Tele 5 (HD) i Polonia 1 (HD)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17110
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 545
x 2614

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Arkadiusz Taciak z z działu dystrybucji Polcast Italia dla Forum Media2:
Arek Taciak w odpowiedzi Forum Media2 pisze:Nadawca nie będzie się ubiegać o przedłużenie polskiej koncesji. Tele5 będzie kontynuował nadawanie kanału na podstawie włoskiej koncesji. POLCAST Italia S.r.l. przejmuje nadawanie programu TELE5 w miejsce MEDIASAT, na podstawie włoskiej koncesji o numerze 412/18/CONS z dnia 18 września 2018 roku, wydanej przez instytucję pod nazwą „Autorita per le Garanzie nelle Comunicazioni” . Przejęcie nadawania programu nastąpi z zachowaniem ciągłości nadawania oraz dotychczasowego charakteru programu.
Chyba nie ma już żadnych wątpliwości, że telewizyjna gałąź biznesów Vittorio Hemsiego formalnie wróciła do Włoch.
Awatar użytkownika
Dominik
VIP Expert
Posty: 2621
Rejestracja: 25 sie 2010, 13:03
x 33
x 161

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Dominik »

Czy Tele 5 już zniknęło z naziemnych MUXów? Bo z tego, co pamiętam, było obecne na kilku.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17110
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 545
x 2614

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Chyba jest gdzieś dostępne. Brak polskiej koncesji nie wyklucza obecności w multipleksach lokalnych.
Awatar użytkownika
Dominik
VIP Expert
Posty: 2621
Rejestracja: 25 sie 2010, 13:03
x 33
x 161

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Dominik »

Pamiętam, że właśnie po to wiele stacji zdobywało polską koncesję, by móc dołączyć do MUXu. Na przykład Stars TV. Coś się od tego czasu zmieniło?
STARS.TV
Konto oficjalne
Posty: 518
Rejestracja: 21 paź 2012, 23:20
x 60
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: STARS.TV »

Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17110
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 545
x 2614

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Warto zauważyć, że próba przeniesienia koncesji Tele 5 z Mediasat Sp. z o.o. Na AP Investment Sp. z o.o. nie była przypadkowa. Nie wiem co tam słychać na Cyprze, jednak warto odnotować, że Vittorio Hemsi został prezesem zarządu tej drugiej spółki. Mediasat, do którego należała licencja dalej jest pod zarządem p. Murasa, który widocznie wyszedł z biznesu. KRRiT zablokowała transakcję, dlatego firma formalnie, nie fizycznie, wyniosła się z Polski :lol:

AP Investment - jak wskazuję nazwa - to skrót od inicjałów mecenasa Aleksandra Pocieja, niegdyś prowadzącego "Werdykt" w Tele5, a dziś Senatora z ramienia PO.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 13861
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 17
x 171
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

Tak się zastanawiam czy zmiany w Water Planet nie są przypadkowe a spółka nie myśli czasem przy zmienić tą stacje w nowe Tele 5.
Poland - Aktywnie najlepszy!
Awatar użytkownika
Tomek
VIP Mod
Posty: 5487
Rejestracja: 24 maja 2006, 22:01
x 63
x 290
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tomek »

Za dużo zastanawiasz się. ;)
HENSHIN!
Awatar użytkownika
[email protected]
VIP Expert
Posty: 2508
Rejestracja: 14 cze 2012, 21:58
x 149
x 298
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: [email protected] »

Polonia 1 od początku maja jest dostępna w wersji HD (sieci kablowe oraz WP Pilot). Troszkę im się zeszło, pierwsze zapowiedzii pojawiły się jeszcze w 2015 roku, czyli za okresu nieszczęsnego panowania pani Fajęckiej.

Z Tele5 wreszcie usunięto oznaczenia wiekowe. Zarówno T5, jak i P1 zyskały za to odświeżone logotypy, które teraz są zdecydowanie bardziej bielsze.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17110
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 545
x 2614

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Praca zdalna dotknęła nawet producenta "Klejnot TV" :lol:

Prezenterka to ta Pani w okienku, nadaje prawdopodobnie z Polski. W studiu prawdopodobnie modelka, ewentualnie prowadząca z innej wersji językowej programu. Obstawiam, że koronawirus wymógł na polskiej części produkcji emigrację z Budapesztu.

Screenshot_20200506_162131_pl.videostar.jpg
Screenshot_20200506_162226_pl.videostar.jpg
Screenshot_20200506_162206_pl.videostar.jpg

#zostanwdomu z Polonia 1... HD 😉
Awatar użytkownika
[email protected]
VIP Expert
Posty: 2508
Rejestracja: 14 cze 2012, 21:58
x 149
x 298
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: [email protected] »

Archiwalna zapowiedź premierowego odcinka telenoweli "Manuela" w stylu "pin*a przy kwiatku".

https://www.youtube.com/watch?v=x6VhnE4aFoc
Awatar użytkownika
Tomek
VIP Mod
Posty: 5487
Rejestracja: 24 maja 2006, 22:01
x 63
x 290
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tomek »

Koniec TVN-u, przyszłość należy do włosko-polskiego kondominium pod cypryjskim zaborem - Polcast Italia! ;)

Tele 5 zastąpi TVN Style w TV Mobilna.
https://satkurier.pl/news/192159/tv-mob ... style.html
HENSHIN!
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 13861
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 17
x 171
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

Gdyby Cyfrowy Polsat pozwolił im na odkodowany sygnał to po latach historia w pewnej części zatoczyła by koło bo stacja powiązana z Polonią 1 byłaby w telewizji naziemnej.
Poland - Aktywnie najlepszy!
Awatar użytkownika
Dominik
VIP Expert
Posty: 2621
Rejestracja: 25 sie 2010, 13:03
x 33
x 161

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Dominik »

No to Tele 5 zyska duży zasięg naziemny. Oczywiście ilość abonentów TV Mobilnej pewnie nie powala, ale jednak ciekawe jest to, jak Tele 5 cały czas stara się gdzieś wcisnąć.
leszczak
Użytkownik
Posty: 91
Rejestracja: 17 mar 2010, 15:33
x 2
x 23

Tele 5 (HD) i Polonia 1 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: leszczak »

Nie wiem czy ktoś zauważył, ale zauważyłem przełączając kanały po pracy, że zarówno na P1 i Tele5 wisi czarny ekran z linkiem do zalogowania na stream. Dzieje się tak w IPTV Orange oraz w WP Pilot. Kolejny "upadek", po którym Feniks powstanie jak gdyby nigdy nic? 😁
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości