Tele 5 (HD) i Polonia 1

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Awatar użytkownika
p1fan
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 11 kwie 2008, 9:16
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: p1fan » 05 gru 2008, 13:40

TELE 5 rozpoczyna emisje angielskiego serialu komediowego "Seks na przedmieściach" który bedzie andawany w wersji oryginalnej, bez lektora i napisów. Pierwszy odcinek 7 grudnia 21:55 (żródło:"Teleprzewodnik") Wiecej na stronie http://www.tele5.pl/show.php?id=328 . Pomysł może fajny, bo tele 5 mozna odbierac poza granicami, ale wśród polskej widowni nie bedzie chyba popularny. Serial pochodzi z 2007 roku.
0 x
Obrazek
janusz080
Obserwator
Posty: 353
Rejestracja: 24 paź 2008, 17:53

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: janusz080 » 05 gru 2008, 17:06

Mogliby dać te napisy... To przecież kanał nadawany na Polskę!
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 14978
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 261
x 1309

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Karol » 05 gru 2008, 20:44

Oni czasem mają talent nadawać filmy erotyczne bez lektora. Chyba zapominają przetłumaczyć:)
0 x
Spooky
VIP Expert
Posty: 892
Rejestracja: 03 paź 2007, 15:34
Lokalizacja: Szczecin
x 1

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Spooky » 06 gru 2008, 11:10

No a dużo tam tekstu nie ma i żeby nie przetłumaczyć to jest porażka. xD
0 x
Wawiak1993
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 01 mar 2008, 20:40
Lokalizacja: Wawka
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Wawiak1993 » 06 gru 2008, 20:32

Dziś pojechałem na Domaniewską odwiedzić siedzibę P1 i T5, ale okazało się, że gdzieś z tydzień temu ich siedziba przeniosła się z ulicy Domaniewskiej na ulicę Postępu w Warszawie. Pewnie przenieśli się od razu, gdy poprawiła się jakość odbioru tych dwóch kanałów z tydzień temu. Może na Domaniewskiej nie mogli trzymać nowego sprzętu i dlatego musieli się przenieść.
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 14978
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 261
x 1309

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Karol » 06 gru 2008, 21:47

A ja słyszałem, że póki co biura przenoszą się na ul. Postępu, a emisja chyba jeszcze leci z Domaniewskiej. Poza tym polepszenia jakości nie zauważyłem - wręcz przeciwnie.
0 x
hr.dracula
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 02 lut 2008, 16:18

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: hr.dracula » 08 gru 2008, 12:31

Obydwaj słyszeliście , że dzwonią , tyle że nie wiecie z którego kościoła :)
0 x
Awatar użytkownika
Majkell
Mythical VIP
Posty: 589
Rejestracja: 26 maja 2006, 21:23
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Majkell » 09 gru 2008, 16:49

A mnie coś się o uszy obiło, że na Postępu są tymczasowo, a potem wracają na Domaniewską. Tylko nie wiem, po co i dlaczego się tam przenieśli.
Sądzę jednak, że nasz forumowy znajomy z "hrabiowskimi korzeniami" wie to wszystko dokładnie... ;-)
0 x
hr.dracula
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 02 lut 2008, 16:18

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: hr.dracula » 09 gru 2008, 18:15

Ulica Domaniewska jest dośc długa , a Zepter stracił swą historyczną atrakcyjnośc. Firma przenosi się do innego biurowca - kilometr od dotychczasowego. Obecna siedziba na ul. Postępu jest tymczasowa - do zakończenia prac budowlanych w docelowej lokalizacji.
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 14978
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 261
x 1309

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Karol » 09 gru 2008, 23:21

Piotr Borys, dyrektor programowy Tele 5 powiedział "Presserwisowi", że być może w przyszłości stacja pokaże także inne produkcje w oryginalnej wersji językowej. Naprawdę szkoda, że jednak bez napisów. Może nie stać ich już na lektora ;)
0 x
Awatar użytkownika
Maciek23
VIP Expert
Posty: 1099
Rejestracja: 05 lip 2006, 13:07
x 1

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Maciek23 » 09 gru 2008, 23:48

Dla mnie w tym przypadku najlepszym rozwiązaniem jest emisja napisów. Nie chodzi mi już tutaj nawet o drażniący moim zdaniem głos lektora, a o wykonanie techniczne. Proporcje zapisu (lub też po prostu odtwarzania - bo być może ścieżki nie są zmiksowane ze sobą) wołają w niektórych przypadkach o pomstę do nieba. Oryginał skutecznie zagłusza ledwie przebijającego się lektora.
0 x
hr.dracula
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 02 lut 2008, 16:18

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: hr.dracula » 10 gru 2008, 13:56

Maciek23 pisze:Proporcje zapisu (lub też po prostu odtwarzania - bo być może ścieżki nie są zmiksowane ze sobą) wołają w niektórych przypadkach o pomstę do nieba. Oryginał skutecznie zagłusza ledwie przebijającego się lektora.
Napisz , które pozycje masz na myśli ? Czy są to pozycje emitowane w ostatnich dniach ?
0 x
Awatar użytkownika
Maciek23
VIP Expert
Posty: 1099
Rejestracja: 05 lip 2006, 13:07
x 1

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Maciek23 » 10 gru 2008, 16:57

Niestety nie umiem dokładnie podać tytułów. Wiem, że ostatnio takim przykładem był film fabularny emitowany jeszcze z taśmy (jak sądzę) ponieważ logo ekranowe było jeszcze w mniejszej wersji.

Obecnie na Tele5 emitowana jest telenowela.. z logiem Polonii1. Dla mnie to okazja do zobaczenia nowego logotypu ekranowego P1, do której nie mam dostępu ;)
0 x
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1366
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Kpc21 » 10 gru 2008, 23:39

Jakiś czas temu (chyba ubiegły tydzień) widziałem w Tele5 transmisję z meczu siatkówki plażowej.

Transmisja została przeprowadzona po amatorsku (widok na boisko z trybun, brak licznika punktów), ale dobre i to.
0 x
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 14978
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 261
x 1309

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Karol » 11 gru 2008, 1:07

Ciekawe kto to zrealizował.
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości