Tele 5 (HD) i Polonia 1 (HD)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Awatar użytkownika
Tomek
VIP Mod
Posty: 5503
Rejestracja: 24 maja 2006, 22:01
x 63
x 294
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tomek »

Tak, do lesbijek ;)

Zmieniono lekko stronę Polonii 1. Można się zapoznać z (chyba) nową ramówką. Zlikwidowano pasmo kreskówek w dni robocze, a top shop zaczyna się teraz o 7.00 rano (w weekendy o 8.00)
HENSHIN!
kruq
Użytkownik
Posty: 168
Rejestracja: 16 lip 2008, 23:11

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kruq »

Co znaczy Kosmica TV od 10.00 do 19 :O
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 9065
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk
x 123
x 258

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Direct »

To jakiś błąd. KosmicaTV jest od 10:00 do 12:00 (jak w Tele5), a od 12:00 do 19:00 znowu telezakupy.
Pozdrawiam, Direct
Awatar użytkownika
Mocny FULL
Activist
Posty: 2631
Rejestracja: 27 lip 2010, 19:19
Lokalizacja: Essen [Deutschland]
x 5

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Mocny FULL »

Nie wyobrażam sobie T5 w HD, skąd oni by mięli na to wziąść kasę?
Srały muchy, będzie wiosna. Będzie trawka lepiej rosła - wł.

INNA
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 9065
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk
x 123
x 258

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Direct »

Kasy pewno mają pod dostatkiem, tylko żeby się nie powtórzyła sytuacja, jak przy starcie Tele5, kiedy to wydano masę forsy na zbudowanie ramówki, a ani jeden program na siebie nie zarobił i Polcast (wtedy chyba jeszcze Fincast) popadł przez to w długi.
Pozdrawiam, Direct
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17171
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 554
x 2685

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Wystartowali podczas olbrzymiej zapaści na rynku reklamowym. Czas antenowy sprzedawany był za grosze, a i tak nie było wielu chętnych - głównie spoty telezakupowe podczas bloków reklamowych. Owa zapaść atakowała także RTL7, która w końcu zaznała wiecznego odpoczynku raptem półtora miesiąca przed startem Tele 5.

Pytanie skąd by mieli pieniądze... Warto zauważyć, że nie łożą olbrzymich sum na ramówkę, produkują kilka własnych, dość tanich programów... A mimo to zarabiają teraz spore sumy na sprzedaży czasu antenowego. Właściciel oraz dyrekcja nie jeździ tanimi samochodami, zatrudniają też kilkadziesiąt osób - skądś na to są pieniądze? Jeśli chodzi o sprzęt, to większość z niego do produkcji telewizyjnej jest już przystosowana do nagrywania, przetwarzania, obróbki oraz nadawania obrazu w wysokiej rozdzielczości - prawo rozwoju rynku. Nawet domowe kamery za 1 tys. zł mogą nagrywać w HD, więc czemu nawet nie super drogi sprzęt studyjny miałby być gorszy?

Ba, chyba nawet na tym forum było wspomniane, że taki niby prosty programik jak "Lub czasopisma" nie dość, że jest nagrywany w 16/9 (co widać podczas emisji po pasach) to w dodatku może być emitowany już w HD... Tylko póki co nie mają gdzie tego puszczać.

Co do strony internetowej Polonii 1... No cóż. Administrator poszedł na łatwiznę. Jeśli chodzi o ramówkę - póki co krok w tył.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 13873
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 17
x 171
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

direct39 pisze:To jakiś błąd. KosmicaTV jest od 10:00 do 12:00 (jak w Tele5), a od 12:00 do 19:00 znowu telezakupy.
I to jest właśnie głupie - albo powinni przesunąć blok Kosmica TV w Piątce na od 8:00 do 10:00 albo przenieść ten blok do Polonii 1 dzięki temu Piątka zaoszczędziła by po skróceniu jeszcze Telezakupów jakieś 3 godziny. Usuwanie bajek z Polonii 1 w dni powszednie jest również głupim pomysłem choć bajki były już kilka razy wałkowane - jeżeli już to powinni je przenieść do Tele 5 lub na 18:30 w Polonii 1 ewentualnie mogli przesunąć bajki na 7:00 a tą telenowele na 18:30 dzięki temu uzyskaliby silny blok telenoweli między godziną 18:30 a 20:45.
Tymczasem jak informuje mediafm.net Tele 5 planuje nowe zakupy programowe tak że do pierwszego kwartału przyszłego roku czyli przez pół roku nie będziemy narzekać na powtórki.
Poland - Aktywnie najlepszy!
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 9065
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk
x 123
x 258

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Direct »

Przecież jeszcze z rok temu były rano kreskówki w Tele5. Fakt, nie te z P1, ale były - jakiś "Voltron", "Denver - ostatni dinozaur" czy "Bajka za bajką" leciały wiele, wiele razy. Widocznie bardziej się opłaca dać w tym czasie powtórkę telenoweli z poprzedniego dnia, za którą T5 nic nie płaci.

Jakby KosmicaTV była tylko w P1, to założę się, że by jej nikt lub prawie nikt nie oglądał. A tak, jak jest w T5 i P1, to ten prawie nikt z P1 też może zadzwonić i nabić kapsę producentom :).
Pozdrawiam, Direct
hr.dracula
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 02 lut 2008, 16:18

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: hr.dracula »

Te filmiki są produkowane przez TELE5

http://f1.pl/Artykul.82+M553d6f126cb.0.html

Jak widać - jest to całkiem przyzwoite HD 1080. Jeśli pasmo na HotBirdzie stanieje, to IMHO szybko mogą nadawać HD. Technicznie to proste, balastem mogą być ceny za licencje.
Awatar użytkownika
Maciek23
VIP Expert
Posty: 1107
Rejestracja: 05 lip 2006, 13:07
x 1

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Maciek23 »

Czy ktoś widział już oprawę Polonii1 na antenie? Ja niestety na chwilę obecną nie mam dostępu do stacji... Jak wygląda logo ekranowe? Jeżeli ktoś dysponowałby zapami z pasma Polonii1 (nie TOP SHOP) z nową oprawą, a przede wszystkim logotypem, to poproszę o wstawienie ich na forum ;)
Awatar użytkownika
slawomax
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 12 kwie 2010, 21:25

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: slawomax »

ja też bym poprosił ;)
d-_-b
Awatar użytkownika
matik
VIP Mod
Posty: 7723
Rejestracja: 27 sie 2010, 18:41
Lokalizacja: Warszawa
x 46
x 123

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: matik »

Maciek23 pisze:Czy ktoś widział już oprawę Polonii1 na antenie? Ja niestety na chwilę obecną nie mam dostępu do stacji... Jak wygląda logo ekranowe? Jeżeli ktoś dysponowałby zapami z pasma Polonii1 (nie TOP SHOP) z nową oprawą, a przede wszystkim logotypem, to poproszę o wstawienie ich na forum ;)
Żadnych zapów ani filmów nie mam, ale rano kanał swoją oprawę 16:9 obcinał do 4:3
Warblade52
Użytkownik
Posty: 116
Rejestracja: 01 paź 2010, 16:11

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Warblade52 »

Ja też nie oglądam kanałów.Powód:TELEZAKUPY!ZASRANE!Nigdy nie można obejrzeć kanału,ponieważ:
do 8:00 program i 11 godzin telezakupów.Horror!Trzeba oskarżyć rząd!
sziraczek17
Junior
Posty: 780
Rejestracja: 28 gru 2008, 19:07
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: sziraczek17 »

Jakbyś czytał poprzednie strony wiedziałbyś do czego służy Polonia1. Ja Ci radzę odrazu do Strasburga polecieć :D
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 9065
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk
x 123
x 258

Tele 5 (HD) i Polonia 1

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Direct »

Warblade52 pisze:Trzeba oskarżyć rząd!
To chyba włoski, bo takową koncesję ma Polonia1 :).
Pozdrawiam, Direct
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości