Puls 2 (HD)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
STARS.TV
Konto oficjalne
Posty: 512
Rejestracja: 21 paź 2012, 23:20
Kontakt:

Puls 2 (HD)

Post autor: STARS.TV » 17 sty 2014, 22:09

Nielsen zlicza PVR, nagranie żeby zostało zaliczone musi zostać odtworzone w ciągu 5 dni od daty nagrania.
digitalus
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 14 sty 2014, 10:51

Puls 2 (HD)

Post autor: digitalus » 18 sty 2014, 8:17

Wracajac jeszcze raz do oprawy graficznej na kanale telewizyjnym czyli logo to stacja telewizyjna powinna przeczytac informacje na ten temat w internecie.Jaskrawe logo puls2 nie jest bezpieczne dla telewizorow plazmowych.Przyklady w linku, jaskrawe logo tvn 24 nie jest bezpieczne dla telewizorow plazmowych.Wczesniej podobne problemy byly z nieprzezroczystymi ograniczeniami wiekowymi.

http://forum.ncplus.pl/forum/showthread ... 704&page=4

W przypadku plazmy LG ,najnowszy model czyli 42PN450B , 50PN6500 bardzo mocne powidoki po logo pojawia sie juz po 10 minutach ogladania programu.

Warto tez przypomniec ze telewizory oled nie sa odporne na statyczne obrazy czyli jaskrawe logo kanalu telewizyjnego.
Ostrzezenie z instrukcji telewizora oled.

Wyświetlanie przez długi czas nieruchomego obrazu (np. logo kanału, menu ekranowego, sceny z
gry wideo lub ekranu komputera) może spowodować uszkodzenie ekranu w postaci pozostałości
nieruchomego obrazu. Takie zmiany mogą mieć długotrwały lub nieodwracalny charakter. Gwaran-
cja produktu nie obejmuje zjawisko utrwalenia nieruchomego obrazu.
Należy unikać wyświetlania na ekranie telewizora nieruchomych obrazów przez dłuższy czas (powy-
żej 1 godziny na ekranach OLED).
Również długotrwałe oglądanie telewizji w formacie 4:3 może spowodować utrwalenie pozostałości
obrazu przy krawędziach ekranu.
To zjawisko występuje również w produktach innych firm i nie może być podstawą do wymiany pro-
duktu lub zwrotu pieniędzy.
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 9035
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk

Puls 2 (HD)

Post autor: Direct » 18 sty 2014, 9:15

Proponuję, aby osoby bojące się o odbiornik po prostu nie oglądały Pulsu 2, ponieważ przedstawiciel tejże stacji na naszym forum niejednokrotnie pisał, że czerwonego logo nie zmieni, a w wersji transparentnej wygląda ono jak - cytuję - brudna szmata. Nie ma sensu wywlekać po raz dziesiąty tego samego tematu. Ja Pulsów nie oglądam, bynajmniej nie w obawie o ekran.
Pozdrawiam, Direct
Rudolf50
Użytkownik
Posty: 108
Rejestracja: 22 sty 2013, 21:40

Puls 2 (HD)

Post autor: Rudolf50 » 18 sty 2014, 16:31

Proponuje kupić porządny TV na którym nic się nie wypali po kilku minutach
czyli CRT, a nie szmelc za kilka k na którym nic nie wolno, ale za to jaki ładny i ma takie funkcje których nie używam ale jak przyjdą goście to mi go zazdroszczą :)

W kwestii logo chyba nic się nie zmieniło, bo podejrzewam że gdyby się zmieniło pan Jacek by nas poinformował
Pawel

Puls 2 (HD)

Post autor: Pawel » 18 sty 2014, 17:03

Co nie zmienia faktu że obecne logo Puls 2 przeszkadza w oglądaniu podobnie jak logo AXN. Ja jestem za tym aby było jak najmniej śmieci na ekranie, a jeśli już muszą być to jak najmniej rzucające się w oczy. Nawet ATM Rozrywka swego czasu zmieniło logo na nierzucające się w oczy.
Jantar
Activist
Posty: 3772
Rejestracja: 13 lip 2011, 18:50
Kontakt:

Puls 2 (HD)

Post autor: Jantar » 18 sty 2014, 19:00

STARS.TV pisze:Nielsen zlicza PVR, nagranie żeby zostało zaliczone musi zostać odtworzone w ciągu 5 dni od daty nagrania.
Dopytam, czy liczeni są wszyscy posiadacze dekoderów PVR, czy znów tylko ci z telemetrami? Dopytuję, ponieważ jestem abonentką tv cyfrowej w mojej kablówce i takiż właśnie dekoder od nich mam.
Kainróg
Obserwator
Posty: 577
Rejestracja: 22 lis 2009, 15:24

Puls 2 (HD)

Post autor: Kainróg » 18 sty 2014, 19:07

A jak Ci to zliczą bez telemetru?
media18
Użytkownik
Posty: 175
Rejestracja: 01 wrz 2013, 19:41

Puls 2 (HD)

Post autor: media18 » 18 sty 2014, 20:34

@digitalus
ale to nie jest problem widzów (klientów) mających nowe telewizory (cytując Kargula: takie amerykańskie). Ich to nie powinno interesować, że nowe technologie na dłuższą metę nie radzą sobie ze statycznym obrazem. Normalnie jakaś abstrakcja.
digitalus
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 14 sty 2014, 10:51

Puls 2 (HD)

Post autor: digitalus » 19 sty 2014, 10:01

Jaki problem przygotować polprzezroczyste logo? Na hbo takie logo jest od zawsze i nie wyglada jak brudna szmata.Na kanale puls logo tez jest polprzezroczyste i prezentuje sie bardzo dobrze.
Dla innych stacji telewizyjnych zmiana logo na polprzezroczyste nie stanowi problemu , nawet dla kanalu tvp sport hd.Na kanale tvp sport hd i sd logo bylo nieprzezroczyste obecnie jest transparentne .To odpowiedz od tvp sport hd i kanalu Fox International Channels Polska.

Witam,

Logo transparentne będzie emitowane od jutra.

Pozdrawiam


Redaktor prowadzący
Sekretariat programowy
ds. audycji sportowych TVP
TVP SPORT

Szanowny Widzu,
Bardzo dziękujemy za zwrócenie uwagi na ten dotychczas nie poruszany, a jakże ważny problem.
Problem istotny nie tylko ze względu na ochronę praw konsumentów i naszą wolę dostarczania produktu możliwie najwyższej jakości oraz bezpiecznego dla widzów i sprzętu, lecz zagadnienie dotykające sprawy dla nas najważniejszej - Państwa satysfakcji.
Nasycenie logotypu zostanie obniżone w możliwie najszybszym czasie.
z wyrazami szacunku,
Zespół Fox International Channels Polska
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16312
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

Puls 2 (HD)

Post autor: Karol » 19 sty 2014, 10:13

Jeszcze jeden tego typu śmieciowy post, a uniemożliwię Ci pisanie na forum. Temat już był poruszany, odpowiedź nadawcy jest znana, a publikowanie twojej korespondencji nijak ma się do rozmów na temat Pulsu 2. Lepiej żebyś mnie posłuchał, bo już mam powód żeby się Ciebie pozbyć - bawisz się w pisanie z dwóch kont?
digitalus
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 14 sty 2014, 10:51

Puls 2 (HD)

Post autor: digitalus » 19 sty 2014, 10:32

W postach ktore napisalem nikogo nie obrazilem.Jesli na tym forum jest cenzura to oczywiscie mozesz zabronic mi pisac.Przedstawilem fakty i nic nie wymslilem.
Dlaczego tylko mi mozesz zwroic uwage? Tylko dlatego ze napisalem prawde?
Warto poznac zdanie innych stacji telewizyjnych na podobny temat.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16312
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

Puls 2 (HD)

Post autor: Karol » 19 sty 2014, 10:39

Tylko dlatego, że na forum podajesz się za dwie różne osoby, na forum SK o ile pamiętam już Cie uspokajano za robienie śmietnika w tematach. Nikogo nie interesuje twoja prywatna korespondencja, kolejne posty powinny wnosić coś nowego do tematu - a jak wielu dobrze wie, kwestia loga Puls 2 była już poruszana, odpowiedź była taka, że czerwone logo zostanie w takiej formie. I nie wmawiaj mi tu cenzury, starasz się sztucznie nadmuchać temat - jeśli zdanie przedstawicieli innych nadawców nie odnosi się do Puls 2, nie radzę, byś dalej bawił się w publikację.
digitalus
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 14 sty 2014, 10:51

Puls 2 (HD)

Post autor: digitalus » 19 sty 2014, 10:44

W tym przypadku korespondencja nie jest tylko moja.Inne osoby ktore wyslaly listy do TVP i Fox International Channels Polska otrzymaly podobna wiadomosc.Nie podaje sie za dwie osoby.Nie wiem o czym piszesz.
Awatar użytkownika
zesepo
VIP Expert
Posty: 2379
Rejestracja: 12 lut 2012, 13:42
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Puls 2 (HD)

Post autor: zesepo » 19 sty 2014, 11:04

Cytat:
JohnyBegood pisze:sprawdziłem dzisiaj: czerwone na przeniku wygląda jak brudna szmata
oraz
JohnyBegood pisze:CZERWONE I NIETRANSPARENTNE LOGO EKRANOWE JEST OK! big_smile
Coś jeszcze?
Na spacer idź albo coś.
https://www.facebook.com/forummedia2
____________________________

Cztery lata na forum! 02.2012 - 02.2016 O0
Awatar użytkownika
Viking
Junior
Posty: 753
Rejestracja: 12 lut 2012, 21:12
Kontakt:

Puls 2 (HD)

Post autor: Viking » 19 sty 2014, 11:16

Nie powiedziałbym, że transparentne logo wygląda jak brudna szmata.
Na poniższym filmiku, w okolicach 34 sekundy pojawia się biała i transparentna wersja logotypu PULS 2:
http://www.youtube.com/watch?v=PgdAK-dxF3w
Wygląda ona całkiem schludnie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości