Tele 5 (HD) i Polonia 1

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
bustram
Activist
Posty: 3808
Rejestracja: 17 kwie 2008, 20:04

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: bustram » 02 mar 2009, 17:20

Logo T5 jest bardzo ok, a oprawa na pewno nowocześniejsza od poprzedniej, szkoda tylko tych "klasycznych" dźwięków. Jak ktoś ma dostęp do P1 to niech opublikuje zapy ze zmienionym logo
Awatar użytkownika
Tomek
VIP Mod
Posty: 5101
Rejestracja: 24 maja 2006, 22:01
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Tomek » 02 mar 2009, 18:40

Moim zdaniem nowa oprawa bynajmniej nie jest nowocześniejsza od starej, uważam wprost odwrotnie. A jednak bardziej mi się podoba :). Łatwiej się do niej przyzwyczaić i bardziej przypomina mi stare jingle z lat 2004-2007 :) (dudniący dźwięk, więcej kolorów w grafice). Uznaję to za lekki powrót do starego klimatu T5 ^^.
HENSHIN!
Awatar użytkownika
zoltar
Użytkownik
Posty: 143
Rejestracja: 17 wrz 2006, 10:47

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: zoltar » 03 mar 2009, 11:31

Cieszmy się z tego co jest.Mi się także podoba nowy wizerunek.Poza tym wraz z zmiana oprawy, pojawiły się nowe seriale dokumentalne i filmy.Dawno już nie było premier filmowych, a w zeszłym tygodniu były aż trzy .I za to duży plusik dla Tele 5...
Oskarek
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 07 sty 2009, 11:43

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Oskarek » 04 mar 2009, 12:06

Obrazek

Logo Polonii 1 na jasnym i ciemnym
Tele 5 / Polonia 1
Awatar użytkownika
TiM
VIP Expert
Posty: 3864
Rejestracja: 31 maja 2008, 23:06

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: TiM » 04 mar 2009, 15:51

Tragedia, poprzednie było o wiele lepsze. Zresztą po co zmieniają logo i 1P, jak przecież nie ma nowej oprawy :P
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16174
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Karol » 04 mar 2009, 16:20

Ale do zmodyfikowanego loga musi być też nowa oprawa? Logo jest to samo, tylko inaczej się prezentuje.
sziraczek17
Junior
Posty: 780
Rejestracja: 28 gru 2008, 19:07
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: sziraczek17 » 11 mar 2009, 14:37

Dziś rano, zamiast telenoweli "Urok namiętności" została wyemitowana inna "Rozgrywki wyższych sfer" Czy kto wie dlaczego została ona zastąpiona, pomimo, że do końca zostało jeszcze ok. 100 odcinków?
vicar
Użytkownik
Posty: 36
Rejestracja: 18 lip 2008, 21:31

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: vicar » 11 mar 2009, 21:50

Odnośnie Polonii1 - lepiej się logo prezentowało jak nie było przeźroczyste. O wiele.
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2823
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Kamil » 01 kwie 2009, 18:36

Jak podaje specjalny wysłannik portalu Mediaboss Polonia 1 wkrótce przejdzie sporą metamorfozę :
http://mediaboss.pl/newsy/2009/kwiecien ... lonii1.php

Cieszę się, że wreszcie Mediaset zainwestuje w Polonię1. Nie jestem pewien czy nie ucierpi na tym Tele5 ale z dwojga złego jedynka jest zawsze lepsza niż piątka.
dominikptaszynski
Użytkownik
Posty: 52
Rejestracja: 29 gru 2008, 19:09

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: dominikptaszynski » 01 kwie 2009, 19:06

1 kwietnia prima aprilis
adekpabianice
Obserwator
Posty: 664
Rejestracja: 13 wrz 2006, 21:38
Lokalizacja: Pabianice
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: adekpabianice » 01 kwie 2009, 19:37

Ale bylo by miło zobaczyć w końcu metamorfozę P1 :/
Awatar użytkownika
Maciek23
VIP Expert
Posty: 1104
Rejestracja: 05 lip 2006, 13:07

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Maciek23 » 01 kwie 2009, 19:39

Oj żartują sobie zawsze z tej Polonii1 w prima aprilis :P
Evil
Junior
Posty: 1405
Rejestracja: 09 sie 2007, 14:46

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Evil » 01 kwie 2009, 19:41

Ka.mil pisze:Jak podaje specjalny wysłannik portalu
Hehe.
Co Wy macie tak do tej Polonii 1? :) Chociaż w sumie ten program "F1" to byłby strzał w dziesiątke, brakuje w polskich stacjach takiego programu.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16174
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Karol » 01 kwie 2009, 21:52

Ale ogólnie koncepcja zawarta w newsie jest naprawdę niegłupia :D Myślę, że nawet na tyle P1 byłoby stać :D
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Axel » 01 kwie 2009, 22:03

Jeśli chodzi o magazyn F1 to już kiedyś coś takiego było na Polonii 1 a mianowicie w 1995 roku gdy nadawali program "Chrono" o wyścigach F1 i innych rajdach samochodowych. Poza tym transmitowali też na żywo GP Formuły 1 (też w 1995).

Jak ktoś jest zainteresowany to zamieszczam zapy z programu "Chrono":

Obrazek
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości