Puls 2 (HD)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Jantar
VIP Expert
Posty: 3648
Rejestracja: 13 lip 2011, 18:50
Kontakt:

Puls 2 (HD)

Post autor: Jantar » 17 sie 2017, 22:32

Czy wersja HD?
0 x
Frontowiec
VIP Expert
Posty: 3943
Rejestracja: 18 sty 2017, 13:24
Lokalizacja: Szczecin / Kamień Pomorski
Kontakt:

Puls 2 (HD)

Post autor: Frontowiec » 17 sie 2017, 22:36

Nie, w wersji SD.
0 x
#StopNienawiści (nawet tutaj!)
Awatar użytkownika
TV Puls - MyWidzowie
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 11 lip 2017, 20:12
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Puls 2 (HD)

Post autor: TV Puls - MyWidzowie » 20 sie 2017, 18:26

@Jantar
Nie wiem czy wiesz TV Puls HD jest na transponderze NC+ ( i początkowo była nadawana wersja SD i HD natomiast jakiś czas później wyłączono wersje SD ), wracając do Puls-u 2 wersja SD również znajduje się na transponderze NC+ więc myślę że nie było by problemu z uruchomieniem wersji HD ( a następnie za jakiś czas wyłączenie SD ).
Jedna kwestia to ewentualnie uwarunkowanie włączenie do CP ( choć nie sądzimy żeby to było przeszkodą )
Co do kablówek wiemy że kanały rozsyłane są światłowodem.
@Frontowiec Tak Puls 2 jest dostępny w NC + ale w wersji SD a my mówimy o HD
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 13873
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

Puls 2 (HD)

Post autor: Karol » 20 sie 2017, 18:44

Nie ma problemu z uruchomieniem wersji HD, nawet 4K. Ale nadawca na tą chwilę może nie widzieć sensu finansowego w nadawaniu Puls 2 HD jedynie dla abonentów nc+.
0 x
Awatar użytkownika
TV Puls - MyWidzowie
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 11 lip 2017, 20:12
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Puls 2 (HD)

Post autor: TV Puls - MyWidzowie » 20 sie 2017, 19:09

Karol pisze:Nie ma problemu z uruchomieniem wersji HD, nawet 4K. Ale nadawca na tą chwilę może nie widzieć sensu finansowego w nadawaniu Puls 2 HD jedynie dla abonentów nc+.
Nam też tak się zdaje że chodzi o kwestie finansowe
0 x
J-Will
Użytkownik
Posty: 85
Rejestracja: 12 kwie 2017, 1:44

Puls 2 (HD)

Post autor: J-Will » 03 wrz 2017, 20:44

Niech ktoś mi powie co za człowiek/ludzie zajmuje/ą się w tej stacji ramówką?
Oglądam sobie na Pulsie 2 CSI Las Vegas i dzisiaj zamiast 14 oraz 15 odcinka 1 sezonu wyskakują nagle z 1 i 2 odcinkiem 13 sezonem po czym jutro mają znowu powrócić do pierwszego sezonu. Czy oni nie potrafią tam choć raz puścić coś normalnie od początku do końca tylko muszą wiecznie mieszać? Wcześniej też już takie jazdy mieli, że ni stąd ni zowąd leciał sobie to raz 5 sezon to 7 a gdzieś jeszcze 10 się chyba przewinął.
Wiem, że z kreskówkami też szarżują i zmieniają sobie nadawanie wg własnego widzimisię.
Wcale się teraz nie dziwię, że Cyfrowy Polsat zesłał ich gdzieś w otchłań kanałów skoro w słowniku tej stacji słowo "stabilność" ma pewnie dziurę wypaloną papierosem. Szlag idzie człowieka trafić.
0 x
Awatar użytkownika
PPM
VIP Expert
Posty: 1589
Rejestracja: 22 sie 2006, 18:05
Lokalizacja: Kraków

Puls 2 (HD)

Post autor: PPM » 01 paź 2017, 9:37

Puls 2 od jutra rozpoczyna emisję serialu "Lekarze na start" o godzinie 22:00. Dodam, że emisja póki co tylko w poniedziałki po 2 odcinki.
0 x
Awatar użytkownika
Kamilo
VIP Expert
Posty: 3068
Rejestracja: 30 sie 2007, 13:43

Puls 2 (HD)

Post autor: Kamilo » 09 paź 2017, 22:50

Średnio rozumiem oznaczanie powtórek z Pulsu „premierą”, ale jeśli ma to tylko „Lekarzom na start” pomóc, to niech już będzie.
0 x
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 8547
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk

Puls 2 (HD)

Post autor: Direct » 09 paź 2017, 23:01

Taka moda. W Jedynce westerny z lat 50. też są "premierą".
0 x
Awatar użytkownika
MaciejOlek
VIP Expert
Posty: 2066
Rejestracja: 16 lut 2010, 10:52
Lokalizacja: Kalisz

Puls 2 (HD)

Post autor: MaciejOlek » 09 paź 2017, 23:16

Pewnie chodzi o to, że to premiera na ich kanale.
0 x
Awatar użytkownika
Kacper
Obserwator
Posty: 520
Rejestracja: 08 lut 2010, 16:05
Lokalizacja: Wołów
Kontakt:

Puls 2 (HD)

Post autor: Kacper » 24 gru 2017, 23:00

Dzisiaj pojechali po bandzie - "Miś" jako premiera (pomimo tego, że wszędzie puszczany). Rozumiem, że na Pulsach nie leciało, ale umieszczanie takich adnotacji przy najpopularniejszych filmach... Mogli sobie darować (zresztą taki marketing długofalowo przestaje działać - tylko jeden nadawca sobie poradził, reszta przejechała się).
0 x
Obrazek
Polsat | Puls | MUX8 | TVRegionalna.pl | RMF | ZPR | Jard
Suber - #nowywymiarintenetu
100 lat, Polsko i Wesołych Świąt!
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 13873
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

Puls 2 (HD)

Post autor: Karol » 24 gru 2017, 23:38

Taka jest polityka nadawcy. Przy "CSI:" także epatują dopiskiem "premiera", mimo, że oryginał i spin-offy zaliczyły chyba wszystkie możliwe anteny, z wyjątkiem kanałów Grupy TVN :)
0 x
Awatar użytkownika
Pawel
Thinker
Posty: 5073
Rejestracja: 27 maja 2006, 14:50
Lokalizacja: Nysa

Puls 2 (HD)

Post autor: Pawel » 25 gru 2017, 10:57

Kacper pisze:Rozumiem, że na Pulsach nie leciało(...)
No i właśnie. Normalna sytuacja. Leci po raz pierwszy u nich to dają premiera. Lepiej jakby oznaczyli to jako "channel premiere" ale po polsku to słabo brzmi, a jakby napisali po angielsku to zaraz byłoby poruszenie że polska stacja daje dopisku po angielsku.
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 13873
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

Puls 2 (HD)

Post autor: Karol » 25 gru 2017, 13:10

Dlatego TVN sprawę rozwiązał inaczej i tylko przy zapowiedziach lektor czyta tekst "premiera TVN" :) Napisami ekranu nie zaśmiecają, a i także nie sugerują widzowi, że to premiera telewizyjna, jeśli nią nie jest. Chyba nawet @Pawel przyzna, że to lepsze rozwiązanie.
0 x
Awatar użytkownika
Pawel
Thinker
Posty: 5073
Rejestracja: 27 maja 2006, 14:50
Lokalizacja: Nysa

Puls 2 (HD)

Post autor: Pawel » 25 gru 2017, 13:17

Przy tym krwistoczerwonym ;) logo Pulsu 2, dopisek premiera to pikuś ;).

Ale fakt, im mniej śmieci na ekranie tym lepiej.
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość