Tele 5 (HD) i Polonia 1

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Awatar użytkownika
Maciek23
VIP Expert
Posty: 1105
Rejestracja: 05 lip 2006, 13:07

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Maciek23 » 13 kwie 2009, 23:56

Jak jeszcze było białe logo, wpuszczane ręcznie (z zacinaniem) zdarzały się przesuwane napisy - jednak wówczas znikało logo i oznaczenie wiekowe. Musiałoby być wgrane w tym samym pliku, co przesuwający się napis, z tymże jako statyczne tło. Najprostsze programy tego typu mają podobną opcję :P
Awatar użytkownika
Maciek23
VIP Expert
Posty: 1105
Rejestracja: 05 lip 2006, 13:07

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Maciek23 » 26 kwie 2009, 23:55

Nareszcie olśniło mnie co przypomina mi oprawa Tele5. Otóż jest bardzo podobna do oprawy Sat.1 z 2001 roku. Kształty, kolorystyka... Szczególnie widać to przy oprawie "zobacz". Jingle Sat.1 można obejrzeć na stronie producenta, czyli www.velvet.de ;)
Spooky
VIP Expert
Posty: 904
Rejestracja: 03 paź 2007, 15:34
Lokalizacja: Szczecin

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Spooky » 27 kwie 2009, 0:03

Rzeczywiście bardzo podobna, tylko brak żywych osób w tej naszej oprawie.
sziraczek17
Junior
Posty: 780
Rejestracja: 28 gru 2008, 19:07
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: sziraczek17 » 30 kwie 2009, 17:44

Od niedzieli 0 17:00 na Polonii1 znów będzie Werdykt. Bardzo się cieszę, że emitują coś z archiwum. Uważam, że "Werdykt" Polonii1 jest lepszy niż ten Tele5. Mogliby jeszcze np "Escape" puścić.
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2834
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Kamil » 30 kwie 2009, 17:58

No jasne :-))) Przecież to nie ta epoka :-)) Porady na Windowsa 98 będą emitować ??
sziraczek17
Junior
Posty: 780
Rejestracja: 28 gru 2008, 19:07
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: sziraczek17 » 30 kwie 2009, 20:03

Mogliby tak ze względów sentymentalnych. Jak ktoś ogląda po raz enty "Świat Cyrku", to mógłby zobaczyć "Escape" (nawet z tymi poradami). Ale "Godzina z" mogą powtórzyć.
Awatar użytkownika
Krewetka
Obserwator
Posty: 266
Rejestracja: 20 sie 2008, 15:15

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Krewetka » 03 maja 2009, 22:56

Przed chwilą skończylem oglądać film pt. "Brzdąc" w Polonii1. Aż szkoda, że Polcast nie ma więcej takich perełek. Wtedy mogliby zmienić profil P1 na "Filmy Klasyczne", a taka stacja miałaby oglądalność. Szczególnie, gdy jest FTA.
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Axel » 04 maja 2009, 13:40

Ale przecież filmów z Chaplinem to oni mają sporo. Wczoraj oprócz "Brzdąca", był też "Cyrk" o 18:20. Zresztą, często je można spotkać w ramówce. Dla mnie jednak mniej odpowiada to, że emitują więcej tych starych filmów, dużo bardziej wolę nowsze produkcje, które puszczają.
sziraczek17
Junior
Posty: 780
Rejestracja: 28 gru 2008, 19:07
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: sziraczek17 » 04 maja 2009, 15:58

Polonia1 ma wiele dobrych filmów. Mogliby w zwykłe dni puszczać dwa, zamiast głupich sex telefonów
Awatar użytkownika
Ice
VIP Expert
Posty: 2669
Rejestracja: 06 mar 2008, 21:35

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Ice » 04 maja 2009, 18:05

Hmm...a zyski? Polonia 1 jest maszynką do zarabiania pieniędzy właśnie z takich reklam. Twoje żądania są bez sensu.
Awatar użytkownika
TiM
VIP Expert
Posty: 3866
Rejestracja: 31 maja 2008, 23:06

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: TiM » 04 maja 2009, 18:20

Zresztą filmy z 1P które nadają się do emisji, są pokazywane na Tele5.
sziraczek17
Junior
Posty: 780
Rejestracja: 28 gru 2008, 19:07
Kontakt:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: sziraczek17 » 04 maja 2009, 18:47

Nie dość im, że prawie cały dzień leci TOP SHOP (11 godzin). Jakby z erotyki trwającej 5 godzin wycieli 90 minut na film nic by się nie stało. Nie wszystkie filmy "nadające się do emisji" są na Tele5. Na Tele5 są nowsze filmy, a na Polonii klasyka.
Czaja
Obserwator
Posty: 643
Rejestracja: 17 maja 2008, 12:34

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Czaja » 04 maja 2009, 19:20

sziraczek17 pisze:Nie dość im, że prawie cały dzień leci TOP SHOP (11 godzin). Jakby z erotyki trwającej 5 godzin wycieli 90 minut na film nic by się nie stało.
Może dla Ciebie to nie ma różnicy. Ale dla nich różnica jest. Liczy się kasa.
sziraczek17 pisze:Nie wszystkie filmy "nadające się do emisji" są na Tele5. Na Tele5 są nowsze filmy, a na Polonii klasyka.
Część filmów, które leciały na Tele5 są w niedługim czasie pokazywane w P1. :)
Evil
Junior
Posty: 1405
Rejestracja: 09 sie 2007, 14:46

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: Evil » 04 maja 2009, 19:54

TiM pisze:Zresztą filmy z 1P które nadają się do emisji, są pokazywane na Tele5.
Nie wszystkie. Zdarzają się filmy nawet z lat '40, których nigdy w Tele5 nie widziałem.
Awatar użytkownika
TiM
VIP Expert
Posty: 3866
Rejestracja: 31 maja 2008, 23:06

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Post autor: TiM » 04 maja 2009, 21:26

Wiem, że nie wszystkie, głównie te nowsze. Niestety, rynek jest okrutny i jak spojrzeć na 1P ze strony zarabiania pieniędzy, to dobrze jej idzie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości