Tele 5 (HD) i Polonia 1

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 15870
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 406
x 2229

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Karol » 03 cze 2008, 15:41

Pitus pisze:Al na TVN i TVN Siedem lecą te same programy. Zobacz teraz! Fabryka gry, na TVN od 12:05, na TVN Siedem od 12:35, własnie teraz leci jednoczesnie!
Takie programy to zwykłe zapchajdziury i pasma generują mniejsze straty niż seriale i filmy, za których emisję nadawca musi płacić - nawet powtórkową. Drugi motyw - ludzie wolą obejrzeć call-tv i zadzwonić, niż patrzeć na powtórki jednych i tych samych seriali.
Pitus pisze:A pare lat temu, RTL 7 i NASZA TV, miały wspólne pasma.
Wyjaśnienie jest proste. RTL7 czekała na nowelizację prawa, która pozwoliłaby jej w przyszłości przejąć Naszą TV. Niestety nie mogła tego zrobić ponieważ była spółką zarejestrowaną w Luksemburgu, a cały kapitał stacji należał do podmiotów zagranicznych. (CLT-UFA, bodajże Universal, itp.). Ubiegł ją Polsat, który przejął Polskie Media S.A., nadawcę Naszej TV. Wspólne pasmo miało też inne podłoże - dzięki niemu RTL7 docierało do widzów drogą naziemną, co nie jest możliwe w normalny sposób dla stacji, która nie posiada polskiego kapitału przynajmniej w 67 proc. Wierz mi lub nie ale z powodów owej retransmisji nie raz KRRiT oskarżała NTV o łamanie prawa - ta natomiast tłumaczyła się, że RTL7 dostarczała jej jedynie kontent (gotowy program), który był emitowany w tym samym czasie.
0 x
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Axel » 03 cze 2008, 19:38

Tomek pisze:Hmm... może to dzięki "Gigi" o godzinie 19, który w tym miesiącu znowu zleciał na rano.
Jeśli chodzi o "Gigi" to do końca serii zostało tylko kilka odcinków i temu znieśli to z emisji w tygodniu i zostały tylko emisje w soboty i niedziele o 19:50.
A za "Gigi" w dni powszednie o 19 przenieśli "Prawo do narodzin" z 7:20 rano.

Mogliby bardziej popracować z tą ramówka a nie ciągle takie przetasowania i w kolo te same pozycje. Jeszcze w 2004 liczyłem, że coś ruszy bo wtedy nadawali już od 17:00 a nie jak teraz aż od 19:10.
Tomek pisze:Co do T5 i 1P to może gdyby ta druga osiągnęła poziom oglądalności 0,2 i ją dłużej utrzymała nastąpiła zmiana w polityce Polcastu i Polonia 1 stałaby się pierwszą stacją tej grupy medialnej?
Na pewno jest to w zasięgu reki ale rzeczywiście polityka Polcastu jest dziwna i wątpię aby chciało im sie usprawnić Polonie 1.
0 x
Awatar użytkownika
p1fan
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 11 kwie 2008, 9:16
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: p1fan » 08 cze 2008, 9:21

W ramówce P1 nastąpiły kolejne zmiany ( niedziela, 7:20-The Bill Cosby Show zamiast Świata Cyrku). Wszystko byłoby ok z tymże Bill Cosby trwa 25 (oficjalnie 30) min. a Świat Cyrku 40, więc Top Shop przedłuża sie o ok. 15/20 min (dziś zaczął się 7:45). To zmiany na stałe czy przejściowe?? No i czy w sobotę o 19:20 bedzie leciał Świat Cyrku zamiast Bill'a??
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Axel » 08 cze 2008, 16:58

Top Shop już od dawna zaczyna sie niestety o 7:45 a kończy o 19:10.
0 x
Awatar użytkownika
wojt.20
Obserwator
Posty: 252
Rejestracja: 11 wrz 2007, 21:29
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: wojt.20 » 11 cze 2008, 13:48

Miro pisze:A koncesji ogólnopolskiej nie mogły dostać 2 kanały? Tak jak w przypadku radia (RMF i Zet) ? Czy było już od samego początku ustalone,że koncesje dostanie tylko jeden kanał ?
Tez zadalem kiedys to pytanie i nikt mi nie odpowiedzial, ale moze ktos wie cos?

PS Sory,ale jestem zagranica i dlatego nie ma w tym poscie polskich znakow.
0 x
Awatar użytkownika
PPM
VIP Expert
Posty: 1661
Rejestracja: 22 sie 2006, 18:05
Lokalizacja: Kraków
x 13
x 24

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: PPM » 11 cze 2008, 15:36

Od wczoraj na antenie Tele5 ponownie można oglądać Brygade Acapulco. ( 4 powtórka serialu). W sumie, na czas wakacji to fajny serial. ;)
0 x
hr.dracula
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 02 lut 2008, 16:18

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: hr.dracula » 11 cze 2008, 17:37

Koncesja na emisję kanału telewizyjnego nie jest li tylko widzimisię Krajowej Rady.
Zależy m.inn. od uwarunkowań technicznych. A te na początku lat 90tych ubiegłego wieku uniemożliwiały uruchomienie więcej niż jedną sieć telewizyjną o zasięgu ogólnopolskim. Pojemność w eterze była zaśmiecona setkami archaicznych nadajników będących we władaniu tzw. "służb".... Dopiero po stopniowym zwalnianiu częstotliwości przez takowe , pojawiły się mozliwości na budowę kolejnych sieci , o ograniczonym zasięgu. Z tego też powodu TVN , TV4 i telewizja TVP3 ma niepełne pokrycie terytorium kraju. TV Puls - nie ma szans nawet na 40%.
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 15870
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 406
x 2229

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Karol » 13 cze 2008, 10:50

http://pl.youtube.com/watch?v=uYwB7BMMfbE
Czołówka serialu "MacGyver" nagrana w 1995 roku z anteny Polonii 1. Dodana prawdopodobnie z lewego konta Axela, dlatego też nie wiem czemu nie napisał o tym na forum :) Tymi samymi tłumaczeniami o ile się nie mylę dysponuje Polsat.
0 x
Awatar użytkownika
Mario98
Junior
Posty: 896
Rejestracja: 24 maja 2006, 16:34
x 1
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Mario98 » 13 cze 2008, 11:23

może te same tłumaczenia ale inny lektor ;]
0 x
www.forum-soccer.home.pl


Kazik o Tusku: "Wku... mnie, że dozorca mojego kraju jest kretynem"
Spooky
VIP Expert
Posty: 900
Rejestracja: 03 paź 2007, 15:34
Lokalizacja: Szczecin
x 1
x 3

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Spooky » 13 cze 2008, 11:24

Karol pisze:http://pl.youtube.com/watch?v=uYwB7BMMfbE
Czołówka serialu "MacGyver" nagrana w 1995 roku z anteny Polonii 1. Dodana prawdopodobnie z lewego konta Axela, dlatego też nie wiem czemu nie napisał o tym na forum :) Tymi samymi tłumaczeniami o ile się nie mylę dysponuje Polsat.
No pewnie: http://pl.youtube.com/watch?v=q5Ydi1NG2 ... re=related
0 x
Awatar użytkownika
embi
Junior
Posty: 1006
Rejestracja: 07 paź 2007, 19:13
Lokalizacja: kuj.-pom.
x 1
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: embi » 15 cze 2008, 20:00

Tele5 już chyba nie ma pieniędzy nawet na lektora. Lektorem w filmach jest ten sam pan co jest lektorem stacji !! Powinni sobie załatwic innego lektora chociażby Tomasza Knapika.
0 x
Polsat-Włącz Emocje!
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 15870
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 406
x 2229

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Karol » 15 cze 2008, 21:32

A myślisz, że ten czyta filmy za darmo? Też musi z czegoś żyć. Poza tym uważam, że nadaje się do filmów tak jak inni popularni lektorzy. A Tomasza Knapika, to wierz mi, że w Tele 5 i tak jest najwięcej.
0 x
lucci
Użytkownik
Posty: 39
Rejestracja: 20 maja 2007, 16:43

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: lucci » 18 cze 2008, 22:41

podobno w tele 5 pojawi sie piotrek galus z itv....
0 x
Awatar użytkownika
Kryterium0
VIP Expert
Posty: 1160
Rejestracja: 21 lip 2006, 23:08
x 7
x 86

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Kryterium0 » 18 cze 2008, 23:12

Podobno ? A jakieś źródło tej informacji ? Tylko proszę - nie pisz, że gdzieś słyszałeś/czytałeś.

Z oficjalnych informacji wiadomo natomiast, że Piotr Galus znalazł stałe zatrudnienie w Polsacie (a nie w Tele5)
0 x
Awatar użytkownika
Ice
VIP Expert
Posty: 2669
Rejestracja: 06 mar 2008, 21:35
x 8

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Ice » 18 cze 2008, 23:40

@Kryterium0 - z tego co zauważyłem użytkownik @lucci ma jakieś powiązania z Tele5 [żeby nie bylo - nie widzę w tym nic złego] i może obiło mu się o uszy, że Piotrek Galus będzie prezenterem tejże stacji. :) Ale to tylko moje przypuszczenia. :) Póki co oficjalnej informacji - nie było. :) Czekam na więcej info.
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości