę w całości po filmie ? ;) Jeśli tak jest i ktoś z ekipy P1 chce nam "puścić oko" w ten sposób to fajnie, ale mogliby kiedyś pokazać coś jeszcze z archiwum na wizji :)
0 x
Awatar użytkownika
Maciek23
VIP Expert
Posty: 1099
Rejestracja: 05 lip 2006, 13:07
x 1

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Maciek23 » 07 sie 2008, 0:41

A mi się wydaje, że powód jest bardzo, bardzo przyziemny ;) Po prostu kaseta jest opisana w ten sposób, że timecode wyjściowy jest policzony razem z tą dograną czołówką. Osoba w emisji puszcza więc całość materiału, mechanicznie. Już kilka razy mi się zdarzyło spotkać realizatorów czy techników emisji z zasadą: "timecode rzecz święta" :) Pewnie jakby były na końcu gołe panie z poprzedniego nagrania to według nich też je trzeba puścić, a co :P
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 14978
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 261
x 1309

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Karol » 07 sie 2008, 0:47

Druga opcja jest taka, że film mógł zostać przegrany na komputer, a osoba, która się tym zajmowała uznała, że timecode właśnie dotyczy samego filmu, nie przewidziano czołówki. A tu nagle bach, zgrało się i nie ma np. możliwości edycji materiału. Teraz będzie się to za nimi ciągnąć aż do grobu, bo nikt nie będzie siedział i pilnował kiedy materiał powinien zostać przegrany, by nie wyemitować starego identu. Swoją drogą ciekawe co robi taki technik w Polonii 1 - siedzi i... jestem pewien, że oglądanego programu nie ogląda, bo przecież można ześwirować oglądając to samo co kilka tygodni.
0 x
Awatar użytkownika
Maciek23
VIP Expert
Posty: 1099
Rejestracja: 05 lip 2006, 13:07
x 1

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Maciek23 » 07 sie 2008, 0:51

Pewnie podgląd emisji ma na jakimś małym monitorku z boku, a na plazmie 42" ogląda sobie TVN :P
0 x
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2816
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 8
x 21
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Kamil » 07 sie 2008, 9:28

Ale ten jingiel jest taki fajny... Dzisiaj już się takich nie robi...
0 x
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Axel » 07 sie 2008, 16:04

Jeśli miałbym brać to pod uwagę, że była to wpadka a nie celowe zagranie technika Polonii 1 to bardziej opowiadałbym sie z opinia Maćka, że chodzi o timecode z dwoch powodów:
-Polonia 1 chyba nie zgrywa filmów z bety na dysk bo z dysku puszcza chyba tylko niektore rzeczy (omawialiśmy już to dawniej)
-nie jestem na 100% pewien ale ten wspomniany film leciał też chyba na początku 2008 roku i chyba technik urwał go na końcu nie dając napisów końcowych - ale nie jestem pewien czy to był na pewno ten sam film.
0 x
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2816
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 8
x 21
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Kamil » 07 sie 2008, 16:54

Tak to był ten sam sam film widziałem kiedyś na YouTube.
0 x
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Axel » 07 sie 2008, 17:35

To co było na youtube to był mój filmik nagrany w kwietniu 2007 roku (usunięty został jak mi usuneli konto "PolishTV" na youtube). Natomiast teraz mówiłem o emisji na początku 2008 roku ale nie jestem pewien czy to był na pewno ten sam film. Najlepiej byłoby to sprawdzić ze starych ramówek z początku 2008 roku ale ich chyba nigdzie już nie ma.
0 x
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2816
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 8
x 21
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Kamil » 07 sie 2008, 17:36

A w dziale dla Prasy na stronach t5?
0 x
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 12057
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 8
x 102
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Poland » 08 sie 2008, 22:10

Znamy już terminy nowych seriali na Tele5:
Ocean dusz - serial sensacyjny w sobotę i niedziele o 21:55 (od 30.08) (czas emisji : 1g. i 5 minut)
Czarna Perła - telenowela premiera od poniedziałku do piątku o 17:05 (od 1.09) powtórka też od poniedziałku do piątku o 8:50 (od 2.09) (czas emisji : 55 minut)
Dzikie Serca - serial familijny w sobotę i niedziele o 10:05 i 15:05 (pierwsza godzina premiera druga powtórka) (od 6.09)
Wraz z tymi serialami pojawią się też nowe odcinki takich seriali jak np: Łowca czy programów jak "Plusy dodatnie,plusy ujemne".
Źródło : serwis prasowy (ten od ramówek) Tele5
0 x
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 14978
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 261
x 1309

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Karol » 08 sie 2008, 23:14

Jakie nowe odcinki "Łowcy"? Przecież miał tylko jedną serię, którą Tele 5 wałkuje już ze dwa lata. Wyemitowano wszystkie odcinki kilkukrotnie.
0 x
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2816
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 8
x 21
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Kamil » 09 sie 2008, 9:58

O Boże znów Łowca? Ten serial to tragedia, jedna wielka - kanadyjski gniot stulecia.
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: ssszaman i 7 gości