Tele 5 (HD) i Polonia 1

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
joyful
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 10 maja 2008, 12:50

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: joyful » 11 maja 2008, 14:06

Przepraszam, nie chcialem urazic...nie potrafie zrozumiec tylko tego ze ludzie ogladaja wciaz ten program pomimo ze jest w kółko to samo od lat nadawene o coraz gorszej jakosci obrazu że o dzwieku nie wspomne...rozumiem ze wiele stacja ta mieniła na polskim rynku...dla historii nie bede jednak sie poswiecal i ogladał p1 by czasem sie domyslec o czym mowia na filmie bo fonia za przeproszeniem pozostawia wiele do zyczenia...jestescie na tym forum niekonsekwentni....na forum polsatu pisza ze polsat to pierwsza komercyjna stacja w Polsce
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 15973
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 431
x 2319

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Karol » 11 maja 2008, 14:10

A ja dodam, że jeszcze jeden tego typu post i skończy się twoje pisanie na tym forum. To, co piszą inni trzeba uszanować, a ty co post odpowiadasz atakiem i śmiechem.
0 x
joyful
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 10 maja 2008, 12:50

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: joyful » 11 maja 2008, 14:30

nie wiedzialem ze internet idzie tak do przodu ze widac kiedy sie smieje...choc jakos nie przypominam sobie usmiechu na mojej twarzy ostatnio...no ale pewnie widzisz...widocznie te forum polega tylko na chwaleniu...nie mozna w jakikolwiek sposob miec odmiennego,negatywnego zdania....no oslode przyznam ze polonia1 wychowala dziennikarza(wlasciwie nie p1 a ptv rondo),prowadzil kiedys top20 na polonii 1,teraz prowadzi program a superstacji codziennie.
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 15973
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 431
x 2319

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Karol » 11 maja 2008, 16:35

Można mieć odmienne, negatywne zdanie, ale:
To rzeczywiscie miałes frajde z tym światem cyrku...przez 15 lat nie widziałes jeszcze tego odcinka....hmm...leciał z jakies 340 razy...tak mi wychodzi ze statystyki powtarzania....byc moze pomylilem sie o 300 jeszcze( ze w sumie okolo 700 razy bylo to powtarzane)...no ale coz...dopoki cos widac na tasmie to beda puszczac a jak nie widac to tez puszcza bo licencji na nowy program,serial badz film pewnie juz niekupia...
To nie była negatywna opinia, ale także wyśmiewanie użytkownika tego boardu.
0 x
Awatar użytkownika
Majkell
VIP Expert
Posty: 589
Rejestracja: 26 maja 2006, 21:23
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Majkell » 11 maja 2008, 17:36

joyful pisze:no oslode przyznam ze polonia1 wychowala dziennikarza(wlasciwie nie p1 a ptv rondo),prowadzil kiedys top20 na polonii 1,teraz prowadzi program a superstacji codziennie.
Jednego? Nawet sobie nie zdajesz sprawy, ilu byłych pracowników P1 pracuje dziś w stacjach takich jak TVP, TVN i innych liczących się mediach - jako prezenterzy, dziennikarze, reporterzy, montażyści, technicy czy nawet na stanowiskach kierowniczych. Że wymienię chociażby takie nazwiska jak Urszula Rzepczak (początkowo NTW Warszawa, później Polsat), Michał Adamczyk (Tele-Top Gdynia, dziś dziennikarz "Wiadomości" TVP), Tomasz Lasota (kiedyś Tele 24, dziś TVP), Piotr Sławiński (TV ES Poznań, późniejszy szef "Wiadomosci" TVP 1), Iza Kuna (niegdyś Tele 24, później prezenterka m.i.n Tele 5), Grzegorz Pawlak (dawniej Tele 24, dziś lektor Polsatu i reżyser dubbingu), Michał Komar (początkowo NTW Warszawa, później różne stacje TV), Andrzej Tadeusz Kijowski (NTW Warszawa, Polonia 1, dziś TVP Warszawa), no i oczywiście wspomniany przez Ciebie Jacek Zimnik (PTV Rondo, dziś Superstacja). A to tylko część tych bardziej znanych nazwisk.

Przy czym to, czy osoby te były zatrudnione w Polonii 1 w Warszawie czy też PTV Rondo albo innej stacji - wielkiego znaczenia nie robi (coś jakby rozróżniać, czy ktoś pracuje w TVN czy TVN 24). Wszystkie te spółki były powiązane kapitałowo i podlegały Polonii 1. A to, że głównie są to ludzie z lokalnych stacji wynika z tego, iż:
- większość produkcji własnej sieci P1 powstawała w lokalnych stacjach,
- jak ktoś już pracował w centrali P1 to są duże szanse, że pracuje w Polcast/Media 5 do tej pory. ;) Np. Marco Ghia - niegdyś reżyser programów w P1, później był przejściowo dyrektorem programowym Tele 5. Albo właśnie czytająca wspomniany wyżej "Świat Cyrku" Agnieszka Dankowska - do tej pory współpracuje ze stacjami Polcastu - słychać ją w niektórych filmach z Tele 5. ;) Itp. itd.
0 x
Awatar użytkownika
PPM
VIP Expert
Posty: 1664
Rejestracja: 22 sie 2006, 18:05
Lokalizacja: Kraków
x 15
x 27

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: PPM » 11 maja 2008, 18:47

Jolanta Konopka TV KRATER, potem TV Wisła, następnie prowadziła serwisy Fakty Południe w TVN, a teraz Superwizjer.
0 x
joyful
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 10 maja 2008, 12:50

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: joyful » 11 maja 2008, 19:08

Poniewaz jestem z Katowic i pamietam doskonale ptv rondo a pozniej p1 to przypominam sobie ze na zywo nadawane bylo gdy byla rozmowa o przyznanie koncesji dla ptv rondo.Ztego co pamietam to byla jedyna stacja ktora uznala ze spelnia w 100% warunki narzucone przez KRRiTV.bYLA AFERA...Pewnie gdzies ktos ma z bylych wlascicieli tą konferencje...bylbym wdzieczny gdyby ją udostepnil...co ciekawe na pytanie czy bez poloni1 stacja jest sie w stanie utrzymac wlasciciel odpowiedzial ze p1 jest caloscia tv ktora spelnia wszelkie warunki misyjne...lecz konkretnie na pytanie nie odpowiedzial...pewnie by sie nie utrzymal...Teraz po latach powstala jednak prywatna tv silesia...zycze jak najlepiej ..niestety poki co na jej temat nie slysze pozytywnych opini
0 x
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10
x 1

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Artu » 11 maja 2008, 19:11

Myślisz że na tym forum piszą właściciele stacji należących do sieci Polonii 1? :P
0 x
joyful
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 10 maja 2008, 12:50

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: joyful » 11 maja 2008, 19:13

no nie sądze...zastanawia mnie tylko czy gdy nadejdzie cyfryzacja naziemna w Polsce p1 bedzie chciala w to wejsc...czy jest ten ktos(wlasciciel) w stanie ta stacje podniesc jeszcze...tzn.zakupic prawa do nowych filmow,seriali itp
0 x
xyno
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 06 lis 2007, 23:07
Lokalizacja: Jaworzno
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: xyno » 12 maja 2008, 8:36

Ale na innych stronkach piszą na tej http://www.wieczorslaski.pl/index.php?o ... 1&Itemid=9 wlaśnie ukazał sie 6 "odcinek" wspomnień Zbigniewa Konarskiego – Dyrektora Generalnego PTV RONDO.
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 15973
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 431
x 2319

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Karol » 12 maja 2008, 21:06

O tym już pisaliśmy wcześniej mój drogi.
0 x
Czaja
Obserwator
Posty: 643
Rejestracja: 17 maja 2008, 12:34

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Czaja » 18 maja 2008, 19:00

Ostatnio włączyłem P1 i zobaczyłem takie stare reklamy które leciały w polsce jakieś 7-8 lat temu.Puścili je chyba z VHS-u bo przez cały ekran przelatywały pasy tak jakby stara taśma
0 x
Awatar użytkownika
dragontor
Użytkownik
Posty: 107
Rejestracja: 23 sie 2006, 17:39
Lokalizacja: Toruń
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: dragontor » 18 maja 2008, 19:13

Czaja pisze:Ostatnio włączyłem P1 i zobaczyłem takie stare reklamy które leciały w polsce jakieś 7-8 lat temu.Puścili je chyba z VHS-u bo przez cały ekran przelatywały pasy tak jakby stara taśma
Możesz powiedzieć mniej więcej o której godzinie to było i jakie reklamy?
0 x
tele5.xt.pl - powrót wkrótce...
Miro
Obserwator
Posty: 436
Rejestracja: 28 maja 2007, 17:10
Lokalizacja: Chojnice
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Miro » 18 maja 2008, 21:00

Czaja pisze:przez cały ekran przelatywały pasy tak jakby stara taśma
Na Polonii 1 często takie rzeczy się dzieją.Wątpię ,żeby puszczali jakieś stare reklamy z VHS-u :)
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 15973
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 431
x 2319

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Karol » 18 maja 2008, 22:18

Oni nie używają z VHSów. Jeśli doszło do takiego czegoś, to musiał być błąd osoby przegrywającej materiały z VHSów na Betacamy, która widocznie przeoczyła parę minut i skopiowała taśmę w całości.
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości