Puls 2 (HD)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Awatar użytkownika
dominik25862
Obserwator
Posty: 399
Rejestracja: 08 kwie 2012, 21:34

Puls 2 (HD)

Post autor: dominik25862 » 08 kwie 2012, 22:07

A czy PULS stac na uruchomienie blizniaka ?
0 x
Dajcie więcej HD w DVB-T !!!
Awatar użytkownika
dominik25862
Obserwator
Posty: 399
Rejestracja: 08 kwie 2012, 21:34

Puls 2 (HD)

Post autor: dominik25862 » 08 maja 2012, 6:53

Jakis czas temu napisalem do Pulsu i dostalem informacje ze nie bedzie to kanal dzieciecy najprawdopodobniej ogolnotematyczny bardzo podobny do TV 6
0 x
Dajcie więcej HD w DVB-T !!!
Awatar użytkownika
matik
VIP Mod
Posty: 7383
Rejestracja: 27 sie 2010, 18:41
Lokalizacja: Warszawa
x 27
x 56

Puls 2 (HD)

Post autor: matik » 08 maja 2012, 12:16

Start: 19 lipca
Profil: poradnikowo-lifestylowo-dziecięcy
Szczegóły: http://www.ekonomia24.pl/artykul/706245 ... -Puls.html
0 x
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 12110
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 9
x 107
Kontakt:

Puls 2 (HD)

Post autor: Poland » 08 maja 2012, 15:40

No wreszcie zaczyna się coś dziać w tym kanale który ma już u mnie miano zakały DVB-T za te swoje pasy testowe. Dosłownie w ostatniej chwili ruszają z tym kanałem.
0 x
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
AreQ
Użytkownik
Posty: 90
Rejestracja: 04 mar 2012, 17:43

Puls 2 (HD)

Post autor: AreQ » 08 maja 2012, 16:01

przeciągają tak jak ATM. :) wypowiedział się nadawca że nie opłaca im się kupować jakiś super kanałów na start bo dla 10 % nadawać to by było z dużą stratą.

główny Puls zaczyna mieć na prawdę fajną ramówkę jest co oglądać i zaraz po komercyjnych stacjach najlepiej oglądany w dvb-t. zobaczymy co tutaj dadzą jak już będzie większa dostępność.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Dijon
VIP Expert
Posty: 6372
Rejestracja: 28 gru 2009, 21:48
x 2
x 3

Puls 2 (HD)

Post autor: Dijon » 14 maja 2012, 11:49

Z Polonii1 do TV Puls 2:

http://media2.pl/media/92002-David-Podh ... uls-2.html

Jak dla mnie to nie jest jakiś wielki koordynator...

PS. On naprawdę ma na imię "David", a nie "Dawid"?
0 x
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 8846
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk
x 83
x 199

Puls 2 (HD)

Post autor: Direct » 14 maja 2012, 12:15

Ale przynajmniej jest rozchwytywany, skoro zaliczył tyle stacji ;).
0 x
Pozdrawiam, Direct
Awatar użytkownika
Dominik
VIP Expert
Posty: 2399
Rejestracja: 25 sie 2010, 13:03
x 18
x 75

Puls 2 (HD)

Post autor: Dominik » 14 maja 2012, 14:47

Co on do tej pory zrobił? Niewiele. Pracował chwilę w Polonii 1 i niestety jej nie zmienił na lepsze, starych pozycji już nie ma, nowych programów praktycznie brak, tylko same powtórki z Tele 5. Obawiam się, że niestety w Pulsie również zrobi bardzo niewiele. Co prawda 'zaliczył' już wiele stacji, ale nie zagrzał w nich miejsca na długo. Obawiam się, Puls 2 w jego rękach też nie będzie niczym ciekawym.
Inną sprawą jest to, że poszukiwania koordynatora rozpoczęta jeszcze w marcu, a teraz mamy połowę maja, co oznacza, że nowy kanał tworzony będzie przez niecałe dwa miesiące, chyba że zatrudniono go już wcześniej.
Plusem pana Podhajskiego jest to, że oprócz tego, że zajmie się programingiem, to jeszcze zrobi stronę internetową, zajmie się promocją, i może zawita znów na to forum? Chociaż po ostatniej krytyce zmian w Polonii jest to raczej mało prawdopodobne :P
0 x
Awatar użytkownika
matik
VIP Mod
Posty: 7383
Rejestracja: 27 sie 2010, 18:41
Lokalizacja: Warszawa
x 27
x 56

Puls 2 (HD)

Post autor: matik » 14 maja 2012, 14:54

To źle świadczy o TV Puls 2. Patrząc na równie długą listę pracodawców pana Podhajskiego jakoś nie widzę sukcesów. Na dodatek nigdzie nie zagrzał długo miejsca. Czuję że Puls2 to będzie niewypał w wykonaniu pana Podhajskiego.
0 x
Awatar użytkownika
zesepo
Mythical VIP
Posty: 2378
Rejestracja: 12 lut 2012, 13:42
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Puls 2 (HD)

Post autor: zesepo » 17 maja 2012, 12:26

Zgadzam się w całej rozciągłości.
Warto zauważyć że dyrektor finansowa Pulsu ma na nazwisko Dymacz. ( nie wiem czy to aktualne ). Nic dziwnego, że kanał jeszcze nie działa... i pewnie długo nie podziała, ale lepsze już to niż paski.
0 x
https://www.facebook.com/forummedia2
____________________________

Cztery lata na forum! 02.2012 - 02.2016 O0
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2817
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 10
x 21
Kontakt:

Puls 2 (HD)

Post autor: Kamil » 19 maja 2012, 12:36

zesepo pisze:Zgadzam się w całej rozciągłości.
Warto zauważyć że dyrektor finansowa Pulsu ma na nazwisko Dymacz. ( nie wiem czy to aktualne ). Nic dziwnego, że kanał jeszcze nie działa... i pewnie długo nie podziała, ale lepsze już to niż paski.
Przepraszam, a co nazwisko tej pani ma wspólnego z jakością pracy jaką wykonuję? Bo za bardzo nie rozumiem...
0 x
dvbtwidz
x 229

Puls 2 (HD)

Post autor: dvbtwidz » 19 maja 2012, 13:50

Widać, że zesepo ma niezbyt dobre skojarzenia, ale nie zmienia to faktu, że pracy nie oceniany po nazwisku osoby jej wykonującej.
0 x
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 8846
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk
x 83
x 199

Puls 2 (HD)

Post autor: Direct » 12 cze 2012, 15:09

zesepo pisze:Ech, ciekawe co za wynalazki nam tam zaserwują...
A druga stacja musi nazywać się TV Puls 2, czy może inaczej? Bo to raczej mało oryginalna nazwa
Można się spodziewać, że część ramówki TV Puls 2 (oby nie większość) wypełnią powtórki z TV Puls, więc ta neutralna nazwa byłaby jak najbardziej adekwatna do zawartości. Zresztą wiele stacji, nie tylko u nas, ma dwójkę w nazwie, jak choćby Polsat 2 czy niemiecki RTL II, o TVP2 nie wspominając. Nawet TVN7 początkowo miał się nazywać TVN2. Przypomnę, że w czasach News Corp. TV Puls planowała uruchomienie m.in. kanału Puls Rozrywka, ale jak wiadomo, mamy już kanał ATM Rozrywka, więc tej nazwy raczej nie użyją ;).
0 x
Pozdrawiam, Direct
Awatar użytkownika
zesepo
Mythical VIP
Posty: 2378
Rejestracja: 12 lut 2012, 13:42
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Puls 2 (HD)

Post autor: zesepo » 12 cze 2012, 15:24

@kamil,@dvbtwidz - tak po prostu to napisałem...
0 x
https://www.facebook.com/forummedia2
____________________________

Cztery lata na forum! 02.2012 - 02.2016 O0
Awatar użytkownika
Dominik
VIP Expert
Posty: 2399
Rejestracja: 25 sie 2010, 13:03
x 18
x 75

Puls 2 (HD)

Post autor: Dominik » 12 cze 2012, 15:35

Wbrew pozorom, kanały powtórkowe mają się całkiem nieźle - Polsat 2, TVP Polonia (po części powtórkowa) czy nawet TVN 7, który premierowo w ramówce ma tylko kilka seriali, a reszta to powtórki z TVN'u.
Ostatecznie Puls przez ostatnie 3-4 lata zgromadził pokaźne zasoby programów, które nie nadają się do emisji na głównej antenie i przez dłuższy czas nie były emitowane. Dodatkowo mogli by zakupić kilka nowych pozycji rozrywkowych (z których już w głównym Pulsie zrezygnowano), Kilka pozycji dla dzieci, programy muzyczne i ujdzie w tłumie.
Zobaczymy co pan Podhajski wymyśli ;)
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości