Novela.tv (HD)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Jordi
VIP Expert
Posty: 11357
Rejestracja: 13 sty 2013, 19:03
x 825
x 1069

Novela.tv (HD)

Post autor: Jordi » 16 lut 2014, 19:35

Jeśli PR potwierdzi, że prócz staroci dadzą np chociaż 2 nowości, to Novela może się zwijać... zasięg żaden od 3 lat, premierowych telek mieli 4 czy 5...

Noveli nikt nie chce, bo większość operatorów proponuje im minimalną stawkę, gdyż "kota w worku kupować nie chcą", a Novela się ceni niestety... tylko za co?? za emisję tego samego od 3 lat??

I bez niej będziemy mieć 2 klasyki z Puls/Puls2, 2 nowe telki na TV6, coś nowego na PR i klasyk - razem 6 telek - więcej niż ta stacja zaserwowała przez 3 lata...
0 x
Awatar użytkownika
[email protected]
VIP Expert
Posty: 2156
Rejestracja: 14 cze 2012, 21:58
x 92
x 191
Kontakt:

Novela.tv (HD)

Post autor: [email protected] » 16 lut 2014, 19:43

Nikt nie zdjął "Tazlimanu" z anteny. Jest on nadal emitowany, tylko z tym, że cofnięto się z emisją o 10 odcinków wstecz. Tym samym emisja telenoweli wydłuży się o jakiś czas. "Talizman" nadal jest emitowany w swoim paśmie.
0 x
Jantar
VIP Expert
Posty: 3725
Rejestracja: 13 lip 2011, 18:50
x 8
x 37
Kontakt:

Novela.tv (HD)

Post autor: Jantar » 16 lut 2014, 20:00

Novela miała 4 premiery i tylko Królowa południa na dobrą sprawę była wyemitowana w całości dla w miarę szerszego grona widzów - mogli ją obejrzeć wszyscy, którzy posiadali dekodery HD Cyfrowego PolSatu, bo tylko na nich był dostępny kanał w pierwszych miesiącach nadawania niekodowanego sygnału na satelicie.

Dom po sąsiedzku i Pieska miłość zostały zakodowane na końcowych odcinkach. Później wrzucono je do ramówki Polonii1, ale po emisji ok. połowy odcinków z dnia na dzień je zdjęto z anteny i kazano nam kończyć oglądanie w Ipli.

Talizman jest ostatnią premierą, której emisję odwlekano więcej, niż pół roku - emisja miała się rozpocząć w lutym ub. roku, a zaczęli w październiku. Teraz zdejmują bez żadnej informacji końcowe odcinki i wstawiają powtórkę.

Apropo wstawionej powtórki Bananowej młodzieży. Zupełnie nie rozumiem, dlaczego akurat ta telenowela, skoro jest emitowana (jeszcze!!!) na Polonii1 w systemie 1 odc. co tydzień. Jaki sens ma emisja telenoweli w kanale niekodowanym na satce i równocześnie w kanale płatnym (i to zapewne niemało)??? Przecież dla mnie logiczne jest, że każdy będzie oglądać w kanale niekodowanym, za który nie musi płacić! No chyba, że jest to zapowiedź zdjęcia Bananowej młodzieży z anteny Polonii1, co byłoby kolejnym posunięciem na szkodę fanów. Ale tym akurat nadawca się nie przejmuje.

Polsat Romans zapowiedział na swoim profilu na fb emisję także premier w kolejnych miesiącach. Sądzę, że tych premier możemy się spodziewać po wakacjach.

Jeśli chodzi o TV4 to już pewne jest, że telenowele w ogóle znikają z ich anteny. Co do TV6 nadal właściwie nic nie wiadomo. Stacja nadal nie jest przeniesiona do siedziby Polsatu i co ważniejsze, nie ma jeszcze decyzji, czy w ogóle będzie przeniesiona. A to mi źle wróży... TV4 została przeniesiona do siedziby Polsatu w połowie grudnia, czyli już 2 miesiące temu. Jaki sens ma utrzymywanie emisji TV6 ze starej siedziby i w związku z tym dublowanie wszystkich opłat nadawczych??? I to w sytuacji, kiedy trwają prace nad zmianą profilu stacji i ramówki? Moim zdaniem obecna ramówka TV6 "przeczołga się" do jesieni, a jesienią zobaczymy stację w całkowicie nowej odsłonie i być może o całkowicie zmienionym profilu (zmiana taka musi być zapisana w koncesji, czyli KRRiT musi wyrazić zgodę). Stąd też prawdopodobnie wynika brak decyzji w sprawie przeniesienia. I być może, że w nowej odsłonie stacji na telenowele nie będzie już miejsca. Zwłaszcza, że nadawca uruchomił dedykowany kanał tematyczny... Wszystko wyjaśni się w najbliższych miesiącach, także pozostaje nam tylko śledzić bieg spraw.

No i Pulsy. Na razie mamy 2 powtórki po latach. Czy będą premiery i czy zostaną utrzymane nadal 2 pasma to nie jest takie pewne. Tu wszystko zależy od oglądalności. Jeśli obecne powtórki będą miały spadającą oglądalność to możemy się pożegnać nawet z jedną kolejną powtórką. A obecne powtórki nie są krótkie...
0 x
pablo21
Obserwator
Posty: 628
Rejestracja: 12 lut 2012, 19:29
x 1

Novela.tv (HD)

Post autor: pablo21 » 16 lut 2014, 20:27

Marcin dlaczego tak zaciekle bronisz nadawcy Novela TV? Jesteś ich przedstawicielem tutaj czy co? Przecież to oczywiste że nadawca sobie żarty robi z widzów i jeszcze podobno wysoko się ceni w negocjacjach z operatorami. Jak Polsat Romans przebuduje ramówkę to Novela TV przestanie być takim unikatowym kanałem he he :-) No i jaki zasięg ma Polsat Romans i w jakich pakietach jest np. u mnie w NC+ jest już od pakietu Comfort+ czyli od najniższego pakietu tego operatora. W CP tak samo jest i z tego co wiem w kablówkach także bo Polsat Romans jest oferowany operatorom w pakiecie z całą paczką kanałów tematycznych Polsatu.
0 x
Awatar użytkownika
[email protected]
VIP Expert
Posty: 2156
Rejestracja: 14 cze 2012, 21:58
x 92
x 191
Kontakt:

Novela.tv (HD)

Post autor: [email protected] » 16 lut 2014, 21:32

Nie bronię, ani też nie jestem przedstawicielem stacji. Po prostu piszę fakty, a że robię to w sposób merytoryczny, to Ty wyciągasz błędne wnioski i twierdzisz, że jestem ich przedstawicielem, co jest całkowitą nieprawdą.
0 x
Jantar
VIP Expert
Posty: 3725
Rejestracja: 13 lip 2011, 18:50
x 8
x 37
Kontakt:

Novela.tv (HD)

Post autor: Jantar » 16 lut 2014, 21:50

@Marcin, bronisz nadawcy przy każdej okazji - także na fb stacji zaciekle broniłeś i Noveli TV, i Polonii1 - nie widziałam ani jednego twojego wpisu z krytyką tego nadawcy, choć zasłużył sobie wiele razy.
0 x
Awatar użytkownika
[email protected]
VIP Expert
Posty: 2156
Rejestracja: 14 cze 2012, 21:58
x 92
x 191
Kontakt:

Novela.tv (HD)

Post autor: [email protected] » 16 lut 2014, 22:05

@Jantar, ty zaatakujesz każdego, kto śmie mieć inne zdanie. Przeanalizuj uważnie wszystkie moje wpisy, a dojdziesz do odpowiednich wniosków. Nie zawsze bronię, kiedy trzeba, to potrafię również skrytykować i wielokrotnie robiłem to w stosunku do stacji. Najwyraźniej niezbyt dokładnie czytałaś moje wpisy.

Dla ułatwienia jedna z moich wcześniejszych wypowiedzi w tym temacie:
Ja już straciłem wszelką nadzieję na jakąś większą dystrybucję Novela tv, to skandal, żeby po prawie roku nadawania stacja nie była dostępna w żadnej platformie satelitarnej, czy tez większych sieciach kablowych.
Jeśli chcesz mogę Ci podesłać więcej wypowiedzi, w tym także takich, które pisałem na profilu fb stacji.
0 x
Awatar użytkownika
[email protected]
VIP Expert
Posty: 2156
Rejestracja: 14 cze 2012, 21:58
x 92
x 191
Kontakt:

Novela.tv (HD)

Post autor: [email protected] » 14 maja 2014, 18:41

Dziś mijają dokładnie 2 lata od startu Novela tv. Szkoda, że losy tego kanału potoczyły się w taki sposób. Polcast niestety nie potrafił wykorzystać ogromnej szansy jaką zyskał po zlikwidowaniu Zone Romantica :(
0 x
pablo21
Obserwator
Posty: 628
Rejestracja: 12 lut 2012, 19:29
x 1

Novela.tv (HD)

Post autor: pablo21 » 14 maja 2014, 22:16

Niech zamknął obie stacje i przerzucą kontent do Tele5 i P1! To najlepsze rozwiązanie :-)
0 x
Awatar użytkownika
[email protected]
VIP Expert
Posty: 2156
Rejestracja: 14 cze 2012, 21:58
x 92
x 191
Kontakt:

Novela.tv (HD)

Post autor: [email protected] » 14 maja 2014, 22:20

Jeżeli dystrybucja dalej ma wyglądać tak jak wygląda, to będzie to najlepsze rozwiązanie.
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 14898
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 252
x 1256

Novela.tv (HD)

Post autor: Karol » 26 wrz 2014, 13:13

http://satkurier.pl/news/106089/novela- ... a-13e.html
Kanały Water Planet i Novela TV wróciły na satelitę, ciekawe na jak długo i czy będą niekodowane dłużej...

https://www.youtube.com/watch?v=tnwtFAdr5mA - próbka Water Planet
https://www.youtube.com/watch?v=S5FOG8bHj4I - próbka Novela.tv

Nowy przekaz jest o niebo lepszy od poprzedniego.
0 x
pablo21
Obserwator
Posty: 628
Rejestracja: 12 lut 2012, 19:29
x 1

Novela.tv (HD)

Post autor: pablo21 » 07 paź 2014, 20:14

Pojawił się komunikat na stronie Novela TV i Water Planet:

"Od dnia 1 października 2014 roku rozpoczęto nadawanie satelitarne kanału telewizyjnego Novela tv.


Jeżeli posiadasz satelitarny zestaw Cyfrowego Polsatu – dokonaj wyszukiwania automatycznego kanału na dekoderze. Kanał Novela tv pojawi się na pozycji 1634.

Jeżeli pomimo wykonania wyszukiwania kanału nie ma Novela tv na liście kanałów możesz zmienić ustawienia parametrów ręcznie zgodnie z instrukcja obsługi odbiornika.

Szczegółowe informacje dotyczące parametrów kanału:

Satelita: Hotbird 13D

Pozycja satelity: 13o wschód

Częstotliwość nadawania kanału: 11662,00 MHz

Transponder: 158

Modulacja: DVB-S2

Kompresja cyfrowa: MPEG-4

Polaryzacja: pionowa

Symbol rate: 27500

FEC: ¾

Nazwa kanału: Novela tv

Video PID: 2061

Audio PID: 2062


Jeżeli Twój odbiornik satelitarny nie umożliwia odbioru satelitarnego kanału telewizyjnego w mpeg4 DVB-S2, aby odbierać kanał telewizyjny Novela tv należy dokonać wymiany odbiornika na odbierający kanały w mpeg4 DVB-S2 lub skontaktować się z nami pod adresem [email protected]"
http://novela.tv/serwis/o-nas.html

"Od dnia 1 października 2014 roku rozpoczęto nadawanie satelitarne kanału telewizyjnego Water Planet.

Jeżeli posiadasz satelitarny zestaw Cyfrowego Polsatu – dokonaj wyszukiwania automatycznego kanału na dekoderze. Kanał Water Planet pojawi się na pozycji 1633.

Jeżeli pomimo wykonania wyszukiwania kanału nie ma Water Planet na liście kanałów możesz zmienić ustawienia parametrów ręcznie zgodnie z instrukcją obsługi odbiornika.

Szczegółowe informacje dotyczące parametrów kanału:

Satelita: Hotbird 13D

Pozycja satelity: 13o wschód

Częstotliwość nadawania kanału: 11662,00 MHz

Transponder: 158

Modulacja: DVB-S2

Kompresja cyfrowa: MPEG-4

Polaryzacja: pionowa

Symbol rate: 27500

FEC: ¾

Nazwa kanału: Water Planet

Video PID: 2041

Audio PID: 2042



Jeżeli Twój odbiornik satelitarny nie umożliwia odbioru satelitarnego kanału telewizyjnego w mpeg4 DVB-S2, aby odbierać kanał telewizyjny Water Planet należy dokonać wymiany odbiornika na odbierający kanały w mpeg4 DVB-S2 lub skontaktować się z nami pod adresem [email protected]."
http://www.water-planet.tv/serwis/o-nas.html

Czyżby na stałe emisja FTA?
0 x
Tradycjonalista
Thinker
Posty: 5345
Rejestracja: 01 mar 2011, 15:04
Lokalizacja: Katowice
x 9
x 23

Novela.tv (HD)

Post autor: Tradycjonalista » 07 paź 2014, 20:45

Pozycja 1634 ? A jeżeli na dekoderze jest więcej satelitów ? Ja mam Hot Birda 13 E oraz Astrę 19,2 E. Chociaż, Pozycja 1634 raczej powinna być wolna. Gorzej, gdybym miał trzy satelity :)
0 x
Awatar użytkownika
[email protected]
VIP Expert
Posty: 2156
Rejestracja: 14 cze 2012, 21:58
x 92
x 191
Kontakt:

Novela.tv (HD)

Post autor: [email protected] » 21 gru 2014, 12:35

Novela TV/Novela TV HD - wykaz sieci kablowych i IPTV.

Multimedia Polska
Echostar Studio
Metro TV
Nesze Sieci
Feromedia
Stansat
Macrosat
Boruta
Interkom
Instalnet
Skynet
SM Górczewska
Telewizja Kablowa Czajen
DOLNET
GRS
NETFALA
Yureco
Skomur
City-net
Forweb
Net-Partner
AP-Media
INET
Beskid Media
Nea Net
Dainet
Arbelon
Multiplay
RDI TV
Lasnet
Insport
Insite
Voice Net
MPCNET
Ambit
Skyware
IdeaLAN
Tom-Net
ItalNET
Wiknet
Promedia
SulikaNET
Evio TV
TeoSAT
Tel-kab
Derkom
AlfaNET
IWKD net
AnetConnect
mpcNET
WebTeam
WnoNet
Enformatic
Impromex
SM Lipno
TelGam
*Dane zabrane na podstawie stron internetowych operatorów.
0 x
Awatar użytkownika
AgnieszkaWawa
Użytkownik
Posty: 198
Rejestracja: 13 mar 2015, 8:32
x 3

Novela.tv (HD)

Post autor: AgnieszkaWawa » 01 kwie 2015, 14:28

Bardzo proszę o informację gdzie ja mam wpisać te kody aby odbierać Novela TV. Posiadam najwyższy pakiet Cyfrowego Polsatu. Bardzo proszę.
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości