Puls 2 (HD)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
cieszyński
Użytkownik
Posty: 21
Rejestracja: 12 lut 2012, 12:46

Puls 2 (HD)

Post autor: cieszyński » 07 lut 2013, 15:32

Panie Jacku jako, że od niedawna poczytuję sobie tem wątek i bardzo kibicuję Puls`owi 2 chciałbym zadać pytanie, które mam nadzieję, że jeszcze nie padło:

Jakie korzyści niesie wymiania systemu emisyjnego? Czy tylko po to by mieć dynamiczną zmiane formatu obrazu?
Wspominał Pan o ścieżkach POL i ORG. Czy w związku z tym pojawią się napisy DVB oraz czy potrzebne są znaczne inwestycje by wprowadzić E-AC3?
0 x
Johny Begood
Poster
Posty: 2070
Rejestracja: 11 lut 2012, 16:34

Puls 2 (HD)

Post autor: Johny Begood » 07 lut 2013, 17:26

Bezpieczeństwo emisji, nowe możliwości graficzne i wiele innych. Na razie o standardzie EA3 nie myślimy (na razie - na wiosnę).
0 x
CZERWONE I NIETRANSPARENTNE LOGO EKRANOWE JEST OK! :D
sam127
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 07 lut 2013, 13:11

Puls 2 (HD)

Post autor: sam127 » 07 lut 2013, 18:43

To znaczy że nie będzie napisów w systemie dvb
0 x
Johny Begood
Poster
Posty: 2070
Rejestracja: 11 lut 2012, 16:34

Puls 2 (HD)

Post autor: Johny Begood » 07 lut 2013, 19:18

Patrzę na swój post i zastanawiam się skąd wyciągnąłeś teki wniosek :O
0 x
CZERWONE I NIETRANSPARENTNE LOGO EKRANOWE JEST OK! :D
pablos2654
Użytkownik
Posty: 199
Rejestracja: 16 sty 2013, 22:19

Puls 2 (HD)

Post autor: pablos2654 » 07 lut 2013, 19:36

Kolejna zmiana godzin Evki. Czy nie lepiej byłoby emitować juz od razu po dwa odcinki dziennie o tej 6 i 7. Telenowela skonczylaby sie bardzo szybko, zostałaby wyemitowana do końca a stacja nie mogłaby juz na nią wiecej narzekać.
0 x
Johny Begood
Poster
Posty: 2070
Rejestracja: 11 lut 2012, 16:34

Puls 2 (HD)

Post autor: Johny Begood » 07 lut 2013, 19:39

Nie może być 2 odcinków dziennie - za duża strata w przepływach widzów. Nie można jej też dać teraz o 7:00 rano - niestety ramówka to nie klocki lego ;) Nie da się tego dowolnie układać.
Tak przy okazji:
http://satkurier.pl/news/82542/tv-puls- ... C4%99ki%29
0 x
CZERWONE I NIETRANSPARENTNE LOGO EKRANOWE JEST OK! :D
sam127
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 07 lut 2013, 13:11

Puls 2 (HD)

Post autor: sam127 » 07 lut 2013, 20:03

To znaczy że mogą być napisy w systemie dvb myślałem że jak nie będzie systemu ea3 to też by ich nie było
0 x
rotalplus
Obserwator
Posty: 523
Rejestracja: 18 maja 2012, 13:09
x 16

Puls 2 (HD)

Post autor: rotalplus » 07 lut 2013, 20:33

Johny Begood pisze:Nie może być 2 odcinków dziennie - za duża strata w przepływach widzów. Nie można jej też dać teraz o 7:00 rano - niestety ramówka to nie klocki lego ;) Nie da się tego dowolnie układać.
Tak przy okazji:
http://satkurier.pl/news/82542/tv-puls- ... C4%99ki%29
Ile ten serial ogląda ? 1000 osób? 2000 osób?
Ile oglada PULS2 po 7:00? 2000 osób? 3000 osób?

Trudno mówić o "przepływach"
0 x
Rudolf50
Użytkownik
Posty: 108
Rejestracja: 22 sty 2013, 21:40

Puls 2 (HD)

Post autor: Rudolf50 » 07 lut 2013, 20:45

Pisał Pan że chcielibyście umieścić ją w Ipla
Jeśli by się udało zdjęta by była z anteny ?
0 x
Johny Begood
Poster
Posty: 2070
Rejestracja: 11 lut 2012, 16:34

Puls 2 (HD)

Post autor: Johny Begood » 07 lut 2013, 20:54

rotalplus pisze:Ile ten serial ogląda ? 1000 osób? 2000 osób?
Ile oglada PULS2 po 7:00? 2000 osób? 3000 osób?Trudno mówić o "przepływach"
I znowu: wiesz? Czy tak Ci się wydaje?
Dal ścisłości: Ja, ona i Eva - średnio 2 tys (choć raz zdarzyło się 0 widzów, kolejna pozycja Pulsu (o 7 rano) - ok. 16,000 widzów.
Nie trudno mówić o przepływach.


Muszę zrobić mały EDIT, bo musiałem te dane wygenerować z Arianny (programy Nielsena):
obojętnie o której godzinie telenowela była emitowana NIE PRZEKAZYWAŁA swoich widzów (obojętnie ilu ich było) kolejnym pozycjom w ramówce. Przepływy pomiędzy programami na poziomie 0-10%. To b. slaby wynik. Godzina takiej sytuacji, zwłaszcza o 6:00 rano jest do strawienia przez stację, dwie godziny - nie, bo skumulowany wynik odbije się na dobowym wyniku stacji. Z tego względu nie będę emitował dwóch odcinków dziennie - wbrew radom 'znawców'.


Rudolf50 pisze:Pisał Pan że chcielibyście umieścić ją w Ipla
Jeśli by się udało zdjęta by była z anteny ?
Nie.
0 x
CZERWONE I NIETRANSPARENTNE LOGO EKRANOWE JEST OK! :D
Jantar
Activist
Posty: 3756
Rejestracja: 13 lip 2011, 18:50
x 8
x 40
Kontakt:

Puls 2 (HD)

Post autor: Jantar » 07 lut 2013, 20:55

Rudolf50 pisze:Pisał Pan że chcielibyście umieścić ją w Ipla
Jeśli by się udało zdjęta by była z anteny ?
Zaraz, zaraz! Protestuję! Telenowelę oglądają też osoby starsze, zupełnie nie korzystające z Internetu! Spróbuj taką osobę ponad 90-letnią nauczyć korzystania z Ipli, co ledwie z pilotem od tv czy telefonem sobie radzi! Mam babcię w tym wieku, która ogląda telenowele. W tv ma wszystko poprogramowane tak, że jednym przyciskiem tylko przełącza na to, co ogląda, a ty byś jej kazał oglądać na komputerze z Ipli? No bądź poważny i szanuj też starsze osoby! Odcinki na Ipli są dla osób młodych, które na co dzień siedzą godzinami w Internecie i oglądają tak różne seriale czy programy. Ale co ja mówię o osobach 90-letnich, skoro nawet osoby ledwie po 50-e z internetu tak nie korzystają...
0 x
jmk
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 12 sty 2013, 5:53

Puls 2 (HD)

Post autor: jmk » 08 lut 2013, 7:03

Myślę, że przesadzasz a tymi 50 latkami :)

Swoją drogą panie Jacku ciekawa jestem, jak Nielsen kwalifikuje takie osoby jak ja i wielu mi podobnych, którym nagrywają się wybrane pozycje w dekoderze, a potem oglądają je po powrocie do domu ?
0 x
Awatar użytkownika
AtoMan
VIP Expert
Posty: 3243
Rejestracja: 06 maja 2007, 21:39
x 29
x 253
Kontakt:

Puls 2 (HD)

Post autor: AtoMan » 08 lut 2013, 10:41

Póki co - o ile wiem - nijak. A szkoda, bo na zachodzie taki widz jest wart więcej - w końcu jest wierny, powracający.
0 x
dość
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Puls 2 (HD)

Post autor: Axel » 08 lut 2013, 11:35

Ktoś taki przecież przewija/usuwa reklamy. Więc raczej nie jest targetem. :) Wydaje mi się, że wszelcy nagrywacze/kolekcjonerzy nagrań z TV (do których też się zaliczam) są raczej traktowani jaki osoby oczekujące od telewizji aby była prywatną wypożyczalnią filmów/seriali na żądanie i to za darmo.
0 x
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 8969
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk
x 118
x 252

Puls 2 (HD)

Post autor: Direct » 08 lut 2013, 11:52

Tak, ale pokazuje to też w pewnym sensie zainteresowanie daną produkcją. Widz może jeden odcinek serialu nagrać, a potem oglądać już na bieżąco, choć to dość naciągana teoria, jak na polskie realia - niestety u nas chyba się nie mierzy oglądalności z nagrywarek.

Jantar pisze:
Rudolf50 pisze:Pisał Pan że chcielibyście umieścić ją w Ipla
Jeśli by się udało zdjęta by była z anteny ?
Zaraz, zaraz! Protestuję! Telenowelę oglądają też osoby starsze, zupełnie nie korzystające z Internetu! Spróbuj taką osobę ponad 90-letnią nauczyć korzystania z Ipli, co ledwie z pilotem od tv czy telefonem sobie radzi! Mam babcię w tym wieku, która ogląda telenowele. W tv ma wszystko poprogramowane tak, że jednym przyciskiem tylko przełącza na to, co ogląda, a ty byś jej kazał oglądać na komputerze z Ipli? No bądź poważny i szanuj też starsze osoby! Odcinki na Ipli są dla osób młodych, które na co dzień siedzą godzinami w Internecie i oglądają tak różne seriale czy programy. Ale co ja mówię o osobach 90-letnich, skoro nawet osoby ledwie po 50-e z internetu tak nie korzystają...
Zauważ, że Ipla może być także w odpowiednim telewizorze jako aplikacja, nie tylko na komputerze.
0 x
Pozdrawiam, Direct
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości