Puls 2 (HD)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Johny Begood
Poster
Posty: 2070
Rejestracja: 11 lut 2012, 16:34

Puls 2 (HD)

Post autor: Johny Begood » 07 lis 2013, 15:05

W panelu jest dokładnie 4,509 osób. 1,700 gospodarstw.
CZERWONE I NIETRANSPARENTNE LOGO EKRANOWE JEST OK! :D
pavl6
Junior
Posty: 1109
Rejestracja: 06 cze 2009, 20:32

Puls 2 (HD)

Post autor: pavl6 » 07 lis 2013, 17:10

Jakieś przynajmniej 10 razy za mało.
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 8970
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk

Puls 2 (HD)

Post autor: Direct » 07 lis 2013, 17:15

Jak mniemam, nadal trzeba ręcznie ustawiać, które osoby w danej chwili oglądają? Jakieś 8 lat temu członkowie mojej dalszej rodziny byli w panelu, mieli w domu telemetr i tak to właśnie wyglądało. Zmierzam do tego, że oglądać może cała rodzina, a guzik mieć wciśnięty tylko na jedną osobę i już mamy spore przekłamanie. Nie sądzę, że ktoś ciągle biega do urządzenia i uaktualnia skład przed telewizorem.
Pozdrawiam, Direct
rotalplus
Obserwator
Posty: 524
Rejestracja: 18 maja 2012, 13:09

Puls 2 (HD)

Post autor: rotalplus » 07 lis 2013, 19:28

Sposób mierzenia jak z prehistorii - technika poszła naprzód, że można wykorzystać inne metody
Johny Begood
Poster
Posty: 2070
Rejestracja: 11 lut 2012, 16:34

Puls 2 (HD)

Post autor: Johny Begood » 08 lis 2013, 8:35

pavl6 pisze:Jakieś przynajmniej 10 razy za mało.
Tak na oko.
Ale zbyt dużo pieniędzy zależy od wyników tych badań, żeby ci, którzy są najbardziej zainteresowani nierobieniem zmian łatwo dopuścili do radykalnej poprawy jakości panelu.

@Direct: tak. Niestety.
CZERWONE I NIETRANSPARENTNE LOGO EKRANOWE JEST OK! :D
Awatar użytkownika
[email protected]
VIP Expert
Posty: 2284
Rejestracja: 14 cze 2012, 21:58
Kontakt:

Puls 2 (HD)

Post autor: [email protected] » 08 lis 2013, 11:17

Panie Jacku, dlaczego przenosicie "Nianię" na 20:00? Przyznam, ze fajnie mi się oglądało pod rząd ze "Zbuntowanym aniołem".
Pawel

Puls 2 (HD)

Post autor: Pawel » 08 lis 2013, 11:31

Direct pisze:Jak mniemam, nadal trzeba ręcznie ustawiać, które osoby w danej chwili oglądają? Jakieś 8 lat temu członkowie mojej dalszej rodziny byli w panelu, mieli w domu telemetr i tak to właśnie wyglądało. Zmierzam do tego, że oglądać może cała rodzina, a guzik mieć wciśnięty tylko na jedną osobę i już mamy spore przekłamanie. Nie sądzę, że ktoś ciągle biega do urządzenia i uaktualnia skład przed telewizorem.
A orientuje się ktoś jak to wygląda jeśli chodzi o rodziny, które mają te telemetry. Czy cały czas są to te same osoby, czy co jakiś czas Nielsen pewną część osób "wymienia"?
rotalplus
Obserwator
Posty: 524
Rejestracja: 18 maja 2012, 13:09

Puls 2 (HD)

Post autor: rotalplus » 08 lis 2013, 11:34

p. Johny przyznał, że dużym nadawcom zależy żeby sposób pomiaru był taki jest ( pozytywny dla nich), bo zmiana mogłaby doprowadzić do radykalnych zmian - INNYMI SŁOWY: te badania można sobie wsadzić w...
Johny Begood
Poster
Posty: 2070
Rejestracja: 11 lut 2012, 16:34

Puls 2 (HD)

Post autor: Johny Begood » 08 lis 2013, 12:15

Badania są obowiązującą walutą na rynku telewizyjnym. Nie ma innej wiec TRZEBA je brać pod uwagę.
A ze mogłyby być bardziej dokładne to inna sprawa.

Niania zmieniła miejsce żeby jeszcze bardziej poprawić wyniki ZA.
'Ale numer" zrobi to lepiej niż sitcom.
CZERWONE I NIETRANSPARENTNE LOGO EKRANOWE JEST OK! :D
Jantar
Activist
Posty: 3768
Rejestracja: 13 lip 2011, 18:50
Kontakt:

Puls 2 (HD)

Post autor: Jantar » 08 lis 2013, 12:19

Czyli godziny ZA nadal pozostają te same? Czy też szykuje się jakaś zmiana? Bardzo proszę o info.

Cieszy mnie ogromnie duża oglądalność ZA. Mam nadzieję, że oznacza ona, że możemy się spodziewać kolejnej klasyki po ZA w paśmie :)
Johny Begood
Poster
Posty: 2070
Rejestracja: 11 lut 2012, 16:34

Puls 2 (HD)

Post autor: Johny Begood » 08 lis 2013, 12:23

Nie planujemy zmiany godzin emisji telenoweli.
CZERWONE I NIETRANSPARENTNE LOGO EKRANOWE JEST OK! :D
piotrekzgr
Junior
Posty: 1265
Rejestracja: 08 paź 2013, 21:07

Puls 2 (HD)

Post autor: piotrekzgr » 08 lis 2013, 15:13

No właśnie, a jak oglądalność Niani? :)
||WWEE||
Użytkownik
Posty: 99
Rejestracja: 25 sty 2013, 0:50

Puls 2 (HD)

Post autor: ||WWEE|| » 08 lis 2013, 17:19

Planujecie jakieś znaczne zmiany w PULS 2 np. oprawa graficzna, lub nowy program własnej produkcji (o ile można już o tym mówić)?
rotalplus
Obserwator
Posty: 524
Rejestracja: 18 maja 2012, 13:09

Puls 2 (HD)

Post autor: rotalplus » 08 lis 2013, 22:21

Z programów które można by pokazać jest ' Undercover Boss' czy też z opisu wydaje się być reality show ABC ' Whodunnit' (świeża produkcja)przypominający bardzo AGENTA
tvp2
Użytkownik
Posty: 189
Rejestracja: 06 sty 2011, 23:22

Puls 2 (HD)

Post autor: tvp2 » 08 lis 2013, 23:12

Zauważyłem że WWE ma teraz większe opóżnienie niż było.
TAK DLA HD W DVB-T
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości