Puls 2 (HD)
Puls 2 (HD)
Jeżeli jest mowa o polskich serialach z końcówki XX wieku to dawno nie widziałem "Fitness Clubu". Może on by się nadawał do emisji w PULS 2?
Puls 2 (HD)
A jak dla mnie przeszkadza na równi z tym potworkiem z AXN. Zresztą jak każde tego typu rzucające się w oczy logo, albo nietransparentnością albo jaskrawymi kolorami, albo wielkością logo (albo wszystko na raz - AXN HDJantar pisze:Przepraszam bardzo, ale tu muszę się odnieść... Logo owszem jest czerwone, ale nie przeszkadza.

-
- Obserwator
Puls 2 (HD)
Fitness club ostatnio był puszczany w TVP2 w czerwcu od poniedziałku do piątku ok. godz. 5:50.
Puls 2 (HD)
Jestem w szoku. Serial "W labiryncie" był emitowany na TVP 1 w ubiegłym roku i jakość serialu była... zwyczajna? Obraz taki jaki był w latach 80-tych w polskiej telewizji.Johny Begood pisze:Niestety jakość techniczna tego serialu była nieemisyjna. Z serialem 'W labiryncie' jest podobnie.pazdziochowicz99 pisze:Panie Jacku, dlaczego na początku października została przerwana na 25 odcinku emisja serialu "Radio Romans".
-
- Obserwator
Puls 2 (HD)
Poza fitness clubem, dawno nie puszczano w tvp takich seriali jak: Jest jak jest, Sukces, Zespol adwokacki, Bank nie z tej ziemi, Pokoj 107, Marzenia do spelnienia, Wiezy krwi. Czy daloby rade zalatwic emisje ktoregos z tych seriali do Pulsu?
Puls 2 (HD)
Kolorowe logo mnie nie przeszkadza - przynajmniej Pulsu2, bo jest w sumie dość małe w porównaniu np. z logo AXN HD czy żółtą gapą Polonii1. Jeśli chodzi natomiast o AXN to już bardziej przeszkadzają mi wszystkie śmieci ekranowe, których jest od cholery: na początku filmu i po każdej reklamie, których są 3 bloki, pojawia się wielka belka na szerokość ekranu z informacją, co oglądamy teraz i dodajmy, że często jest to błędna informacja (np. w odcinkach Rexa była belka Świat Cristiny O, w tym z kolei bywało CSI, itd. itp, czyli po prostu niechlujstwo) oraz co kilka minut przelatujące po przekątnej ekranu animacje z zapowiedziami, co w ramówce za kilka godzin, za kilka dni, czy za tydzień. Wspomniane belki po reklamach, jak i animacje bardzo często lądują na twarzach aktorów, co oczywiście utrudnia oglądanie, ale nadawca wcale się tym nie przejmuje. Tak więc z tych powodów główny AXN omijam łukiem. Samo logo jeszcze nie jest takie złe, bo w sumie nie za bardzo zawadza, choć jest większe od loga Pulsu2. Zresztą oglądalność dla AXN-ów chyba nie bardzo ma znaczenie, skoro nadawca nie zamierza zmienić tych belek i śmieci, mimo że widzowie zgłaszają i narzekają...Pawel pisze:A jak dla mnie przeszkadza na równi z tym potworkiem z AXN. Zresztą jak każde tego typu rzucające się w oczy logo, albo nietransparentnością albo jaskrawymi kolorami, albo wielkością logo (albo wszystko na raz - AXN HDJantar pisze:Przepraszam bardzo, ale tu muszę się odnieść... Logo owszem jest czerwone, ale nie przeszkadza.). A szkoda bo lubię główny TV Puls i także kibicuję w rozwoju Puls 2, ale obecne logo odrzuca mnie od oglądania tej stacji. Cóż, nie mam telemetra, więc to i tak dla nich żadna strata.
Puls 2 (HD)
Bzdura. W kolorowej telewizji kolorowy powinien być obraz, a znaki dodatkowe, które są na nim wyświetlane nie muszą wcale takie być. Większość polskich i zagranicznych nadawców w wersji ekranowej używa właśnie niekolorowych logo i nie jest to przypadek, tylko celowe działanie, bowiem niekolorowe znaki o wiele mniej rzucają się w oczy podczas oglądania.TajemniczyONE pisze:Kolorowa telewizja = kolorowe logo, a nie logo czarno-białe.
To już w ogóle skrajny pogląd. Czasami zerkam na zagraniczne kanały i na szczęście w większości logo jest jedynym znakiem umieszczanym przez cały czas na obrazie. Przeglądam również fora dyskusyjne i większość widzów nie lubi jak się zaśmieca za bardzo ekran. Rozumiem, że można popierać wyświetlanie logo na ekranie czy czasami jeszcze jakiegoś innego znaku, ale nie robienia z ekranu totalnego śmietnika.TajemniczyONE pisze:Lóg, banerów, pasków itd. winno być jak najwięcej.
Mam podobne zdanie. Uważam, że kanały Pulsu są dobre, widać po ramówce, że nadawca się stara, natomiast oglądam tylko "pierwszą" stację, Pulsu 2 nie oglądam, pomimo że również jest tam kilka dobrych pozycji, ale czerwone i nieprzezroczyste logo za bardzo mi przeszkadza. Oczywiście to jest subiektywne odczucie. Ja akurat należę do grona osób, które mają bardzo wrażliwy zmysł wzroku i oglądanie programu z takim intensywnie czerwonym logo jest dla mnie zbyt męczące i dokuczliwe. No ale skoro Pan Jacek tak uparł się na te logo to trudno, ma do tego prawo i nic nie można na to poradzić. Skoro wcześniej nie oglądałem tego kanału, bo nie istniał, to teraz także jego nie oglądanie z powodu przeszkadzającego logo nie zrobi mi różnicy. Pan Jacek napisał w jednej ze starych wypowiedzi, że nie zmieni logo, ale nie wyklucza takiej zmiany w przyszłości, w związku z tym mam nadzieję, że kiedyś jednak ta poprawka logo wreszcie nastąpi, np. w 2018 roku, tak jak tu padło w jednej z wypowiedzi.Pawel pisze:A szkoda bo lubię główny TV Puls i także kibicuję w rozwoju Puls 2, ale obecne logo odrzuca mnie od oglądania tej stacji.
-
- Poster
Puls 2 (HD)
A nie lepiej do TVP Rozrywka lub TVP Seriale?pazdziochowicz99 pisze:Poza fitness clubem, dawno nie puszczano w tvp takich seriali jak: Jest jak jest, Sukces, Zespol adwokacki, Bank nie z tej ziemi, Pokoj 107, Marzenia do spelnienia, Wiezy krwi. Czy daloby rade zalatwic emisje ktoregos z tych seriali do Pulsu?
CZERWONE I NIETRANSPARENTNE LOGO EKRANOWE JEST OK! 

Puls 2 (HD)
Nawet nie trzeba, bo na przykład Więzy Krwi znowu emituje TVP Polonia. Tylko trzeba patrzeć czasem w ramówkę 

dość
-
- Obserwator
Puls 2 (HD)
Leci to od 28 grudnia w soboty o godzinie 11:20. Dawno temu emitowane było też w lipcu 2009 r. od poniedziałku do piątku o godzinie 20:50 czy 20:15. Była też 30-minutowa wersja (tutaj podzielona na 26 odcinków) - emitowana ostatnio w TVP Polonia od wakacji 2010 r. w niedziele chyba o 17:30, od września przesunęli emisje na soboty chyba po 15:00.AtoMan pisze:Więzy Krwi znowu emituje TVP Polonia.
Poza tym na TVP Seriale nie zauważyłem emisji żadnych z moich wymienionych seriali.
Puls 2 (HD)
TVP Rozrywka raczej nie emituje seriali, a TVP Seriale do kanał płatny.Johny Begood pisze:A nie lepiej do TVP Rozrywka lub TVP Seriale?pazdziochowicz99 pisze:Poza fitness clubem, dawno nie puszczano w tvp takich seriali jak: Jest jak jest, Sukces, Zespol adwokacki, Bank nie z tej ziemi, Pokoj 107, Marzenia do spelnienia, Wiezy krwi. Czy daloby rade zalatwic emisje ktoregos z tych seriali do Pulsu?

-
- Obserwator
Puls 2 (HD)
Czy byłaby szansa powtórzenia tych seriali na Pulsie 2? Bardzo tego chcę.
Puls 2 (HD)
Chcieć to nie zawsze znaczy móc.
Puls 2 (HD)
To nie jest koncert życzeń. Ludzie nie przesadzacie ?
@Johny Begood
Przygotowujecie może coś na 15 lutego ?
TVP tak się chwali tymi bezpiecznymi bajkami
@Johny Begood
Przygotowujecie może coś na 15 lutego ?
TVP tak się chwali tymi bezpiecznymi bajkami
-
- Obserwator
Puls 2 (HD)
Pożyjemy zobaczymy. Ja czekam na tego 15 lutego!