Tele 5 (HD) i Polonia 1

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Frontowiec
VIP Expert
Posty: 3470
Rejestracja: 18 sty 2017, 13:24
Lokalizacja: Szczecin / Kamień Pomorski
Kontaktowanie:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Postautor: Frontowiec » 08 mar 2018, 15:32

Czyli jednak na satelicie nie działają, bo ja odbieram Tele 5, Polonie 1 i kanały Polcastu w Cyfrowym Polsacie.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 13264
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
Lokalizacja: Starachowice

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Postautor: Karol » 08 mar 2018, 15:37

Tele 5 HD nawet nie ma innej drogi dosyłu sygnału niż światłowód.

Poza tym mówiłem, że zaciskają pasa :-P Swoją drogą niedawno Water Planet odnowił włoską koncesję. Nie wiem jak Novela TV.
Frontowiec
VIP Expert
Posty: 3470
Rejestracja: 18 sty 2017, 13:24
Lokalizacja: Szczecin / Kamień Pomorski
Kontaktowanie:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Postautor: Frontowiec » 08 mar 2018, 15:46

Wygląda na to, że Polcastowi się skończyły pieniążki na nadawanie satelitarne:

http://satkurier.pl/news/168990/4-kanal ... a-13e.html
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 13264
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
Lokalizacja: Starachowice

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Postautor: Karol » 08 mar 2018, 15:52

Jak dla mnie to nadinterpretacja ze strony redakcji SK. Fakt, że to nie pierwsza przerwa w emisji sygnału satelitarnego. Kiedyś przerwali nadawanie na transponderze bodajże Cyfry+, po czym po kilkudziesięciu godzinach wrócili na satelitę. Wtedy przyczyny finansowe były mało prawdopodobne, bo pieniądze nie znalazły się przecież nagle z dnia na dzień, tym bardziej, że emisja kanałów jest kontynuowała przez światłowód. Obstawiam problemy z łączem do uplinku Telespazio. Przy okazji wychodzi na to, że nie posiadają zapasowego, na co szanujący nadawca by sobie nie pozwolił.

Warto zwrócić uwagę na fakt, że kanały nie zostały usunięte z transpondera.
Awatar użytkownika
Zdzichu
VIP Expert
Posty: 548
Rejestracja: 16 lis 2016, 18:00
Lokalizacja: Radom

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Postautor: Zdzichu » 08 mar 2018, 18:45

A jeszcze wczoraj gadali o 25 leciu :D
Awatar użytkownika
Tomek
VIP Mod
Posty: 3745
Rejestracja: 24 maja 2006, 22:01
Kontaktowanie:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Postautor: Tomek » 08 mar 2018, 19:12

Nie gadała telewizja, tylko co najwyżej firma kupująca u nich czas antenowy.
HENSHIN!
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 13264
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
Lokalizacja: Starachowice

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Postautor: Karol » 08 mar 2018, 21:01

Trzeba zadzwonić do siedziby/restauracji i zapytać co się dzieje :-)

Screenshot_20180308-205701.png


:lol:

A jeśli kelner nie ogarnie tematu to polecam wybrać się pod adres Themistocles Dervis, 48 w Nikozji na Cyprze :lol: Tam mieści się siedziba udziałowca wielu spółek powiązanych z Polcast - Blue Wavetrade Ltd :lol:
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 13264
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
Lokalizacja: Starachowice

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Postautor: Karol » 08 mar 2018, 23:32

Ponoć pół godziny temu emisja została wznowiona. Wybaczcie post pod postem. :-) Mówiłem, że to awaria. :-P
Awatar użytkownika
Zdzichu
VIP Expert
Posty: 548
Rejestracja: 16 lis 2016, 18:00
Lokalizacja: Radom

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Postautor: Zdzichu » 08 mar 2018, 23:35

Czyżby właściciel sekstelefonów się wkurzył że nie wywiązują się z umowy? Haha :D
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 10720
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontaktowanie:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Postautor: Poland » 21 mar 2018, 10:49

Frontowiec pisze:Wygląda na to, że Polcastowi się skończyły pieniążki na nadawanie satelitarne:

http://satkurier.pl/news/168990/4-kanal ... a-13e.html

To wytłumaczyło by nagły wzrost produkcji własnej - produkując programy chcą sobie podreperować budżet Piątki bo ile można żyć tylko z telezakupów i sekstelefonów :)
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Paw13
Użytkownik
Posty: 112
Rejestracja: 06 sie 2013, 23:04

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Postautor: Paw13 » 15 kwie 2018, 19:56

Od jutra na antenie Tele 5 powraca program Telemedia Interactv. :)
Więcej informacji na stronie internetowej: http://wygrajznami.pl/
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 34090
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Postautor: Trzeciak » 17 kwie 2018, 23:46

Ja tu widzę bezsensowne płacenie 4 złotych za wygenerowanie 6 z 49 licb w totolotka. :)
Pozdrawiam, Trzeciak
parkingowy
Użytkownik
Posty: 172
Rejestracja: 20 lut 2017, 16:07

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Postautor: parkingowy » 24 kwie 2018, 22:51

Wg ramówki od maja znikają nocne pornotelezakupy w Tele 5 i zamiast nich filmy.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 10720
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontaktowanie:

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Postautor: Poland » 08 maja 2018, 8:56

Za to na 16:00 nie wiadomo po co wskoczył Klejnot TV przesuwając normalny program na czas od godziny 17:05.
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Piotr88
Użytkownik
Posty: 136
Rejestracja: 21 kwie 2018, 13:51

Tele 5 (HD) i Polonia 1

Postautor: Piotr88 » 08 maja 2018, 10:51

Jakim cudem te kanały jeszcze na siebie zarabiają? Tylko niepotrzebnie miejsce zajmują na satelicie.


Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość