Tele 5 (HD) i Polonia 1

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
dominikptaszynski
Użytkownik
Posty: 52
Rejestracja: 29 gru 2008, 19:09

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: dominikptaszynski » 02 kwie 2009, 14:30

Czy masz zapy z wyścigów na żywo?
kamil2505
VIP Expert
Posty: 2031
Rejestracja: 25 lip 2008, 17:09

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: kamil2505 » 02 kwie 2009, 15:36

Jakoś nie chce mi się wierzyć w zmianę ramówki POLONI1. Nie wierzę, że nie będzie telesklepu dziesięć godzin dziennie. Ale jeśli tak by było... byłoby fajnie :)
Awatar użytkownika
Maciek23
VIP Expert
Posty: 1105
Rejestracja: 05 lip 2006, 13:07

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Maciek23 » 02 kwie 2009, 15:46

Już dawno zostało powiedziane, że to prima aprilisowy żart :P
kamil2505
VIP Expert
Posty: 2031
Rejestracja: 25 lip 2008, 17:09

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: kamil2505 » 02 kwie 2009, 15:54

A gdzie to potwierdzenie można znaleźć?
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16324
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Karol » 02 kwie 2009, 16:06

W dacie napisania artykułu.
vicar
Użytkownik
Posty: 36
Rejestracja: 18 lip 2008, 21:31

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: vicar » 10 kwie 2009, 12:09

Axel - a oprócz zapów masz może filmik tego jakiś?
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16324
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Karol » 12 kwie 2009, 14:33

Chciałem powiedzieć, że jak tylko YouTube łaskawie przyśle mi link do aktywacji nowego konta to dodam oprawę wielkanocną, póki co to tylko blok reklamowy z jinglami oraz ident świąteczny Tele 5.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16324
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Karol » 12 kwie 2009, 23:33

Przepraszam za post pod postem, ale już zrobiłem to co obiecałem:

http://www.youtube.com/watch?v=C5qFFowZQK0 - zapowiedzi wielkanocne Tele 5.
http://www.youtube.com/watch?v=VR60PxgOjmY - blok reklamowy oraz ident Piątki.
sziraczek17
Junior
Posty: 780
Rejestracja: 28 gru 2008, 19:07
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: sziraczek17 » 13 kwie 2009, 12:38

Od jutra żałoba narodowa. Ciekawe co zmieni się na antenach T5 i P1. Logo jest już czarne, więc ciekawe co zrobią.
Awatar użytkownika
Ama18
VIP Expert
Posty: 1823
Rejestracja: 19 paź 2008, 20:04
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Ama18 » 13 kwie 2009, 12:42

Znając ich profesjonalizm, pewnie pokażą czarną wersję poprzedniego logo ekranowego (to całkowicie białe, bez przezroczystości), choć może nas zaskoczą.
Swoją drogą, nie wiem, jak to obecne może się kojarzyć z żałobą....
Awatar użytkownika
Ice
VIP Expert
Posty: 2669
Rejestracja: 06 mar 2008, 21:35

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Ice » 13 kwie 2009, 12:48

Czym mają nas zaskakiwać? Czy to takie ważne jak będzie wyglądał logotyp podczas żałoby? I co ma do tego profesjonalizm? :)
Awatar użytkownika
Ama18
VIP Expert
Posty: 1823
Rejestracja: 19 paź 2008, 20:04
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Ama18 » 13 kwie 2009, 17:43

Ice pisze:Czym mają nas zaskakiwać?
Cóż, źle się wyraziłem, za co przepraszam. Powinno być: (... choć mogą zrobić inaczej, niż napisałem).
I co ma do tego profesjonalizm?
Najczęściej technicy Polonii 1/Tele 5 wszystkie zmiany w logotypach testują bezpośrednio na antenie, mówiąc kolokwialnie, "idą na żywca". W wyrażeniu "znając ich profesjonalizm" chodziło o to, że po prostu mogą nie mieć zrobionego logo żałobnego w stylu "normalnych" logotypów.
Oskarek
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 07 sty 2009, 11:43

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Oskarek » 13 kwie 2009, 18:15

Wszystko bedzie ok :)
Tele 5 / Polonia 1
Awatar użytkownika
Majkell
VIP Expert
Posty: 589
Rejestracja: 26 maja 2006, 21:23
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Majkell » 13 kwie 2009, 22:33

Swoim starszym zwyczajem mogą też dać czarny napis "ŻAŁOBA" pod logo. :)
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16324
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Karol » 13 kwie 2009, 22:38

No tak, tylko, że wtedy korzystali jeszcze w pełni ze sprzętu odziedziczonego i generalnie totalnie przestarzałego pochodzącego z jakichś włoskich stacji telewizyjnych, prawdopodobnie Videoliny Nicoli Grauso. Nie umożliwiał m.in. szybkiej zmiany loga, tym bardziej, że logo-generator był oddzielnym urządzeniem od całości - zmiana loga była wyzwaniem co najmniej na 2-3 dni przeprogramowania go. Teraz królują komputery i myślę, że już nie będzie tak żałośnie.

Swoją drogą. Ciekawe czy komputer emitujący logo w Tele 5 i Polonii 1 może emitować napisy przesuwane na dole ekranu albo np. animacje takie jak na Polszmacie czy TVP.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości